Løn stiger med din fortælling
Løn og arbejde går hånd i hånd. Men en lønforhøjelse kommer ikke altid af sig selv. For langt de fleste sker en lønforhøjelse, når de skifter job. Fælles for alle er, at de hele tiden forhandler løn, når de er i job. Det gælder også for dig.
For at sikre en lønforhøjelse må du gøre din arbejdsgiver opmærksom på dine resultater. Du skal være skarp på, hvilken værdi du tilfører til din arbejdsgiver og til bundlinjen. Når du er tydelig over for din arbejdsgiver, er det også tydeligt, hvorfor du skal have mere i løn.
Kend din værdi
Klæd dig selv på, inden du forhandler løn. Det er vigtigt, at du kender dit mål og din smertegrænse.
Brug lønberegneren eller lønstatistikken til at sammenligne dit lønudspil med andres løn i din branche, stilling eller med din anciennitet. Ligesom du kan se, hvad andre med din uddannelse får i løn. Det giver dig en solid position til din lønforhandling, når du kender lønniveauet for din stilling og branche.
Få også inspiration til, hvad du kan sammensætte din løn. Du kan fx forhandle om personalegoder, mere i pension eller attraktive bonusser, som afspejler din indsats.
Bliv klar til at forhandle løn
Det gode lønforhandling er en frugtbar dialog med din arbejdsgiver. Det skal stå klart frem for arbejdsgiver, hvorfor du skal have en bestemt løn. Det gør du ved at fortælle, hvordan du bidrager positivt til bundlinjen.
Inden du forhandler løn, kan du altid kontakte Djøf. Du får professionel rådgivning til at slibe dine argumenter til, så det står klart frem for arbejdsgiver, hvorfor du skal have mere i løn.
Ring til Djøf alle hverdag kl. 9-16 på telefonnummer 33 95 97 00, eller skriv en mail på dk¤djoef¤djoef
Er du medlem?
Som medlem kan du skrive en sikker besked direkte til os i medlemsuniverset. Når du gør det, vil interaktionen mellem dig og os blive gemt på din profil, så du altid har det fulde overblik over din rådgivning.