Gå til hovedindhold

Djøfs politiske ledelse

Bliv klogere på vores politiske struktur, se hvem der sidder i vores hovedbestyrelse og læs om vores kodeks for god foreningsledelse.

Politisk struktur i Djøf

Djøf er en medlemsorganisation med en gruppe af politisk valgte medlemmer. Vi er organiseret med et overordnet repræsentantskab, en hovedbestyrelse og fællesbestyrelse. Derudover har vi seks delforeninger, der hver især varetager interesserne for en gruppe af vores medlemmer. Hver delforening har deres egen bestyrelse og repræsentantskab.

Til sidst har vi tre medlemsgrupper, der ikke hører til en delforening, men har en politisk stemme i henholdsvis Djøfs overordnede repræsentantskab og i fællesbestyrelsen.

Repræsentantskab og bestyrelser

Repræsentantskabsvalg 2025

Læs om valg af nye repræsentanter til delforeningernes og medlemsgruppernes repræsentantskaber i Djøf. Alle valg gælder fra 1. januar 2026.
Læs om repræsentantskabsvalget

God foreningsledelse

Djøfs repræsentantskab vedtog i april 2012 kodeks for God foreningsledelse i Djøf. Kodeksen beskriver de overordnede principper og strukturer, som regulerer samspillet mellem medlemmerne, ledelsesorganerne i foreningen og andre interessenter.

Rygraden i kodeksen er principperne om transparens, demokrati, information og kommunikation.

Djøfs kodeks skal understøtte vision og strategier, hvilket stiller høje krav til ledelsen af Djøf. Med kodeks for God foreningsledelse i Djøf ønsker foreningen at sætte en høj standard for dette og med det mål, at god foreningsledelse bliver en naturlig del af Djøfs virke.

Som en del af God foreningsledelse i Djøf kan du nedenfor se en række informationer om foreningens ledelse.

Læs kodekset for god foreningsledelse

Vision, mål og strategi

Djøfs vision er, at Djøf er som medlemmerne: Altid en kompetent og værdiskabende medspiller i arbejdslivet.

Djøfs repræsentantskab godkender Djøfs strategi, som sammen med Djøfs øvrige løbende indsatser skal bidrage til, at Djøf nærmer sig visionen.

Djøfs strategi og løbende indsatser har som mål at øge antallet af medlemmer og at øge medlemmernes tilfredshed. Djøfs strategi 2025 blev godkendt af repræsentantskabet den 29. april 2022.

Administrativ ledelse

Djøfs virksomhed udøves gennem sekretariatet under ledelse af den administrerende direktør. Djøfs bestyrelse ansætter foreningens administrerende direktør. Alle andre medarbejdere i sekretariatet ansættes af og refererer til den administrative ledelse.

Ansatte i Djøfs sekretariat kan ikke være medlem af Djøfs bestyrelser eller repræsentantskaber.

Se Djøfs organisationsdiagram

Økonomi og revision

Djøfs budget godkendes hvert år på Djøfs repræsentantskabsmøde i marts/april, og regnskabet godkendes af bestyrelsen inden udgangen af december måned.

Læs Djøfs årsregnskab for 2023-2024

Honorering af politiske hverv 

I Djøf kan bestyrelsesmedlemmer modtage honorar for deres arbejde. Det gælder både for arbejdet i Djøfs bestyrelser og arbejdet i forbindelse med repræsentation af Djøf i eksterne råd og udvalg. Det er de enkelte delforeninger som beslutter, i hvilket omfang der betales honorar for arbejdet i delforeningens egen bestyrelse.

I dokumentet nedenfor kan du finde en oversigt over de honorarer, der ydes samt oplysninger om, hvem der betaler honoraret.

Honoraroversigt for politisk valgte i Djøf

Politiske revisor 

Foreningen har en intern politisk revision, som har til opgave at følge administrationens udvikling, organisation, effektivitet og kvalitet. Den politiske revisor vurderer endvidere hensigtsmæssigheden af den politiske og administrative ledelses dispositioner, herunder om der tages tilstrækkelige økonomiske hensyn. På særlige områder som eksterne mødeudgifter og medarbejderes rejser til udlandet, er der en udvidet revision.

Professor i bank- og kapitalmarkedsret, Nina Dietz Legind, blev valgt den 25. april 2025 som foreningens politiske revisor.

Læs kommissorium for den politiske revisor i Djøf

Læs den politiske revisors beretning

Som ekstern revision anvender Djøf revisionsfirmaet PwC.

Medlemsopmand

Djøfs medlemsopmand har til opgave at tage stilling til klager fra Djøfs medlemmer over Djøfs sekretariats sagsbehandling, der har ligget til grund for afgørelser om bistand til medlemmerne.

Medlemsopmanden kan kun træffe afgørelse i en sag, som allerede har været behandlet af Djøfs bestyrelse eller af Djøfs formand på vegne af bestyrelsen eller af Djøfs repræsentantskab.

Sagen må udelukkende dreje sig om et medlems egne forhold. Det kan fx være en klage over en medarbejders eller politikers adfærd, sagsbehandlingstiden og lignende.

Medlemsopmanden kan ikke tage stilling til klager over:

  • beslutninger af politisk eller økonomisk karakter truffet af Djøfs bestyrelse og Djøfs repræsentantskab
  • Djøfs kollektive interessevaretagelse
  • Djøf Efteruddannelse, Djøf Forlag eller P+.

Medlemsopmanden kan i sin afgørelse udtale kritik af Djøfs sagsbehandling, ligesom Djøfs medlemsopmand kan træffe afgørelse om, at der ikke er grundlag for kritik. Medlemsopmanden kan også anbefale, at Djøf agerer på den ene eller anden vis, men medlemsopmanden kan ikke pålægge Djøf at ændre en afgørelse, sagsgange eller foretage en bestemt handling.

Byretspræsident i Københavns Byret, Nikolaj Aarø-Hansen, er den 25. april 2025 valgt som Djøfs medlemsopmand.

Læs kommissorium for medlemsopmand i Djøf 

Læs medlemsopmandens beretning fra 2024

Behandling af klager til medlemsopmanden

Som det følger af kommissoriet for Djøfs medlemsopmand, skal klage til Djøfs medlemsopmand først behandles af Djøfs formand. Du kan se hvordan du kan indbringe din klage – samt fristen herfor i kommissoriet (medlemsopmandens beretning). 

Klagen sendes på mail til djoef@djoef.dk med angivelse af ”Djøfs medlemsopmand” i emnefeltet eller pr. brev til:

Djøf
Gothersgade 133
1123 København K
Att.: Djøfs medlemsopmand