Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Hvis du bliver fyret

En fyring kommer oftest som et chok, og der kan efterfølgende dukke mange spørgsmål og bekymringer op. Hvad skal jeg gøre nu? Hvorfor lige mig? Har jeg ret til kompensation? Skal jeg møde ind på arbejde i opsigelsesperioden?

Se, hvad reglerne er for opsigelser og opsigelsesperioden.

Vi hjælper dig, hvis du er blevet opsagt

Har du fået en advarsel eller en opsigelse? Eller frygter du at blive opsagt? Så kan du altid ringe eller skrive til os, og få rådgivning om, hvordan du skal forholde dig i situationen. 

Du er velkommen til at sende os din ansættelseskontrakt, sammen med den advarsel eller opsigelse som du har fået, så gennemgår vi det og danner os et overblik over dine rettigheder og muligheder.

Ring til os alle hverdage på 33 95 97 00 eller skriv en mail til os.

Log ind og skriv til Djøf

Jeg er blevet fyret - hvad er mine rettigheder?

Her kan du få et hurtigt overblik over reglerne for fyringer. Bemærk, at der kan være særlige regler i din ansættelseskontrakt. Du kan altid kontakte vores rådgivere, hvis du har spørgsmål til en fyring.

En fyring kan komme som et chok

Du er langt fra den eneste, der har prøvet at blive fyret. Faktisk er det op mod halvdelen af os, der oplever at få en fyreseddel en eller flere gange i løbet af vores arbejdsliv. Desværre er det bare ikke noget vi taler så højt om, og derfor føles det som om, at man står meget alene med oplevelsen.

Det er vigtigt, at du får bearbejdet oplevelsen med at blive fyret, fx ved at tale med venner, tidligere kolleger eller tage en karrieresamtale med os i Djøf. Dette kan hjælpe dig med at parkere din opsigelse og gøre dig klar til dit næste job. Forhåbentligt kan du bruge opsigelsen som en pause, og se det som en mulighed for at lande et nyt og spændende sted. For mange kan en opsigelse faktisk være en lettelse, når man er kommet sig over overraskelsen.

Husk, at vi er klar til at rådgive dig og hjælper dig videre med sparring om jobsøgning, dine kompetencer og forventninger til løn.

Få hjælp til jobsøgning

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de spørgsmål og bekymringer, der opstår i forbindelse med fyringer.