Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Din ferie ved opsigelse

Hvis du har sagt dit job op eller er blevet fyret, skal du have afregnet det ferie, du har til gode på din arbejdsplads.

Få et overblik over, hvad der sker med din optjente ferie og ferietillæg, når du stopper på dit job.

Mand trækker med cykel

Ofte stillede spørgsmål om ferie ved opsigelse

Få hurtigt svar på, hvad der sker med din ferie og ferietillæg, når du stopper på dit job.

Ferie i opsigelsesperioden

Hvis du har optjent ferie, må din arbejdsgiver godt varsle ferie, inden du stopper - lige som du også selv kan aftale ferie med din arbejdsgiver i opsigelsesperioden. Her gælder de almindelige regler for varsling af ferie:

  • Du har krav på 3 måneders varsel for hovedferie og 1 måneds varsel for øvrig ferie.
  • Den optjente ferie skal være optjent ved starten af den måned, hvor du bliver varslet til at holde den. Du vil derfor have 2,08 feriedage, som du ikke kan blive pålagt at bruge, da du optjener dem i din sidste ansættelsesmåned.
  • Din arbejdsgiver må ikke varsle mere øvrig ferie, end at du stadig har mulighed for at holde 3 ugers hovedferie i sammenhæng fra 1. maj til 30. september.
  • Du har ret til at holde de første 4 ud af dine 5 ferieuger inden udgangen af ferieåret den 31. august.

Din ferie når du er fritstillet

Bliver du fritstillet, bliver din ferie som udgangspunkt betragtet som afholdt i fritstillingsperioden, under forudsætning af, at din arbejdsgivers ferievarsel og din ferie kan nås inden for fritstillingsperioden. Din arbejdsgiver behøver altså ikke eksplicit at varsle eller aftale ferie med dig.

Der er også mulighed for at forhandle dig til en anden aftale, når du bliver fritstillet. Du er velkommen til at kontakte os for rådgivning om forhandling ved fritstilling.

Hvor meget ferie kan min chef varsle?

Det er bl.a. længden på dit opsigelsesvarsel, der afgør, hvor meget ferie din chef kan varsle, inden du stopper i jobbet.

Hvad med feriefridage, 6. ferieuge og særlige feriedage, når jeg stopper?

Har du brug for mere hjælp?

Kan du ikke finde svar på, hvordan du skal forholde dig i din situation? Som medlem kan du kontakte vores rådgivere, der står klar til at hjælpe dig.

Ring til os på telefon 33 95 97 00 eller log ind og send en besked til os.

Log ind og skriv til Djøf