Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Varsling af ferie

Herunder kan du få styr på det praktiske i forhold til at planlægge din ferie, og se tidsfristerne for, hvornår din arbejdsgiver skal varsle ferie. Du har ret til at holde 25 dages ferie om året, som du skal lave en aftale med din arbejdsgiver om, hvornår du skal holde.

Se også dine muligheder for at flytte, overføre og få udbetalt din ferie.

Kvinde foran post-it-wall

7 vigtige regler, når du skal holde ferie

Få overført den 5. ferieuge til næste ferieafholdelsesperiode

Du kan aftale med din arbejdsgiver at få overført den 5. ferieuge til næste ferieafholdelsesperiode. Hvis du har ret til ekstra feriefridage, den 6. ferieuge eller særlige feriedage, kan du også få overført dem til næste periode, hvis det er muligt i forhold til dine ansættelsesvilkår.

Som udgangspunkt skal du holde dine 5 ugers ferie i ferieafholdelsesperioden, som strækker sig over 16 måneder, fra 1. september til 31. december året efter. Hvis du ikke får holdt de første 4 ud af de 5 ugers ferie, vil de ubrugte feriedage (op til 4 uger) gå tabt. 

Du og din arbejdsgiver skal sammen blive enige om at overføre din ferie. Der er ingen af jer, der ensidigt kan beslutte at overføre ferie. I skal lave en skriftlig aftale senest den 31. december, hvor ferieafholdelsesperioden udløber.

Få den 5. ferieuge udbetalt

De 4 af dine 5 ugers ferie er særligt beskyttede til at holde ferie, så dem kan du ikke få udbetalt. Har du ikke fået holdt den 5. ferieuge ved årets udgang den 31. december, kan du aftale med din arbejdsgiver at få ferien udbetalt.

Laver du ikke en aftale med din arbejdsgiver om at overføre den 5. ferieuge til næste ferieafholdelsesperiode, skal din arbejdsgiver på eget initiativ udbetale ferien.

Hvis du er forhindret i at holde ferie pga. sygdom, barsel eller en anden lovlig feriehindring, har du flere muligheder for at overføre ferie.

Læs om overførsel af ferie pga. feriehindring

Bliver din ferie ændret, eller holder dit arbejde lukket?

Nogle gange ændrer planerne sig. Se hvilke rettigheder du har.

Har du brug for mere hjælp?

Kan du ikke finde svar på, hvordan du skal forholde dig i din situation? Som medlem kan du kontakte vores rådgivere, der står klar til at hjælpe dig.

Ring til os på telefon 33 95 97 00 eller log ind og send en besked til os.

Log ind og skriv til Djøf