Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Planlæg din barsel

Brug Djøfs barselsberegner til at lave en samlet barselsplan, der giver dig fuldt overblik over jeres ret til fravær, løn og barselsdagpenge og alle de vigtige datoer og deadlines.

Mand trykker lille baby på næsen

Planlæg jeres barselsforløb med barselsberegneren

Herunder kan du bruge Djøfs barselsberegner til at lave en samlet barselsplan, der viser, hvor mange ugers barsel du har ret til, med og uden løn, samt din ret til fravær og barselsdagpenge. I den færdige barselsplan kan du se alle vigtige datoer som du skal være opmærksom på, og hvor meget barsel du kan overdrage.

Bemærk, at der kommer nye barselsregler for offentligt ansatte per 1. april som barselsberegneren ikke er opdateret med endnu. 

Få et overblik over ret til fravær og dagpenge

Så længe har hver forælder ret til fravær fra arbejdet efter fødslen.

Grafik_ret til fravaer

Så længe har hver forælder ret til barselsdagpenge efter fødslen.

Grafik til barselspenge

Vigtige begreber

Inden du går i gang med at lave en barselsplan, hjælper det at kende følgende begreber:

Særlige situationer

Trillinger eller flere børn ved samme fødsel?

I har ret til 26 ugers ekstra fravær med barselsdagpenge, som I frit kan fordele mellem jer. Brug barselsberegneren til at få overblik over jeres ordinære ret til fravær, løn og barselsdagpenge, og føj selv fordelingen af de 26 ugers barselsdagpenge til på barselsplanen. Reglerne gælder fra 1. januar 2023.

Adoption

Forløbet efter modtagelsen af et barn er identisk med forløbet efter en fødsel. Brug derfor barselsberegneren til at få overblik over jeres ret til fravær, løn og barselsdagpenge efter modtagelsen af jeres barn. Det er kun tiden og jeres rettigheder op til modtagelsen, som beregneren ikke kan tage højde for.