August og Felipe har været til amerikansk valgkamp: Her er deres vildeste oplevelser

Felipe Oscar Bonilla Branner og August Østergaard Nilsson

Fra venstre: Felipe Oscar Bonilla Branner og August Østergaard Nilsson

2 min.

Kopier link

- Hej, vi hedder August og Felipe. Vi studerer statskundskab på Københavns Universitet. Henover sommeren har vi været i USA for at blive klogere på amerikansk politik og præsidentvalget i november. Vi har både mødtes med magteliten på Washingtons bonede gulve, aktivister fra spæde græsrodsbevægelser og amerikanere til vælgermøder ude i landet. Rejsen var delvist betalt af Djøf, som har bidraget med et sponsorat. Her er vores vildeste oplevelser:

Magtens korridorer i Washington D.C.

Vi havde arbejdet i månedsvis for at sætte møder op i verdens magtcentrum. Her tilbragte vi bl.a. en aften hos The Federalist Society, der kæmper for en mere konservativ forståelse af den amerikanske forfatning. Iført jakkesæt og slips lagde vi også vejen forbi det amerikanske forsvarsministerium, The Pentagon, hvor vi talte amerikansk sikkerhedspolitik med en højtstående admiral i The Navy’s Executive Dining Room. 

Trump Rally

I North Carolina stod vi i kø i den bagende sol for at komme ind til et af Trumps berømte vælgermøder. I fire stive timer ventede vi udenfor et stadion i delstatens hovedstad, Charlotte, hvor vi fik mulighed for at spørge Trumps vælgerbase ind til valgets vigtigste emner: Økonomi, immigration og sikkerhedspolitik. Det var fantastisk spændende at stå midt iblandt Trumps mest engagerede vælgere.

Interviews med amerikanske intellektuelle

En stor del af turen har vi brugt på at møde spændende mennesker for at høre deres perspektiver på amerikansk politik. Vi har bl.a. mødt den toneangivende konservative tænker, Yuval Levin, som vi spurgte ind til primærvalgenes skævvridende konsekvenser. 

Vi har også talt med Obamas og Bidens juridiske rådgiver, Eugene Kimmelman, om udsigterne for amerikansk demokrati, hvis Trump vinder valget. 

Og vi har talt med Princeton-professor, Andrew Moravcsik, om udsigterne for amerikansk forsvars- og udenrigspolitik i en ny verdensorden og efter præsidentvalget i november. 

Som studerende har det været en enestående mulighed, fra første række, at opleve den virkelighed man lærer om på skolebænken. Det har været med til at nuancere og berige vores forståelse for amerikanske forhold.