Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Få gode råd til, hvordan du som nyuddannet får den bedste start på arbejdslivet, når du lander dit første job efter studiet.
Når du lander dit første job som nyuddannet, står du overfor en ny og spændende tid, hvor du skal til at forme dit fremtidige arbejdsliv. Det kan dog også være overvældende med alle de nye opgaver, rutiner og processer. Men med ganske få greb, kan du komme godt fra start.
Herunder får du 5 gode råd til, hvordan du får en god start på jobbet - uanset om du starter på en helt ny arbejdsplads eller om du kender stedet fra din tid som studentermedhjælper.
Sæt din faglighed i spil
Du har allerede en masse viden og kompetencer på din allerførste dag i dit nye job. Alt det du har med fra studiet, fritidsjobs, rejser, fritidsinteresser, dit levede liv.
Nu er du i en ny hverdag, hvor du kan sætte alt det i spil. Så deltag aktivt på dit arbejde, stil spørgsmål, vis nysgerrighed og brug dine friske perspektiver.
Det er en god idé at føre en logbog over dine erfaringer og resultater.
Styrk din relation til chefen
Din chef kan ikke læse tanker. Så sørg for, at du løbende har en-til-en-møder med din chef, så du får en god dialog og trives godt på dit arbejde. Du skal også bruge møderne til at få feedback, udvikle dig og blive dygtigere.
Du har ansvaret både for mødeindhold og mødeform. Vær samtidig nysgerrig på, hvad din chef har brug for at lykkes med – og se dine opgaver i det perspektiv.
Skab gode relationer til kolleger
Vær nysgerrig på dine nye kolleger. Spørg gerne ind til, hvad de laver, hvordan de gør og om du må kigge med over skulderen. Du kan både lære en masse om din arbejdsplads på den måde og ikke mindst finde ud af, hvilke opgaver og projekter, som kunne være potentielle for dig.
Ræk også gerne ud til kolleger, som er lidt længere væk både fysisk og opgavemæssigt. Som ny på arbejdspladsen bliver du oftest modtaget med åbne arme. Benyt dig af det.
Karriereudvikling og netværk
Se dit første job som en læringsplatform, hvor du afprøver forskellige typer af opgaver og jobroller. Find ud af, hvad der har betydning for, at du trives i dit arbejdsliv og du oplever, at du udvikler dig.
Husk også, at det er helt normalt at skifte job for at komme videre i din karriereudvikling. Opbyg derfor et netværk uden for din arbejdsplads. Start gerne med alle dine gamle medstuderende.
Hvis dit første job efter studiet viser sig ikke at være drømmejobbet, så bare rolig, det definerer ikke resten af din karriere. Du kan sagtens skifte retning, branche og få andre opgaver i et nyt job.
Som medlem af Djøf, er du altid velkommen til at booke en karriererådgiver til en samtale om dit arbejdsliv.
Skab gode vaner fra start
Fokusér på én opgave af gangen og brug planlægningsværktøjer til at holde styr på dine opgaver, prioriteringer og deadlines. Husk at holde pauser i løbet af din arbejdsdag, da det er en forudsætning for at lykkes på den lange bane.
Brug din logbog til at evaluere dine projekter og opgaver én gang i kvartalet, for ellers glemmer du dem. Skriv dine vigtige resultater og processer ind i dit CV.
Har du spørgsmål om overgangen fra studiet til arbejdsmarkedet?
Vi står klar til at rådgive dig om starten på dit arbejdsliv, så du kan finde den rigtige balance mellem arbejdsgivers forventninger, dine egne ambitioner og trivsel.
Du kan ringe til os og aftale et tidspunkt til en karrieresamtale på tlf. 33 95 97 00 eller sende en mail med dit medlemsnummer og telefonnummer til karriere@djoef.dk.
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.