Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Podcast

Masser af succes

Lyt med, når Maria Jencel taler med en række meget forskellige succesfulde mennesker om, hvordan de har fundet succeserne, og hvad er succes for dem.

Masser af succes

Hvornår er man succesfuld? Når man opnår sit drømmejob? Når man tjener mange penge? Når man har mentalt overskud eller en lykkelig familie? 

Maria Jencel taler med en række meget forskellige succesfulde mennesker om, hvordan de har fundet succeserne. Hvad er succes for dem? Og hvad er deres hemmelige ingrediens til at opnå succes?  

Maria samler alle de bedste opskrifter på succes og deler dem med dig, der lytter med i håb om, at du får inspiration til at opnå dine drømme.  

Podcasten er produceret for Djøf af Rakkerpak Productions.

Afsnit 6.  Succes er at opnå sine mål: Olivia Salo

Da Olivia Salo var butikschef i en tøjbutik og fik udbetalt 21.000 kr om måneden, så hun en fremtid for sig med succes som kørende sælger, fordi hun altid har elsket at tale med andre mennesker.

At opnå succes ved at nå sine mål og tale med andre mennesker er fortsat Olivias liv, men ikke som sælger. I stedet har hun oplevet succes i tv-branchen. Først som deltager i reality-tv programmet 'Love Island' og senere i sit eget program ’Olivia og sexmyterne’. I dag er hun vært på et af de største danske reality-tv-programmer 'Paradise Hotel' og lever også af at være influencer.

Men hvordan er det at have så mange mennesker der følger med i ens op - og nedture på de sociale medier? Hvad stiller man op med frygten for, at interessen pludselig stilner af en dag? Og hvilke drømme har Olivia for fremtiden, når hun endnu ikke føler, at hun har nået toppen?

Vært: Maria Jencel
Gæst: Olivia Salo 

Afsnit 5. Succes starter i kroppen: Lasse Skjønning Andersen

Succes med grød. Det blev realiteten for Lasse Skjønning Andersen, efter han slog dørene op til verdens første grødbar, GRØD, i 2011. Med 10 forretninger i København og Aarhus og med GRØD-produkter til salg i mere end 1.000 butikker, kan det beskrives som en pænt stor succes.

Men succesen var ikke altid garanteret. I dag bor Lasse i København med sin hustru og søn, men han har en rebelsk fortid som hashrygende graffitimaler, der mistede sin mor på tragisk vis, da han var seks år. I årene efter moderens død har han det ikke godt. Han driller de andre børn i skolen, og er vred og indadvendt. Da Lasse er 15 år, når han sit absolutte lavpunkt, da han bliver anholdt af politiet og varetægtsfængslet på sin fødselsdag.

Han beslutter sig for at begynde at tage sig selv seriøst, og at han vil gerne være sund. Derfor begynder han at spise grød hver dag, hvilket bliver starten på en række gode beslutninger i hans liv.

Hør Lasses opskrift på sin egen succes i samtale med vært Maria Jencel.'

Vært: Maria Jencel
Gæst: Lasse Skjønning Andersen

Afsnit 4. Succes er at være en god bror: Fahzan Bin Khalid

Det lå ikke i kortene, at Fahzan Bin Khalid skulle blive et erhvervstalent med stor succes. Som andengenerationsindvandrer i et barskt miljø i Albertslund og fik han at vide i folkeskolen, at der skulle ske et mirakel, hvis han skulle starte på gymnasiet. I dag er han på Berlingskes Talent 100 liste over de mest succesfulde erhvervstalenter under 36 år.

Fahzan, der i dag er konsulent hos PA Consulting, fortæller, hvordan han fik en modenhed ind i sit liv, da han mistede sin kun 18-årige lillebror til kræft på blot en måned. Og samtidig vokser han op og føler han sig ikke rigtig klog ved siden af sin intelligente storebror, som han ser meget op til. Men gennem succes i thaiboksning, støtte fra sin bror og et talentprogram hos Falck vokser hans selvtillid støt og roligt, og han lærer sine evner at kende. 

Vært: Maria Jencel
Gæst: Fahzan Bin Khalid

Afsnit 3. Succes er at kunne tage en lur, når man er træt: Emma Holten

Succesfuld aktivist, debattør og foredragsholder om feministisk økonomi, køn, politik og ligestilling. Det blev Emma Holtens skæbne, da hendes erfaring med at være offer for en digital krænkelse kickstartede hendes karriere på en helt særlig måde. Emma er en pioner, der har haft succes med at sætte digitale rettigheder og samtykke på dagsordenen i Danmark.

Men på bare få år er hun også gået fra at sige ja til stort set alle debatter og interviews til at have trukket sig mere tilbage fra de ophedede debatter og fundet en ny opskrift på succes i den proces.

Hør, den 31-årige ligestillingsforekæmper forklare, hvilken betydning lure og håndskrevne noter har for, om hun har det godt og føler, hun har succes.

Vært: Maria Jencel
Gæst: Emma Holten

Afsnit 2. Succes er hårdt arbejde: Josefine Movin

At være en succes i øjnene på de mennesker, der betyder noget. Det er vigtigst for Josefine Movin, senioradvokat hos Bruun & Hjejle. For Josefine er det en langt større succes, at hendes mand, datter og kolleger, som hun arbejder tæt sammen med, ser hende som en succes, end det er at være på forsiden af New York Times med sine professionelle resultater. Ikke desto mindre er det vigtigt at sætte sig nogle svære mål, for ellers gælder det ikke at kalde det en succes.

Hør, den 33-årige fremadstormende advokat fortælle, at det gælder om at knokle på, være kreativ og en god kollega på vejen derhen. Og så vil hun selvfølgelig også helst vinde. 

Vært: Maria Jencel
Gæst: Josefine Movin

Afsnit 1. Succes handler om at gøre en forskel: Isabella Hindkjær

At have det godt, imens man gør en forskel. Det er definitionen på succes ifølge 32-årige Isabella Hindkjær, der lige er begyndt som chef for DR’s P3.

Og hun har haft mulighed for at gøre en forskel i mange sammenhænge – og derved mærke succesen. Som 26-årig startede Isabella som chefredaktør for den danske afdeling af det amerikanske ungdomsmedie Vice efterfulgt af en periode som chefredaktør for Femina.

Men hvordan bevarer man drivkraften og holder snuden i sporet, når man både bliver beskyldt for at være for ung og for uerfaren, når man sætter store emner på dagsordenen? Det kan du høre i første episode af 'Masser af succes', hvor Isabella fortæller, at det både handler om at sige ja til de muligheder, der opstår, og om at have en god evne til at glemme de fejl, der uundgåeligt sker på vejen.

Vært: Maria Jencel
Gæst: Isabella Hindkjær