Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Sådan siger du op

Hvis du overvejer at sige dit job op eller måske allerede har sagt op, er der nogle krav til din opsigelse.

Find ud af, hvilke varsler du skal være opmærksom på, og få gode råd til, hvordan du i praksis siger dit job op på en god måde.

Samtale mellem to personer

Sådan siger du op på den gode måde

Når du har besluttet dig for at sige op, er det en god idé at gøre det på en ordentlig og respektfuld måde, så du får afsluttet samarbejdet med din arbejdsgiver på bedste vis. Det kan være, at du i fremtiden får brug for en reference fra din leder, eller måske møder du dine kolleger i en anden arbejdsrelation - så lad være med at brænde alle broer.

Kvinde taler i telefon

Har du fået nyt job? Tillykke!

Det er spændende, når en ny mulighed byder sig. Men for en sikkerheds skyld, så vent med at sige op, til du har en reel aftale med din nye arbejdsgiver.

I den private sektor betyder det, at du skal have en underskrevet ansættelseskontrakt fra din nye arbejdsgiver.

I det offentlige er det i princippet nok, hvis du har en skriftlig bekræftelse, fx på mail, så længe den indeholder stillingsbetegnelse, arbejdssted og ansættelsesområde, løn, tiltrædelsestidspunkt og henvisning til, hvilken overenskomst, du bliver ansat på.

Aftalen skal være ubetinget, så den må ikke fx være betinget af, at aftalen først gælder, når I er blevet enige om løn.

Er du medlem af Djøf, kan du sende din kontrakt til os, så tjekker vi den efter for fejl eller mangler, så du trygt kan skrive under.

Ofte stillede spørgsmål om at opsige sit job