Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Sygdom under barsel

Læs om din ret til orlov og løn, hvis du bliver syg under din barsel, eller hvis dit barn bliver indlagt efter fødslen. Se også, hvordan din partner kan overtage din orlov, hvis du bliver ramt af sygdom under din barsel.

Det er aldrig rart at være syg under sin graviditet eller barsel, eller hvis dit barn får brug for hjælp og skal indlægges efter fødslen. Heldigvis har du flere muligheder for at justere din barselsplan, mens du eller dit barn er syg. Fx ved at forlænge orloven eller lade din partner indtræde i din orlov, mens du er syg.  

Læs om dine rettigheder til fravær og løn, hvis sygdom kommer på tværs af din barselsperiode.  

 

Sygdom fra uge 11 efter fødslen

Der er ingen regler om at overtage orloven for den anden forælder, når de første 10 uger efter fødslen er gået. Efter de 10 uger har begge forældre mulighed for at bruge af de 32 ugers forældreorlov, hvis den anden forælder, som holder orlov, er for syg til at passe barnet.  

Hvis I står i en situation, der gør det urimeligt at holde den orlov, I har varslet, kan I give jeres arbejdsgivere besked om, at I ændrer jeres plan for orloven. Det skal begge arbejdsgivere dog acceptere.  

Har du brug for vejledning, fordi du eller din partner er for syg til at passe jeres barn under barslen, så kontakt vores rådgivere alle hverdage kl. 9-16 på telefonnummer 33 95 97 00, eller skriv en mail på djoef@djoef.dk.