Tag det næste skridt i din karriere


Et nyt job er ikke en ambition i sig selv - men udsigten til en stærk kultur med et tårnhøjt fagligt niveau fik mig til at tage springet.
Anders Ebdrup, Rådgiver, Geelmuyden Kiese. Medlem af Djøf siden 2008

Nyt job?

Højkonjunkturen buldrer derudaf. Især private virksomheder efterspørger i stigende grad dine kompetencer, og det sker i alle brancher. Er du nysgerrig efter at prøve kræfter med et nyt job eller med ledelse og åben for et skifte, har du nu gode muligheder for at gøre dine ambitioner til virkelighed.

Uanset om det er et nyt job inden for noget, du kender, eller du vil prøve noget helt nyt, så er tiden gunstig for at skifte. Om du søger mere ansvar, løn, et lederjob eller gerne vil sætte et hak ved work-life balance, så kan du bruge højkonjunkturen til at tage det næste skridt mod den karriere og liv, du ønsker. 

Vidste du?

Her finder du information, som du kan bruge næste gang, du skal have nyt job. 

Hvor får du den højeste løn?

Universitetsøkonomer er den uddannelsesgruppe, der har den højeste løn blandt de privatansatte. Det er i bankvirksomhed, forsikringsselskaber og pensionskasser samt biofarma-, og medicinalvirksomhed, at lønningerne er højest.

Gennemsnitlig arbejdstid pr. uge

Privat

Chefer arbejder i gennemsnit 44 timer om ugen. 
Medlemmer i medarbejderstillinger 42 timer om ugen. 

Offentlig

Stilling Ansættelsesområde 

Staten Regioner  Kommuner 
 Chef  46,3  46,0  45,6
Medarbejder  40,6  38,7  38,6

Hvor er der mulighed for hurtigt at blive chef?

Blandt de privatansatte bliver du hurtigst chef inden for servicevirksomhed og handels- og transportvirksomhed. Både hvis du har op til 4 års kandidatanciennitet eller op til 10 års kandidatanciennitet.

Derudover er muligheden størst, hvis du har en samfundsvidenskabelig uddannelse, men samlet set er der flest universitetsøkonomer, der bliver chefer.

Følg med på LinkedIn

Meld dig ind i grupperne Karrierestart og Karriereudvikling. Her bliver du en del af et fagligt netværk med fokus på faglige ambitioner.

Netværket giver dig også adgang til viden, råd og erfaringer, der kan hjælpe dig videre i jagten efter et nyt job og i din karriere.

Vil du videre i karrieren?

Vil du videre i karrieren?

Bliv inspireret af Djøfs jobavis.

Chat dig til gode råd om lønsamtalen

Skal du snart til lønsamtale? Kig forbi Djøfs KarriereBot og få hjælp med det samme. Du får overbevisende råd til at få mest ud af samtalen og tips til det, du ikke bør gøre.