Djøf

Overenskomster

Læs om, hvilken overenskomst du normalt er omfattet af som studerende. Du kan også se Djøfs Studenterkontrakt.

Hvis du bliver ansat som student i det offentlige, vil du som regel være omfattet af enten HK-overenskomsten eller AC-overenskomsten (hvis du er blevet bachelor). Det er din arbejdsgiver, der bestemmer, hvilken overenskomst der skal gælde for dit studenterjob. 

I det private erhvervsliv er der typisk ingen overenskomst, der fastsætter løn- og ansættelsesvilkår. Djøfs studenterkontrakt indeholder forslag til vilkår, som Djøf mener, du som minimum skal have aftalt ved tiltrædelse af stillingen.

Djøfs Studenterkontrakt

Djøfbladet

Lykkekursus for studerende slår alle rekorder

En fjerdedel af alle bachelorstuderende på eliteuniversitetet Yale i USA fulgte sidste semester et kursus, hvor de lærte, hvordan de kunne blive mere lykkelige. En dansk rektor og en psykolog er ikke overraskede over efterspørgslen.

Foto: Michael Marsland, Yale
Djøf blog

Scor godt i løn

Personligt bryder jeg mig simpelthen ikke om situationen de gange, jeg har siddet i lønforhandling. Jeg begyndte at stamme, svede og glemte fuldstændig hvilke resultater, jeg havde skabt. Jeg er ærlig talt ikke særlig god til det. Men jeg har øvet mig og finder nu situationen mere naturlig.


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent