]]>

Nyhedsmail

Kom godt fra start i dit første fuldtidsjob

Få fem gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med dit første job efter studiet.

Når du får dit første job, kan du opleve, at din hverdag ser meget anderledes ud, end da du var studerende. Se, hvordan du kommer bedst fra start i dit nye job:

Afstem forventninger med din chef

Tal jævnligt med din chef. Fortæl, hvad der går godt, hvad dine faglige udfordringer er, og kom gerne med løsningsforslag. Det giver din chef et råderum til at finde løsninger sammen med dig. Tænk på din chef som din allierede – I skal spille hinanden gode.

  • Hold statusmøder med din chef – gerne en gang om ugen eller hver anden uge. Til møderne kan I tale om din trivsel, dine opgaver, og hvad du vil udvikle dig hen imod. Hvis din chef ikke inviterer til statusmøder, så tag selv initiativ til det.
  • Spørg din chef, hvad du bliver målt på, og hvordan din chef oplever din indsats. Det giver dig mulighed for at være på linje med din chef, og du ved, hvornår du er en succes.

Vis fleksibilitet

Beder din chef dig om at løse rutineopgaver eller opgaver, som ikke står i din jobbeskrivelse, så vær fleksibel og sig ja.

Det kan godt være, du synes, det er kedeligt at tage referat fra et møde, men husk, alle opgaver er ikke lige spændende, og udfordringerne skal nok komme.

Skab relationer

Prioriter at lære andre end din chef og dine nærmeste kolleger at kende. Det gør din arbejdsdag nemmere, når du kender kolleger fra andre afdelinger.

  • Undersøg, om din nye arbejdsplads har løbeklub, cykelhold eller andre fritidsaktiviteter – og deltag i dem.
  • Fortæl din chef, at du er interesseret i at indgå i projekter, der går på tværs af organisationen. Det er nemlig en god måde at lære nye kolleger at kende på.
  • Skal du i kontakt med en kollega, du endnu ikke har mødt, så drop mailen. Ring eller gå hen til vedkommende for at aftale nærmere. På den måde lærer I hinanden bedre at kende.

Vær med i et netværk

Du kan dele erfaringer og sparre om dine opgaver, når du er med i et netværk. Du kan både deltage i et netværk på din arbejdsplads eller netværk som Young Professionals. Et netværk giver dig nye perspektiver og ideer, og du får stærke faglige relationer til andre.

Se mere om Young Professionals

Dit første job tegner ikke resten af din karriere

Er dit første job ikke alt det, du drømte om? Husk, at dit første job som nyuddannet ikke tegner resten af din karriere. Vend dine tanker og ideer om dit arbejdsliv med en professionel sparringspartner ved at booke en gratis karrieresamtale.

Book en gratis karrieresamtale

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Louise Kristensen

Man kan ikke læse den!


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.