Djøf

Gode informationer

Hvordan finder du job i London? Hvad med bolig? Hvordan er du stillet hvis du bliver syg? Her på siden finder du blandt andet svar på disse spørgsmål, samt links der kan give dig yderligere information.

Jobsøgning

Som dansker kan du opholde dig i Storbritannien uden ophold- og arbejdstilladelse, hvis du har arbejde eller på anden måde kan forsørge dig selv.

De fleste aviser har sider med stillingsannoncer, f.eks. har The Times og The Daily Telegraph specialiseret sig i lederstillinger i deres torsdags- og søndagsudgaver. The Guardian har flere annoncer indenfor medie – og offentlige erhverv. Daily Mail har flest annoncer indenfor salg. Se også The Independent.

Jobsøgning på nettet

Det gælder både for annoncerne i aviserne og på internettet, at du skal være hurtig.

Topjobs
Gumtree
Executives on the web
Exec2Exec
Monster UK

Vikarbureau

Recruitment agencies er private vikarbureauer, som udbyder stillinger af både kortere og længere varighed. Mange af bureauerne specialiserer sig inden for specifikke områder som handel og kontor, hotel- eller bankbranchen. Proceduren er den samme som ved vikarbureauer i Danmark: du møder op til interview med dit cv og præsenterer dig selv. Kontaktdetaljer for Recruitment agencies kan fås hos: Recruitment and Employment Confederation.

 Næste skridt i karrieren

'Bliv klædt på til det næste skridt i din engelske karriere' var overskriften på et karriere-arrangement i London. Se de mange gode råd og pointer i oplægsholdernes præsentationer:

Sådan får du succes på det engelske jobmarked! 

Recruitment in UK with a Danish perspective.

Bolig

Huspriserne er væsentligt højere end i Danmark, standarden typisk lidt lavere og afstanden til arbejdsplads, skoler og uddannelsesinstitution ofte lang. Ikke kun boligens pris, kvalitet og beliggenhed indgår i overvejelserne, men i høj grad også trafik, transporttid og adgang til offentlig transport.

Boligmarkedet er broget, udbyderne er mange, og du skal tænke dig om, før du skriver under på en lejekontrakt. Begynd med at undersøge markedet, og regn med, at det kan tage lidt tid at finde en bolig, der både matcher behov og pengepung. Bemærk, at briterne ikke regner i kvadratmeter, men i soveværelser, når de opgiver en boligs størrelse!

Boligsøgning

Du kan holde øje med opslag på offentlige steder (biblioteker, supermarkeder, sportscentre o.l.) og med annoncer på nettet og i blade og aviser. Der er altid boligannoncer i det gratis blad TNT, og ellers kan man købe Time Out, som udkommer hver onsdag. Af aviser kan nævnes Loot og Evening Standard Classified (kun torsdag), som begge er rene annonceaviser. Der er desuden boligannoncer i de fleste lokale aviser og også i flere af de landsdækkende.

Du kan finde boligopslag hos byens News Agents (kiosker), og på nettet kan du kigge på Gumtree. Lejligheder der udbydes på internettet og i lokale kiosker er ofte ledige med det samme. Foretrækker du en mere sikker fremgangsmåde, kan du henvende dig til en mægler. På internettet kan du søge adresser på ejendomsmæglere, som udlejer både huse og lejligheder under:

Prime location
Find a property

Sundhedsvæsnet

Den offentlige sygesikring, National Health Insurance eller blot National Insurance, er englændernes svar på vores sygesikring og a-kasse og fungerer på samme måde, som i Danmark. Du får et sygesikringskort, et NHS medical card, som sikrer dig nøjagtigt samme rettigheder som britiske statsborgere m.h.t. sygesikring.

Når man betaler til National Insurance, sikrer man sig dermed økonomisk i tilfælde af sygdom og arbejdsløshed. National Insurance er obligatorisk, så snart man har et arbejde. Beløbet bliver fratrukket ens grundløn ligesom skatten og ligger på omkring 7%.

Djøfbladet

Sæt spot på dig selv

På jobmarkedet anno 2017 gælder det om at være synlig. Profilér dig gennem dit netværk. Vis din personlighed. Og gør det let for din kommende arbejdsgiver at finde dig.

Foto: Shutterstock
Djøf blog

Spark stopklodserne væk – og netværk

Mentale stopklodser kan afholde os fra at tage professionel kontakt til andre. Her er mit bud på, hvordan du alligevel kommer i gang med at netværke.


Christian Ahlefeldt
Christian Ahlefeldt-Laurvigen
Chefkonsulent