International Mentor

Du er på vej til udlandet, måske du allerede er derude eller på vej hjem? Du vil gerne spare med én, som har erfaring med enten at bo og arbejde i udlandet, eller med én som er har været ude og kommet hjem på dansk grund igen.

Hvorfor få en mentor?

Når du får en mentor, der selv har boet og arbejdet i det land, hvor du er på vej hen, får du en masse viden forærende. Du kan fx trække på mentors erfaringer i forhold til at etablere dig, skabe et netværk og udvikle din karriere i det pågældende land. Eller få sparring på, hvordan du forbereder dig bedst muligt, hvis du på et tidspunkt ønsker at søge job i Danmark igen. Så, hvad vil du gerne vide?

Kan jeg blive mentee?

Ja, hvis du enten er på vej til udlandet, måske du allerede bor derude eller er på vej hjem, og har brug for at spare med en mentor som gerne vil dele sin viden og lytte nysgerrigt til dine udfordringer.

OBS: Da vores mentorordning er helt ny, leder vi stadig efter mentorer. Men hvis du gerne vil arbejde i England eller måske allerede bor der, så er du meget velkommen til at sende os en ansøgning.
Vi åbner stille og roligt op fra andre lande, når vi har mentorer nok.

Hvad kan jeg tale med en mentor om?

Det er op til dig at foreslå emner, som du gerne vil tale med en mentor om. Fx:

  • Vigtig viden før jeg tager afsted   
  • Tilbage til Danmark i samme stillig/ virksomhed
  • Konvertering af kompetencer til "danske" kompetencer
  • Hvordan sikres det at karrieren er på rette spor
  • Arbejdsmæssig forberedelse

Hvad er rammerne om forløbet?

  • Forløbet strækker sig over 2-3 måneder, og I har ca. 3 møder, hvoraf hvert møde cirka varer 1-1½ time
  • Du kontakter din mentor, for at aftale tid og evt. sted for første møde, møderne vil kunne foregå via Skype eller lignende
  • Det er dit ansvar at sende en liste med emner/en dagsorden til din mentor før møderne
  • Det er også dit ansvar at drive processen, dvs. følge op på udbyttet af møderne, handle på nye ideer og tage initiativ til nye møder
  • I guiden rammer og spilleregler får du gode råd til at komme i gang med dit mentorforløb. Brug guiden til at afstemme forventningerne mellem jer i rollerne som mentor og mentee.

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på kortmentor@djoef.dk

Kom godt fra start i dit forløb

Din egen forberedelse er dit afsæt for at få det bedste ud af samtalerne med din mentor. Kom godt fra start med dette e-læringsforløb, der giver dig en hurtig introduktion til, hvad du skal overveje før og undervejs i dit forløb med mentor.