Djøf

Mentor

Som mentor er du den væg, en med-djøfer spiller sin bold op ad. Du øger din selvindsigt, udvikler dine kommunikative kompetencer og gør en forskel for andre.

Djøfs Mentorkorps består af 500 aktive frivillige mentorer og har eksisteret i 10 år. 
Djøfs mentorprogram matcher mentorer og mentees i Danmark og i hele verden og indeholder 6 karriereudviklingsforløb:

Hvad giver det?

Mentorprogrammet er vores største frivilligkorps, og det understøtter direkte djøfernes gensidige karriereudvikling. At være mentor er en givende og lærerig oplevelse, hvor man bliver klogere på sig selv og sin egen praksis. Det er en unik mulighed for at blive udfordret og inspireret af andre og blive bedre til at samtale på andre niveauer.  

Hvordan arbejder man som mentor?

Som mentor stiller du dig til rådighed for en mentee til 4-6 møder om året. Du bliver løbende kompetenceudviklet, og vi tilbyder dig supervision på mentorrollen.

Hvad får du ud af at være mentor?

Som frivillig mentor får du udviklet dine interpersonelle kompetencer. Du kommer til at indgå et veletableret mentorkorps på 500 djøfere, der har opbygget en unik viden om mentoring og du får derigennem et værdifuldt netværk. Alt sammen noget, som styrker din karriere.

Hvad kræver det?

Som frivillig mentor skal du have lyst til at udfordre dig selv og din mentee. Du er åben overfor at blive mødt med en masse spørgsmål uden nødvendigvist at skulle give en masse svar. Det handler om at mentee via dine spørgsmål skal komme tættere på erkendelser om sig selv og sit arbejdsliv.

At være mentor handler om at være nysgerrig, god til at lytte, tillidvækkende og fordomsfri, samtidig med at man kan lide at motivere og diskutere på en udviklende måde. Læs mere om Djøfs mentorprogrammer her.

Djøfbladet

Forskning: Økonomistuderende er kolde og kyniske

Studerende på økonomi er mere hensyns- og samvittighedsløse end medstuderende på andre samfundsvidenskabelige fag, viser nyt dansk studie. Det er ønsket om magt og penge, som tiltrækker de kolde typer, mener forsker bag undersøgelsen.

Illustration: Shutterstock
Djøf blog

Sig nu bare, hvad du får i løn

Der er typisk tre grunde til, at du og din kollega ikke vil fortælle, hvad I tjener. Men ingen af dem holder.


René Rasmussen
René Óli Rasmussen
Chefkonsulent