Djøf

Benefits og løn

Få inspiration til benefits uanset om du er offentlig eller privat ansat - og tjek samtidigt din løn. Få også råd til, hvad du kan forhandle om.

Din løn og benefits

Din løn som privatansat og som advokat

Din løn som offentligt ansat. Læs om basisløn, tillæg og pension. Er du underviser - så finder du også information her om fx tillæg  til basisløn. 

Din løn som offentlig chef i en kommune, stat eller region. Læs om grundløn, tillæg og åremål.

Ideliste til benefits

Du kan typisk forhandle om yderligere fleksibilitet, længerevarende efteruddannelsesforløb, betalte netværk mentor/coachforløb. Vær kreativ ud fra dine egne ønsker, og lad dig inspirere af vores liste over de mest almindelige personalegoder.

Mange virksomheder stiller fælles ordninger til rådighed fx sundhedsordninger, massage, frugtordning og afhentning af vasketøj. Disse ordninger er ikke til forhandling, fordi de typisk er aftalt i en personalehåndbog.

Betalte feriedage for nyuddannede

Som nyuddannet har du ret til at holde ferie, men ikke med løn. Du kan forhandle om, at din ferie eller noget af den bliver med løn, så du ikke bliver trukket i løn når du holder ferie. 

Bonus/resultatløn

Har din arbejdsplads en bonusordning eller en mulighed for at få resultatløn? 

Fri mobil

Nogle har fri telefon, andre har en arbejdsgiverknyttet mobilordning. Du kan forhandle om, at du kan bruge din arbejdstelefon til private samtaler. Du skal dog være opmærksom på, at du så skal betale multimedieskat. 

Kontingenter til netværk og faglige foreninger

Er du fx med i faglige foreninger, netværk som er relevante for dit arbejde, så kan du forhandle med din arbejdsgiver at det bliver betalt for dig. 

Pc, internet

Du kan forhandle om at du får en pc og netadgang hjemmefra. Vær opmærksom på at du skal betale multimedieskat. 

Nedsat tid:

Du kan forhandle om at få lov til at gå ned i tid - eventuelt bare i en periode. Du kan forhandle om at du går ned i tid men ikke i løn. 

Kurser og efteruddannelse

Du kan forhandle om længerevarende kurser/uddannelse, som vil kunne styrke din profil på sigt. Du kan også forhandle om frihed til at deltage i kurset/uddannelsen, hvis undervisningen ligger i arbejdstiden.

Ekstra ferie/fridage

Du kan forhandle om ekstra feriedage med løn ud over det som er aftalt i din kontrakt eller overenskomst. Du kan også forhandle om ret til fravær uden løn.

Pension

Hvor høj er din pensionsprocent? Skal dit pensionsbidrag forhøjes? Den gennemsnitlige pensionsprocent ligger på 15%. Heraf betaler virksomheden typisk 10% og du betaler 5%. Procenterne varierer dog meget fra branche til branche. Du kan forhandle om hvor meget din arbejdsgiver indbetaler til din pension. 

Løn under barsel

Får du løn under barsel? Får du pension under barsel? Og i hvor lang tid? Du kan forhandle om fortsættelse af din arbejdsgivers pensionsindbetalinger til din pensionsopsparing under dit fravær. Derudover kan du også forhandle om optjening af ferie under dit fravær.

Fri med løn ved børns sygdom

Du har ikke automatisk ret til løn ved dit barns sygdom, med mindre det står i din kontrakt eller i fx en personalepolitik. Hvis ikke du har ret til løn ved dit barns sygdom kan du dog forhandle om at du har ret til det. Du kan forhandle om at du har to eller flere dage, og at du frit kan placere dagene inden for barnets sygdomsperiode.

Forhøjet ferietillæg

Du kan altid aftale at du får et større ferietillæg end det ferieloven giver dig ret til. Mange har et ferietillæg mellem 1,5-3%

Abonnement på aviser/tidsskrifter

Du kan forhandle om at din arbejdsgiver kan betale for aviser/tidsskrifter.

Aktieaflønning

Har din arbejdsgiver en aktieaflønningsordning? Undersøg om du kan blive omfattet af ordningen. Brug Djøfs rådgivning om aktieaflønningsordninger inden du indgår aftalen.

Sundhedsforsikring

Er du omfattet af en sundhedsforsikring? Flere og flere bliver omfattet af kollektive ordninger, men du kan også lave en individuel aftale med din arbejdsgiver om at du får en sundhedsforsikring betalt. 

Fri bil

Har du behov for bil for at passe dit arbejde? Du kan overveje, at aftale fri bil eller biltilskud med din arbejdsgiver. 

Erhvervskort

Kører du med offentlig transport til og fra arbejde, kan det være en god ide at forhandle om et erhvervskort. 

Djøfbladet

Her er de brancher, hvor du tjener mest – og mindst

Der er højere løn i at være skarp til tal end i at være god til ord. Derfor er der også massiv økonomisk forskel på, om man som djøfer arbejder i en bank eller i en medievirksomhed. Se hvilke djøf-brancher der giver den højeste og laveste gennemsnitsløn.

Foto: Peter Klint/Ritzau Scanpix
Djøf blog

Sig nu bare, hvad du får i løn

Der er typisk tre grunde til, at du og din kollega ikke vil fortælle, hvad I tjener. Men ingen af dem holder.


René Óli Rasmussen
René Óli Rasmussen
Chefkonsulent