]]> ]]>

Pressemeddelelse

Djøfere i kommuner og regioner også på vej i konflikt

I forlængelse af fredagens strejkevarsel mod staten, er der i dag sendt konfliktvarsel til kommuner og regioner. - Men vi håber fortsat på en forhandlingsmæssig løsning, understreger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

05.03.2018

I dag mandag d. 5. marts er der blevet sendt konfliktvarsel for godt 1.300 djøfere i kommunerne og regionerne.

Det følger i kølvandet på fredagens strejkevarsel for medarbejdere i staten, og er en direkte konsekvens af de forliste forhandlinger om fornyelsen af de offentlige overenskomster i staten, kommunerne og regionerne.

I alt kan 3.300 djøfere risikere at komme i konflikt. Det svarer til cirka 15% af medlemmerne i Djøf Offentlig.

Konflikten kan bryde ud den 4. april 2018, med mindre det lykkes at forhandle aftaler på plads med de offentlige arbejdsgivere inden da. Forligsmanden har dog mulighed for at udsætte konflikten i op til 2 x 14 dage for at give mere tid til at nå et forlig.

Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig understreger, at Djøf ikke ønsker en konflikt.

- Vi håber på og arbejder fortsat benhårdt for en forhandlingsmæssig løsning, som vi altid har gjort. Djøf har ikke været i konflikt med de offentlige arbejdsgivere siden 1969. Strejkevarslet er et værktøj til at lægge pres på de offentlige arbejdsgivere for at nå frem til en fælles løsning. Vi beklager de gener, det måtte medføre for borgere, der bliver påvirket af konflikten. Men det er desværre uundgåeligt, når de offentlige arbejdsgivere ikke har ønsket at finde et kompromis, både lønmodtagere og arbejdsgivere, kan se sig selv i.

Samtidig fastslår Sara Vergo, at det ikke er nok med en reallønssikring:

- Vi skal have en reallønsforbedring. Danmark er i opsving, det skal de offentligt ansatte selvfølgelig også have glæde af. Og så skal vi have sikkerhed for vores spisepause. Den skal fremgå eksplicit af overenskomsten. Den usikkerhed de offentlige arbejdsgivere har skabt ved pludselig at definere betalt spisepause som en kutyme, svarer til at vores medlemmer risikerer en lønnedgang på mere end 7%, hvis man med et pennestrøg vælger at fjerne spisepausen. Det er helt urimeligt.

Se liste over de kommunale og regionale arbejdspladser, der kan risikerer konflikt.

Læs mere om OK18 og konflikt

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.