Pressemeddelelse

Mange job til akademikere i smv'erne

Der er job til op mod 31.300 flere akademikere i smv'erne. Det viser en analyse, Håndværksrådet og Djøf har udarbejdet.

Hovedpointer fra undersøgelsen

  • Undersøgelsen er baseret på svar fra 661 af Håndværksrådets små og mellemstore medlemsvirksomheder.
  • Der er et potentiale på op til 31.300 nye akademikerjob i de små og mellemstore virksomheder. Det er særdeles positivt. Ikke for akademikernes skyld, men fordi de kan bidrage til at styrke væksten og beskæftigelsen i smv'erne – rygraden i dansk erhvervsliv.
  • Virksomhederne efterlyser kompetencer, der kan styrke deres salg, markedsføring, kommunikation, forbedre processer og forretningsgange. Lige præcis det, mange med en lang videregående uddannelse har spidskompetencer i.
  • Desværre er der også mange barrierer, der skal overvindes. Mange virksomheder ved ikke, hvad højtuddannede kan bidrage med. Og de kender ikke de forskellige støtteordninger. Hyppige navneskift og ændringer i kriterierne for, hvad der kan gives støtte til, hjælper ikke på gennemsigtigheden.
  • Der er brug for enkle tilskudsordninger med genkendelige navne, letforståelige retningslinjer og enkle kriterier. Det skal være nemt og enkelt at få støtte til at ansætte en højtuddannet.
  • Der er brug for et tæt samarbejde mellem de mange aktører, der alle har en styrket beskæftigelse og erhvervsudvikling som fokus.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Aktive Akademikere i Nordjylland

Fra Aktive Akademikere i Nordjylland er vores erfaringer præcis det samme som jeres analyse afdækker. Den kan vi i høj grad bruge til vores virksomhedskontakt.

Vi har de sidste 3 år kontaktet små og mellemstore virksomhed for at lave jobåbninger til arbejdssøgende akademikere – det virker – vi har ca. fået 40 – 50 i job –.

En af vores udfordringer er paratheden hos de arbejdssøgende, samt kendskabet til vores netværk fra nogle af de fagforeninger og A-kasser der kan henvis til vores netværk.

I dag skræddersyr vi målrettede forløb tilpasset den enkelte ved hjælp af mentorer.

I kan se mere på https://sites.google.com/site/aktiveakademikerejt/home og https://www.facebook.com/aktiveakademikere/

Vi samarbejder med Akademikernes, MA, CA og Djøf - vi formidler gratis nye medarbejdere til virksomheder.
Vil du gøre en forskel - kontakt os, vi er altid på udkig efter nye medlemmer, samarbejdspartnere og virksomheder.

Aktive Akademikere / styregruppen


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Djøfbladet

Fire ud af ti føler sig tvunget til at arbejde i ferien

En ny undersøgelse viser, at mange oplever, at de er tvunget til at arbejde, når de ellers skulle holde ferie. Det er ikke et sundhedstegn, mener stressekspert, for ingen skal føle sig tvunget til at arbejde i ferien – men det kan dog godt være okay for nogen, siger han. Det kommer bare an på…

Kite Rin/Shutterstock
Djøf blog

Generalistens mareridt

Spiller du buzzword bingo, når du beskriver dine kompetencer? Måske er du blevet en slags specialist, uden at lægge mærke til det. Jeg er VILD med generalister, - vi skal bare lige målrette kompetencerne en smule…


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent