Djøf

Om Djøfs forsikring til studerende

I samarbejde med Codan, kan vi tilbyde dig en særlig forsikring. Forsikringen er specielt tilpasset dit behov som studerende, så du får gode forsikringer til en meget fordelagtig pris.

Med en Djøfs forsikring til studerende, har du råd til alt det sjove. Forsikringen er nemlig tilpasset det liv, du lever, så prisen er altså presset helt i bund. Den koster nemlig kun 75 kr. pr. måned.

Du får:

 • En indboforsikring (forsikringssum 500.000 kr.) med god basisdækning, der fx dækker din pc og mobil
 • Flytteforsikring 
 • En verdensrejsedækning, der dækker dig på private ferierejser i hele verden i 60 dage inkl. udveksling, summerschool, studietur og højskole
 • En ansvarsforsikring, som dækker skader på andre personer eller deres ting
 • En retshjælpsforsikring, der dækker dine udgifter i forbindelse med visse private retssager
 • Cykeldækning, med en dækning på 11.000 kr.
 • Glas og kummeforsikring
 • Dækning af max 10 advokattimer i forbindelse med identitetstyveri

Derudover kan du fx vælge en billig ulykkesforsikring, udvidet rejseforsikring (inkl. afbestillingsforsikring) og elektronikdækning. Du kan sammensætte forsikringen efter dine behov, så du kun betaler for det, du har brug for.

Forsikringen dækker husstanden. Ved husstand forstås maksimalt 2 voksne på samme adresse, samt eventuelt hjemmeboende børn. Bofællesskab bestående af maksimalt 2 personer sidestilles med parforhold.

Hvis der bor flere end 2 voksne på adressen, dækker forsikringen kun personen, der har tegnet forsikringen, og dennes eventuelle samboende kæreste eller familiemedlemmer. Øvrige bofæller eller logerende er ikke omfattet af forsikringen.

Selvrisiko

Forsikringen har en selvrisiko på 1.000 kr. Ved visse ansvarsskader og ved retshjælp er den dog højere. Ønsker du at fravælge selvrisikoen på din forsikring, stiger din forsikringspræmie med 100 kr. pr. måned. Der vil så ikke blive beregnet selvrisiko, hvis du har en skade på din indbo-, cykel- og verdensrejsedækning. Selvrisikoen kan ikke fravælges for så vidt angår retshjælp, ansvarsskader og elektronikdækning.

Læs mere om de forskellige dækninger nedenfor. Der tages forbehold for tastefejl i teksten.

Standard dækning

Indboforsikring  - møbler, computer og inventar

Med en indboforsikring sikrer du alle dine flytbare ting i hjemmet, i tasken, på rejsen ved tyveri eller ved brand og vandskade. 

Under rejse til og fra udlandet inkl. Færøerne i indtil 6 måneder fra afrejsedato. Dækning ydes efter de regler, der gælder for indboforsikringen - når genstandene medbringes eller sendes som rejsegods, dvs. de ejendele du tager med dig på rejsen, og som du tager med tilbage til Danmark igen. Ting købt under din rejse, og medbringes tilbage til Danmark, dækkes også som rejsegods.

Udlandet - inklusiv Færøerne

Hvis du skal udstationeres eller bliver ansat på en tidsbegrænset kontrakt, kan du kontakte Codan på 33 55 52 49, og få tilbud på en indboforsikring.

Flytteforsikring

Hvis du skal flytte, er du omfattet af en gratis flytteforsikring, som dækker dit indbo mod pludselige skader når du selv flytter mellem to bopæle, uanset hvor mange gange du flytter.

Ansvarsforsikring

Hvis du kommer til at skade andre personer eller deres ejendele, er du dækket af ansvarsforsikringen. Det kan fx være, hvis du overser en cyklist, når du krydser gaden, så cyklisten vælter og vedkommendes tøj og briller går i stykker. Ved personskader er forsikringssummen 10 mio. kr. og ved tingskade 2 mio. kr.

Retshjælpsforsikring

Private retssager kan være en dyr affære. Med retshjælpsforsikringen får du dækket dine udgifter i forbindelse med visse private retssager. Det kan fx være uoverensstemmelser omkring private lejeforhold, erstatningssager eller salg af andels- og ejerlejlighed.

Cykelforsikring

Cykler erstattes til nyværdi det første år, dog maks. 11.000 kr. pr. cykel – herefter nedskrives erstatningen hvert år efter cyklens alder. Du skal være opmærksom på, at der på cykelforsikringen også er selvrisiko, med mindre du har valgt ikke at have nogen.

Verdensrejsedækning

Verdensrejsedækningen inkluderer udvekslingsophold, summerschool, studietur og højskole. Den dækker dig og din husstand på private ferierejser i hele verden af op til 60 dages varighed – også i Danmark. På skiferien er du dog ikke dækket, hvis du kører off-piste.

Det betyder, at hvis uheldet er ude, så dækker verdensrejsedækningen både syge- og hjemtransport. Du får også en erstatningsrejse, hvis du er alvorligt syg i mere end halvdelen af din ferie.

Bliver du kaldt hjem til et familiemedlem, som er blevet ramt af sygdom, hjælper forsikringen dig også. Og omvendt får du hjælp, hvis du på grund af sygdom eller ulykke har brug for at tilkalde nogen fra familien.

Derudover får du kontant erstatning, hvis din bagage bliver forsinket, når du er ankommet til dit rejsemål uden for Danmark. 

Du er også dækket de første 60 dage når du tager på udveksling, summerschool, studietur eller højskole. Når du er medlem hos os, kan du få 25% på rejseforsikring hos Europæiske, anbefaler vi, at du tegner din rejseforsikring for den sidste periode hos dem.

Du skal være opmærksom på, at der på verdensrejsedækningen også er selvrisiko, med mindre du har valgt ikke at have nogen.

Glas- og kummeforsikring

Glas- og kummeforsikringen sørger for, at du får dækket dine udgifter, hvis du er nødt til at udskifte et vindue eller fx en glaskeramisk kogeplade på grund af en skade.

Identitetstyveri

Med en Djøfs forsikring til studerende, kan du få hjælp og rådgivning i tilfælde af identitetstyveri. Man er ikke dækket af økonomisk tab i forbindelse med identitetstyveri, men man kan få dækning til rådgivning af advokat (max 10 timer). Dog er det stadig Codans afgørelse der er gældende, så derfor skal Codan Skade kontaktes på 33 55 33 26. Her kan du læse meget mere om, hvordan du skal forholde dig.

Ulykkesforsikringen - dækker hele døgnet

Ulykkesforsikringen giver dig et økonomisk plaster på såret, hvis du kommer galt af sted og får varige men. Derudover dækker forsikringen også dine udgifter, hvis du får brug for genoptræning efter ulykken.

Med en ulykkesforsikring får du:

 • Dækning af varige men, som følge af en ulykke
 • Dækning, hvis du får en skade under midlertidigt ophold i udlandet
 • Genoptræning hos fysioterapeut/kiropraktor
 • Dækning af tandskader, inkl. tyggeskader
 • Dækning af brilleskader, hvis du har dem på, når ulykken sker
 • Gratis børneulykkesforsikring med méngradsdækning fra 5% og dødsdækning på 40.000 kr.

Du kan vælge om du vil være dækket for 500.000 kr. eller for 1.000.000 kr. Erstatning udbetales, hvis invaliditeten er på 5% eller mere. Hvis din samlever skal dækkes, skal hver person altså have sin egen ulykkesforsikring.

Din ulykkesforsikring dækker dig overalt i verden medmindre andet særligt er aftalt.

Når du er medlem af Djøf, kan du tegne ulykkesforsikring i Codan til din samlever, og få op til 32% rabat, og det kan du læse meget mere om her

Gratis børneulykkesforsikring med méngradsdækning fra 5% - Codan Barn Basis dækning

Hvis du har egne børn, er de automatisk omfattet af en gratis børneulykkesforsikring med en invaliditetssum på 1.000.000 kr. og en dødsdækning på 40.000 kr. Forsikringen dækker indtil barnet fylder 18 år, dog kun så længe du selv har en Djøf studerende ulykkesforsikring.

Børneulykkesforsikringen dækker:

Genoptræning:
Efter en ulykke kan genoptræning være en vigtig del af dit barns helbredelse. Hvis dit barn har behov for genoptræning hos en fysioterapeut eller en kiropraktor efter en ulykke, så dækker vi udgifterne. Så længe behandlingen har helbredende effekt, er der ingen tidsbegrænsning på dækningen.

Krisehjælp:
Har dit barn brug for professionel hjælp til at komme videre efter fx et alvorligt trafikuheld eller en kritisk sygdom, dækker ulykkes- og sygdomsforsikringen udgiften til krisehjælp hos en autoriseret psykolog.

Invaliditetsdækning:
Vi tilbyder kun heltidsdækning til børn. Det vil sige, at dit barn er dækket ved ulykke hele døgnet. Siden 2012 dækker kommunerne ikke længere børn, hvis de kommer til skade, mens de er i skole eller institution. Derfor skal forældre selv sørge for, at deres børn er ulykkesforsikret uanset om de er i skole, til en fritidsaktivitet eller derhjemme.

Erstatningen efter en ulykke fastsætter vi i samarbejde med en læge ud fra en invaliditetstabel, der viser, hvilken skade der svarer til hvilken procentdel af invaliditetssummen.

Dødsfald:
Ved dødsfald får du udbetalt 40.000 kr., hvis dit barn dør som følge af en ulykke. Det kan være en hjælp for familien i en svær tid. 

Tillægsdækninger til indboforsikringen

Udvidet rejseforsikring - inklusiv afbestillingsforsikring

Hvis du ikke består en eksamen eller må melde afbud til en eksamen på grund af akut opstået sygdom og dermed skal til reeksamen. Det er dog en forudsætning for dækning, at rejsen er købt forud for den ordinære eksamen, samt at din reeksamen afholdes i rejseperioden eller op til 2 uger efter planlagt hjemkomst. 

Hvis du får brug for at aflyse din private ferierejse i sidste øjeblik, er det er klar fordel at have denne udvidet rejseforsikring. Forsikringen sikrer dig erstatning, hvis du bliver nødt til at afbestille en ferierejse af op til 60 dages varighed. Det kan fx være nødvendigt, hvis du bliver alvorligt syg, kommer ud for en ulykke eller oplever dødsfald i familien. Derudover får du erstatning for ødelagte rejsedøgn, hvis du fx brækker benet på skiferien. Husk at du skal have købt udvidede rejseforsikring, inden du bestiller din ferierejserejse. Du skal være opmærksom på, at der på den udvidet rejseforsikring også er selvrisiko, med mindre du har valgt ikke at have nogen.

Elektronikdækning

Med en elektronikdækning, er alle husstandens elektriske apparater dækket ved pludselige skader og funktionsfejl. Dækningen dækker dine apparater i op til 4 år fra købsdato. Der er altid en selvrisiko på 1.000 kr.

Har du fået en skade?

Hvis du har været så uheldig at få en skade, kan du anmelde skaden til Codan døgnet rundt. Du kan også ringe til Codan Skadeservice på 33 55 49 46.

Dit policenummer kan du se på dit forsikringscertifikat, som ligger på Mit Djøf.

Forsikringsbetingelser fra 15.8 2014

Tænk længere

Djøf

Spørgsmål og svar om Djøfs forsikring til studerende

Djøf

Op til 32% rabat på din forsikring

Djøfbladet

Ny forskning: Frivilligt arbejde fører ikke til job

Er du jobsøgende, er det så godt som værdiløst at skrive erfaring med frivilligt arbejde på cv’et, konkluderer ny dansk forskning. Resultatet overrasker a-kasse.

Foto: Barsan Attila/Shutterstock
Djøf blog

Sig nu bare, hvad du får i løn

Der er typisk tre grunde til, at du og din kollega ikke vil fortælle, hvad I tjener. Men ingen af dem holder.


René Rasmussen
René Óli Rasmussen
Chefkonsulent