]]>

Arrangement

Tag magten tilbage fra økonomerne

Professor emerita ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet Katarina Juselius gæster denne aften Djøf for at give sin kritik af den fremherskende tankemåde inden for økonomi. Hun mener, at det er på tide at tage et opgør med finanskapitalismen og de neoklassiske regnemodeller.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Mød en af landets største kapaciteter inden for økonomi; Katarina Juselius, der netop har udgivet bogen 'Økonomien og virkeligheden – et opgør med finanskapitalismen'.

Hun vil gennemgå de udfordringer, de gængse modeller som toneangivnde økonomer fx i Finansministeret bruger, og hvilke konsekvenser det har for vores samfund.

Katarina Juselius skriver selv om sit foredrag:

”Finansindustrien er blevet alt mere dominerende i vort samfund, samtidig som virkeligheden er blevet alt mere ustabil: uligheden er vokset gevaldigt, populismen er begyndt at vise sit grimme ansigt rundt omkring i verden, klimakrisen ser ud til være ustoppelig, og politikerne ser ikke ud til at kunne træffe de nødvendige beslutninger. Foredraget er et forsøg på at forstå og diskutere de økonomiske mekanismer i vort samfund som bliver ved med at underminere den sociale sammenhængskraft.”

Katarina Juselius har i perioder været verdens ottende mest citerede økonom, så vi garanterer en aften, hvor fagligheden er helt i top.

Kom til en udfordrende aften, hvor din økonomiske faglighed måske bliver udfordret.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle