]]>

Arrangement

Sådan bruger du naturen til ro og læring

Corona har givet mange lyst til at bruge naturen mere. Til dette arrangement sætter vi fokus på, hvordan naturen kan bruges til at skabe fordybelse og indre ro, og hvordan den også kan fremme gode møder og skabe læring. Arrangementet foregår derfor i og med naturen omkring Rebild Bakker.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Kom med til et helt utraditionelt arrangement omgivet af de smukke bakker i Rebild.

  • Du oplever den japanske groundingsmetode skovbad.
  • Du lærer og mærker på egen krop, hvordan naturen skærper dine sanser, så du bliver mere opmærksom og åben for nye idéer.
  • Du mærker, hvordan naturen kan bruges som ramme for et fagligt og socialt møde.
  • Du kommer til at spise en lækker gryderet i en bålhytte.

Undervejs møder du andre nordjyske djøfere, der ligesom dig har lyst til at bruge naturen mere – og ikke kun til gåture som privatperson, men som også tænker, hvordan møder på arbejdspladsen kunne rykkes udenfor til gavn for arbejdsglæde og udbytte.

I løbet af den første times tid stifter du bekendtskab med et "miniskovbad", hvor du laver groundingøvelser for at komme til stede i naturen og i din krop. Du bliver guidet til virkelig at bruge dine sanser i naturen og inviteret til fordybelse i forskellige naturelementer samt bare at sidde med stille nærvær. Et skovbad bygger på et japansk fænomen, som styrker helbredet. Du kan tage elementerne med hjem og selv bruge dem senere på ture i naturen.

Efter spisningen er fokus på, hvorfor vi lærer og kan samarbejde på en anden måde, når vi mødes i naturen i stedet for i et mødelokale. Vi kommer ind på, hvad naturen gør ved vores opmærksomhed, vores evne til at tænke kreativt og nærværet deltagerne imellem.

Arrangementet foregår i Rebild Bakker, så tag tøj på, der passer til vejret og til, at du både skal sidde på jorden og nyde naturen og gå en mindre travetur op og ned ad bakkerne. Undervejs vil der være korte oplæg og øvelser.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle