]]>

Arrangement

Kan vi genlære menneskets natur?

Til dette arrangement får du indføring i menneskets natur gennem en antropologisk vandring med fokus på fortiden, nutiden og ikke mindst en mere bæredygtig fremtid.

Dato og sted

15. september 2021
Silkeborg

Afholdt

Varighed

17:00-20:00

Pris

Gratis
Medlemmer

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Med udgangspunkt i nulevende jægersamlere, hadzaerne, vil antropolog Thea Skaanes fortælle om forskellige opfattelser af menneskets oprindelige forhold til naturen, til hinanden og til tid.

Netop de tre felter er i forskellige grader alle udfordret af den måde, vi i vores del af verden har valgt at leve på. På baggrund af den nyeste forskning vil Thea fokusere på tre felter.

Hadzaerne er en af de sidste nulevende jægersamlere i verden, og de er det tætteste evolutionsforskere i dag kan komme på menneskets grunddesign. Hadzaernes indstilling til tid, tidsteknologi, naturen og omverdenen kan give inspiration til et andet blik på vores egen oplevelse af tid og til at skabe en anden og mere bæredygtig fremtid for os selv som menneske og som en del af verdenen, der skal bestå. Deltag og hør om forskningen og bliv klogere på hadzaerne og dermed også os selv.

Til arrangementet går vi i det smukke Sindbjerg- og Stoubjerg-område, som viser spor helt tilbage fra den sidste istid.

Glæd dig til en kulturel oplevelse i smuk natur med bevægelse og faciliterende samtaler med andre deltagere, til indblik i førende antropologisk forskning om menneskets natur og til inspiration til at forme din egen fremtid.

Vil du på flere vandringer i menneskets natur?

Mennesket har mistet naturforbindelsen med store omkostninger for naturen, klimaet og vores fælles fremtid.

Gennem tre faglige perspektiver, et biologisk, et antropologisk og et filosofisk, undersøger vi, hvad der har medvirket til adskillelsen, hvilke konsekvenser det har haft - og endnu vigtigere: hvordan vi kan genforbinde os med vores egen indre og med den ydre natur og dermed – måske – redde både os selv og planeten.

Møderækken er tilrettelagt af Anne Weber Carlsen, facilitator, i samarbejde med zoolog Nina Brask, Givskud Zoo, antropolog Thea Skaanes, Human by Nature og tidligere museumsinspektør på Moesgård Museum, og filosof og lektor Jes Lynning Harfeld, Aalborg Universitet.

De to andre arrangement er:

12. september: Øjenkontakt med vilde dyr i Givskud Zoo

4. oktober: Find naturen og dig selv i Viborg

Program

 • Kl. 16.45

  Vi mødes ved p-pladsen
 • Kl. 17.00

  Velkomst, introduktion og sandwich i det fri
 • Kl. 17.40

  Vi vandrer til Stouhøj. Oplæg og øvelse 
 • Kl. 18.30

  Vi vandrer til Sindbjerg. Oplæg og øvelse

 • Kl. 19.30

  Tidsrejsen bringer os tilbage til udgangspunktet med nye indsigter, som vi deler
 • Kl. 19.45

  Opsamling, evaluering og feedback
 • Kl. 19.55

  Tak for i dag
 • Hvem er oplægsholdere?

  Thea Skaanes

  Thea Skaanes
  Socioantropolog og phd

  Socialantropolog fra Aarhus Universitet og co-founder af Human by Nature. Hun har udfordrende etnografisk erfaring i rygsækken og mere end et årtis forskning med Hadza, en gruppe jæger-samlere i Tanzania, bag sig. Internationalt er hun ledende forsker indenfor hadzaernes trosunivers og deres materielle kultur. Hun har i en lang årrække som museumsinspektør på Moesgaard Museum erfaring med formidling. I Human by Nature arbejder hun med regeneration, organisations- og ledelsesudvikling og fremtiden som arbejdsfelt. 

  Anne Weber Carlsen

  Anne Weber Carlsen
  Stifter af Facilitator og Facilitator, Human By Nature

  Anne Weber Carlsen er en del af konsulentfællesskabet Human By Nature. Human By nature fokuserer på, at vi med naturen som inspirationskilde kan lære at leve, lede, samarbejde og organisere os på måder, der er i langt større overensstemmelse både med vores egen indre og med den ydre natur.

  Anne Weber Carlsen gennemfører vandringer og udviklingsprocesser i naturen for ledere og medarbejdere og har i mange år arbejdet med udvikling af mennesker og organisationer fra ind- og udland og med offentlige, private og civilsamfundsorganisationer.

  Siden 2004 har Anne Weber Carlsen haft konsulentvirksomheden Facilitator.

  Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlemmer
   Gratis
  • Arrangementets referencenr.
  • 35039
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
   10. september 2021 kl. 10:00
  • Yderligere info, kontakt
  • Cecilie Erlandsen

   Cecilie Erlandsen
   Arrangementskoordinator
   cee@djoef.dk
   33 95 97 27

  Har du et eventforslag?

  Læs mere om Eventpuljen og gør dine idéer til virkelighed!

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

  Se alle