]]>

Arrangement

Fremtidens forsvarssamarbejde i EU

Rusland har invaderet Ukraine. Skal EU have et styrket militært samarbejde?

Hvad handler arrangementet om?

Der er krig i Europa. Dag for dag udvikler situationen i Ukraine sig, og EU, NATO og FN skal time for time løse de udfordringer, som følger i kølvandet på den væbnede konflikt: hjælp til Ukraine, sanktioner mod Rusland, modtagelse af flygtningestrømme etc.

Set i bakspejlet viste det sig at være utilsigtede – og tragiske – forudsigelser, at Frankrig gav forsvarssamarbejdet klar prioritet, da de overtog EU-formandskabet i januar 2022, og at formanden for Det Europæiske Råd Charles Michel allerede inden den russiske invasion udråbte 2022 til at være "Year of European Defence".

De uundgåelige spørgsmål er nu, hvordan EU og Danmark på sigt skal navigere og agere i en forsvars- og sikkerhedspolitisk situation, som har vendt op og ned på vores verdensbillede? Og hvordan stiller vi os i forhold til fremtidige konflikter?

Medlemmerne af Europa-Parlamentet Morten Helveg-Petersen (RV) og Peter Kofod (DF) samt forsker Christine Nissen, DIIS, stiller op til debat og giver deres bud.

Under overskriften EU Aktuelt afholder vi i samarbejde med Europa-Parlamentet en digital debatrække, hvor vi tager fat på aktuelle EU-emner som:

Vi har optaget arrangementerne fra EU Aktuelt, så du kan se eller gense de tidligere arrangementer.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Samarbejdspartnere

Europa Parlamentet


Se alle