]]>

Arrangement

EU og USA - er handelskrigen slut?

I en debatserie på tre arrangementer om EU og USA sætter Djøf og Europa-Parlamentet det transatlantiske forhold under lup med en række vidende og markante stemmer. Dette er det andet arrangement ud af tre.

Hvad handler webinaret om?

Meget er sket de sidste fire år med Donald Trump som præsident. Både i USA og i EU. En frihandelsaftale mellem USA og EU blev som noget af det første skrottet af præsident Trump i 2016 og erstattet med handelskrig. Trump lagde straftold på tyske biler og franske vine, mens Europa-Kommissionen svarede igen og indførte straftold på amerikanske motorcykler og Jack Daniels fra Tennessee.

Samtidig har EU indgået investeringsaftale med Kina, forhandlet handelsaftale på plads med Mercosur-landene (Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay), og den russiske gasrørledning Nord Stream 2 på 1.200 km, som skal levere russisk naturgas til EU med opbakning fra Tyskland, mangler kun 70 km syd for Bornholm for at være færdig.

Spørgsmålene er nu:

  • Hvordan ser fremtiden ud for de to allierede partnere, der har indgået handelsaftaler med alle andre end hinanden den seneste årrække?
  • Er straftold på amerikanske og europæiske varer fortid?
  • Vil præsident Joe Biden genoptage forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem USA og EU, og kan Europa-Parlamentet bakke op om det?
  • Hvordan vil Biden demonstrere sin modstand mod Nord Stream 2?
  • Hvor skuffet på en skala fra 1 til 10 er Biden egentlig over den indgåede aftale mellem EU og Kina? 

Mød senior fellow Jacob Funk Kirkegaard, GMF, og medlemmerne af EU-Parlamentet Morten Helveg Petersen (R) og Nikolaj Villumsen (Ø). Moderator er Maria Rosenberg Rasmussen.

Flere perspektiver på EU og USA-debatten

Praktiske informationer 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Værter

Europa Parlamentet


Se alle