]]>

Arrangement

Danmarks guldbryllup med EU: Hvorhen nu?

Djøf Belgien og den danske kirke i Bruxelles byder velkommen til fejring af Danmarks guldbryllup med EU. Vi får besøg af eksperter, journalister og unge europæere, der vil diskutere fortiden, nutiden og fremtiden for Danmark og EU.

Debat

Hvad handler arrangementet om?

Djøf og den danske kirke i Bruxelles fejrer 50-året for folkeafstemningen med et stærkt program om fortiden, nutiden og fremtiden med fokus på Danmarks relationer til EU, som igen var aktuelt med folkeafstemningen den 1. juni 2022.

På dagens arrangement diskuterer vi fremtidens EU. Vi har inviteret Marlene Wind og Jeppe Tranholm-Mikkelsen til at hjælpe os med at kaste lys over:

  • Er Danmark og det danske parlamentariske system parat til at deltage i de fælles, europæiske udfordringer på miljø-, klima- og det sikkerhedspolitiske område?
  • Er Danmark og danskerne på samme vej som resten af Europa – og er der et samlet Europa, eller er Europa i forskellige hastigheder allerede en realitet?
  • Og hvad betyder EU for dansk erhvervsliv - hvad er udfordringerne i dagens EU for erhvervslivet?

Vi serverer lidt at drikke undervejs.

Er du interesseret i mere om Danmarks 50-årige engagement i EU?

På arrangementet ’Danmarks guldbryllup med EU: Fra EF til EU’ debatterer vi blandt andet, om euro-projektet er lykkes, hvordan vi kom igennem eurokrisen, og hvor EU-samarbejdet står efter Brexit.

Og på arrangementet 'Danmarks guldbryllup med EU: Fremtidens EU' diskuterer seks unge, danskere fra Bruxelles fremtidens EU med Danmarks EU-ambassadør, Per Fabricius Andersen. 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle