Djøf

Case competition om platformsøkonomi

En case competition for dig, som vil bruge din viden og erfaring til at udarbejde holdbare løsninger for det danske arbejdsmarked.

Du deler din bolig via Airbnb. Ville du også dele din SU?

Deltag i den første digitale case competition og vær med til at sætte præg på det arbejdsmarked, der bliver din fremtid.

Måske har du prøvet at spæde din SU op ved at leje din studenterhybel ud via Airbnb. Du har måske handlet på eBay eller prøvet en Uber-taxi på vej hjem fra byen. I så fald er du ikke alene. For hver femte dansker deltager nu i deleøkonomiske aktiviteter.

Og så er der alle dem, der tilbyder deres arbejdskraft via digitale platforme. I USA er der en tendens til, at flere og flere arbejder freelance. Ifølge Forbes udgør freelancere over halvdelen af den amerikanske arbejdsstyrke i 2020. Den tendens er også så småt ved at ramme Danmark, og det kalder på nye tiltag på arbejdsmarkedet. Ikke mindst for de faglige organisationer, som varetager lønmodtagernes interesser. For hvem skal sikre lønmodtagernes vilkår i fremtiden, når de ikke er organiseret eller har en overenskomst?

Det handler om platformsøkonomi. Det handler om vilkårene på fremtidens arbejdsmarked. Og så handler det først og fremmest om dit arbejdsliv.

Den case du skal løse

Der er mange år til du skal på pension. En af konsekvenserne ved platformsøkonomiens indtog er, at du måske ikke har nogen betydelig opsparing, når du engang trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet. Dette kan i hvert fald være tilfældet, hvis den traditionelle fastansættelse bliver udskiftet med freelance- og projektansættelser. Denne udvikling kan derudover rejse spørgsmålet, om faglige organisationer kan varetage vores interesser i samme omfang?

Der er ting, det kan betale sig at dele, men det er ikke sikkert, at du vil dele hverken SU, pension, ferie eller andre goder og vilkår i deleøkonomiens navn. Det er den slags scenarier for fremtidens arbejdsmarked, som du får chancen for at dæmme teoretisk op for i Djøfs digitale case competition. En case competition er din mulighed for at anvende din akademiske viden og teori, på en praksisorienteret udfordring som du løser for en virksomhed eller organisation. Du vil udvikle dine kompetencer, arbejde med en skarp deadline, samarbejde med studerende fra andre studieretninger, og du vil komme rigtig tæt på Djøf, som er casen.

Du har 48 timer til at komme med et bud på, hvordan Djøf som casevirksomhed kan være med til at sikre lønmodtagernes interesser på fremtidens danske arbejdsmarked, hvor platformsøkonomi vinder frem.

For første gang nogensinde afholder vi vores case competition digitalt, og det kommer til at foregå den 20. og 21. november 2018.

Casearbejde hjemme hos dig selv

For at blive i platformsuniverset, afholdes det hele digitalt på en caseløsningsplatform, som fører dig og din gruppe igennem processen for caseløsning. Det betyder, at du udvikler professionelle digitale kompetencer. Du får:

 • erfaring med forretningsudvikling
 • erfaring med at arbejde på en interaktiv digital platforme
 • stærk erfaring du kan trække på under studiet, til eksamen og når du skal lande jobbet

 • kompetencer inden for strategiudvikling og digital opgaveløsning

 • indsigt i fremtidens arbejdsmarked politisk, økonomisk og strategisk

 • alletiders chance for at løse en case, som berører dit fremtidige arbejdsliv.

Vi sørger for mad og drikke leveret direkte til din dør undervejs i casearbejdet (mere information følger).

Anonymt casearbejde

Selve casearbejdet foregår anonymt via en caseløsningsplatform, hvor du vil komme i gruppe med studerende fra andre studieretninger. For at sikre anonymitet under casearbejdet, inddeles I først i jeres grupper, når casen udleveres på caseløsningsplatformen.

Program

Det er vigtigt, at du har tid både den 20. og 21. november, for at kunne deltage. Følgende punkter indikerer de forskellige faser på den digitale case platform. 

20. November 

 • 08.00 Briefing
 • 09.00 Brainstorming
 • 17.00 Udvælgelse af ideer
 • 20.00 Løsning

21. November

 • 17.00 Evaluering af løsningsforslag
 • 21.00 Konklusion (hand-in)

 22. November

 • 12.00   Vinderne udvælges

Sådan deltager du

Denne case competition afholdes digitalt den 20. og 21. november. Du kan læse meget mere her om PeerPilot, virksomheden bag case platformen og hvordan den bruges af store virksomheder og organisationer, når de rekrutterer. 

Alle studerende, som er medlem af Djøf, kan deltage. Du kan også deltage, uanset hvad du læser, hvor du læser, og hvor langt du er med dit studie

Du deltager ved at sende en kort motiveret ansøgning for din deltagelse senest den 16. november 2018 klokken 23.59.

Tilmelding foregår som enkeltperson, hvorefter du sammensættes i en gruppe med andre studerende. 

 
Djøfbladet

Den dag ambassadøren fik brug for sin terrortræning

Det er blevet farligere at være dansk diplomat. Flere bliver fysisk og psykologisk screenet og trænet i at agere i krisesituationer, inden de bliver sendt ud. Her er historien om, da ambassadør Ulla Næsby Tawiah tidligere i år blev nødt til at bruge sin træning i virkeligheden.

Foto: Ahmed Ouoba/AFP/Ritzau Scanpix
Djøf blog

It takes three to tango

SU- og fremdriftsreformen understreger, at der er tre aktører bag gode uddannelser: Den studerende, uddannelsesinstitutionen og arbejdsgiverne. Det fordrer et hidtil uset samspil kombineret med evnen til at se muligheder og kende sine begrænsninger.


Wenche Marit Quist
Wenche Marit Quist
Forsknings- og uddannelsespolitisk chef