]]> ]]>

Djøf blog

Sig: "JA TAK" til alle dine LinkedIn invitationer

Det er altså svært at netværke alene. Jeg er begyndt at sige JA TAK til alle invitationer, og det er en fest. Er du en JA-siger?

Af Thomas Kantsø

Jeg skrev dette blogindlæg på min private LinkedIn-profil i sidste uge. Jeg er mere end overrasket over den massive positive modtagelse, det har fået.

Jeg havde nemlig regnet med at få nogle hug. Fordi der på LinkedIn bliver talt ekstremt meget om adfærd. Hvad man må, og hvad man ikke må. Regler som for mig blot begrænser min brug af mediet – og det er jo ærgerligt.

I stedet virker det som om, at folk er med på at slappe lidt af, tage LinkedIn for, hvad det er: En stor vidensbank. Og så holde det mere personlige netværk på nogle af de andre sociale medier.

Vi skal blive bedre til bare at bruge LinkedIn, fordi det er et fedt og stort medie med viden, du faktisk kan bruge til noget.

Det er lidt morsomt, men siden jeg postede indlægget for 2 dage siden har jeg fået over 200 nye invitationer fra alle mulige forskellige mennesker. Den bad jeg selv om.

Men, you know what, jeg har kigget på dem alle, læst alle profilerne, sagt ja til alle og jeg er blevet så meget klogere på, hvad folk laver i deres jobs og skriver om sig selv. SÅ TAK 

KH Kantsø

PS. Jeg takker stadig ja til alle invitationer.

BLOGINDLÆGGET:

Et connect-klik er en anerkendelse i sig selv. DROP den lange personlige hilsen. Bare skriv og connect. Det er dejligt.

Bare sig JA. Det belønner sig. Vi skal være connectet, ikke være hjerte-ven/inder.

For mig er det nok, at du har sendt en invite. Det tager jeg som et STORT kompliment.

Jeg er uenig i, at vi skal være snævre i vores netværk på LinkedIn. Et stort netværk er brugbart og effektitvt. Fordi det jo er svært at netværke alene…

Jeg bliver ALDRIG fornærmet, hvis folk sender en invite uden en personlig hilsen. Det er ok med mig.

Vi skal passe på ikke at gøre mediet LinkedIn til mere, end det er

Det ER et fantastisk netværkskartotek, og det er en strålende virksomheds database. Men en vennebog er det ikke!!

Har du lyst til at connecte med en person, så gør det. Det værste, der kan ske er, at de ikke accepterer. Og så er det nok også bedst sådan.

Afstanden fra dig til mig må godt bare være et klik.

Når du sender en ”Vil du connecte med mig”- standard mail. Så tænker jeg: ”JA DA”, hvor er det pænt af dig, at have tænkt den tanke, det vil jeg godt.

Jeg svarer ikke noget personligt tilbage, men kigger altid lige på din profil, inden jeg takker ja.

Jeg har igennem de sidste to år sagt ja til ALLE de invitationer jeg har fået her på LinkedIn.

Jeg har nu et pænt stort netværk, og det er fantastisk. Det åbne mange døre.

Døre, jeg ikke vidste fandtes. Og jeg er først lige gået i gang med at udforske det – jeg er slet ikke færdig endnu.

Jeg finder det nemt at navigere rundt i mine kontakter. Også efter 2000+ kontakter.

Det er nemt at finde frem til folk, når jeg slår dem op.

Jeg er MEGA glad for alle de kommenterer, jeg får hver gang, jeg poster et indlæg med et spørgsmål.

TAK for det. Det hjælper mig i min egen karriereudvikling og, det hjælper mig i mit arbejde.

Mine artikler bliver nu spredt hurtigt. TAK for det. Det er jeg glad for.

Jeg har adgang til stort set de fleste på det danske arbejdsmarked. Jeg skriver ofte med spørgsmål til folk. I svarer altid. Vi skriver kort og præcist og henviser til links og andet godt. TAK for det.

Vi skal ikke være VENNER på LinkedIn. Vi skal bare være connceted- og det er godt nok.

Vi skal udnytte, at vi har et så nemt socialt fagligt netværk. Men lad være med at ødelægge det med alle mulige private kodeks om hvordan vi er venner, hvordan vi skal connecete og osv.

Bare være sød og rar.

Og prøv at sige JA til nogle flere.

KH Kantsø

 

tka

Thomas Kantsø

Chefkonsulent

Jeg blogger om DIT arbejdsliv. Om rekruttering af djøfere fra dimittend til topleder, karriereudvikling, kompetenceafklaring, trivsel og tendenser – med fokus på det, der virker. Det gør mig glad at hjælpe andre til at navigere og opnå succes i deres karriere. Jeg tror på værdien af et godt personligt brand og underviser til dagligt i sociale medier.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Karabi

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige: "Ja tak" til alle LinkedIn-invitationer, da jeg ser mig selv som en, der er udadvendt og afsøger muligheder. Jeg må dog også konstatere, at dem, jeg har takket ja til, og som jeg ikke kendte på forhånd, ikke ser LinkedIn som et netværkssite, men som et datingsite. Det betyder desværre, at jeg er tilbageholdende med at tilføje fremmede til mine kontakter. Jeg kender andre (kvinder), som har lignende erfaringer med LinkedIn.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Hans Erik Hermann

Jeg har tidligere været beskæftiget med udbudsopgaver for Region Hovedstaden. Her modtog jeg mange invitationer fra diverse kontaktpersoner fra leverandørmarkedet, der gerne ville i kontakt med mig for at etablere/forlænge kontrakter om levering af varer og tjenesteydelser. Dem valgte jeg at afslå, da jeg er af den opfattelse, at al kontakt med mulige eller eksisterende leverandører bør være 'officiel' og umiddelbart journalisérbar. På den måde kunne jeg opretholde et 'armlængde' princip. Der kan derfor være mange fornuftige grunde til at være kritisk, og netop ikke at sige ja-tak til alle invitationer.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Henrik Johansen

Jeg kan godt lide den positive ånd i indlægget.
Det der irriterer mig mest ved Linkedin er at man SKAL spammes til med alle de indlæg der oftest er selvpromoveringer eller reklameindlæg. De bærer præg af at Linkedin godt vil være et "professionelt Facebook". Men som Thomas skriver handler det jo ikke om venskaber men forbindelser.

Og så får man jo også et hav af invitationer fra afrikanske kvinder, sælgere og kinesiske eller amerikanske "forretningsfolk", hvis forretningsmoral som bekendt får Danske Bank til at se reelle ud! :)


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

simon

very interesting article. thank you
http://virtuelcampus.univ-msila.dz/fll


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.