Djøf blog

Jeg har farve-koordineret ALLE mine apps!!

Jeg er typen, der ikke kan huske et eneste af bogstaverne på S-togslinjerne, men jeg kan ALLE farverne. Så når nogen spørger, hvilket S-tog der kører til Hillerød, så svarer jeg stolt: ”Det lyseblå og det lilla!”

Af Thomas Kantsø

Hvad gør man, hvis man arbejder på en anden måde end de fleste af sine kollegaer?

 – Svaret er enkelt, man forklarer igen og igen og igen, hvordan man skaber resultater. Man tager dybe indåndinger, smiler og siger, at sådan fungerer jeg bedst.

Hvilket S-tog kører til Hillerød?

Jeg er typen, der tegner en problemstilling i stedet for at sætte den op i spread-sheats i Excel.

Jeg er typen, der bruger 4 forskellige slags overstregnings-tuscher, når jeg læser en tekst, ellers er det hele jo bare gult…

Jeg er typen, der ikke kan huske et eneste af bogstaverne på S-togslinjerne, men jeg kan ALLE farverne. Så når nogen spørger, hvilket S-tog der kører til Hillerød, så svarer jeg stolt: ”Det lyseblå og det lilla!”

Sagsmapperne på mit skrivebord har alle hver sin farve. Ellers kan jeg ikke finde dem.

NU giver min iPhone mening

Mine iPhone har været et rod i flere år. Jeg kunne aldrig finde mine apps. Indtil jeg en dag i et fly, som jo er det eneste tidspunkt, man er off-line, fik den idé at farvekoordinere alle mine apps. Det er genialt. I hvert fald for mig. Nu kan jeg finde alle mine apps. Og jeg bruger mine telefon mere optimalt.

Hvorfor skal vi alle arbejde på den samme måde?

Jeg syntes, mine farver giver mening. Men nogle gange griner mine kollegaer af mig. Heldigvis har jeg fundet ud af, at ved at møde folks kritiske spørgsmål med et smil, rykker man ved den forståelse, at vi alle skal arbejde på den samme måde.

For hold op hvor ville det være kedeligt, hvis vi alle arbejdede på den samme måde.

Det værste, jeg ved, er at udfylde et MUS-skema. Et skema lavet i Excel uden mulighed for at skrive, tegne og fortælle. Skemaet i sig selv spænder ben for det, jeg vil fortælle. Jeg har derfor næsten altid printet det ud, påført forskellige farver post-its og farvelagt kasserne. Ellers kan jeg ikke forstå, hvad jeg selv tænker.

Ved mine MUS-samtaler tidligere i min karriere var det et fast punkt, at jeg skulle blive bedre til at arbejde i Excel, at være mere tal-minded og knap så ”farverig” – i alt for mange år arbejdede jeg på noget, som jeg aldrig ville blive god til.

I dag er jeg ligeglad, for jeg skaber de samme resultater som de seje Excel-typer. Mine er bare mere farverige.

Det, der er smart for mig, er ikke smart for andre.

Er jeg mindre intelligent end de fleste. NEJ, det er jeg ikke, men det er den følelse, jeg får, når man griner af min måde at arbejde på. Jeg er ikke forvirret længere eller i tvivl. I dag står jeg ved min måde at arbejde på. Og jeg skal nok blive ved og ved og ved med at fortælle om farverne i min hjerne.

Måske du har en særlig måde at arbejde på. Måske du vil dele den i kommentarfeltet. Det håber jeg, du vil, for så kan vi sammen fortælle om styrken ved arbejdsmetode-diversitet.

KH Kantsø

tka

Thomas Kantsø

Chefkonsulent

Jeg blogger om DIT arbejdsliv. Om rekruttering af djøfere fra dimittend til topleder, karriereudvikling, kompetenceafklaring, trivsel og tendenser – med fokus på det, der virker. Det gør mig glad at hjælpe andre til at navigere og opnå succes i deres karriere. Jeg tror på værdien af et godt personligt brand og underviser til dagligt i sociale medier.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Christina

Jeg er på præcis samme måde. Har nogle gange prøvet at forklare kollegaer at jeg er et "word og paint" menneske, ikke et "Excel" menneske...pudsigt nok, er det næsten altid Excel folket, der har svært ved at forstå dette!
Farver skal helst bruges og Gud hjælpe den kollega som låner mine 52 spritusser, lagt i ukorrekt farvesekvens:)

Thomas Kantsø

Yes!! Så er jeg ikke alene :-)


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Helle

Hej Thomas. Jeg printer alt, som skal læses, og som fylder mere end én A4 side. Jeg er jurist, uddannet i 2011, og dermed en del af "den teknologiske generation" - men jeg kan ikke koncentrere mig på samme måde om indholdet, hvis ikke jeg har det fysisk mellem hænderne og en kuglepen ved hånden. Mine kollegaer griner også af mine gammeldags metoder, men jeg gør det, som fungerer bedst for mig, når jeg skal udføre mit arbejde. Og så er jeg enig i, at det meste kan laves i et Word-dokument, og ikke kræver Excel. Længe leve menneskers forskelligheder!

Thomas Kantsø

Hej Helle. MEGA dejligt at du deler din arbejdsmetode. Det er jeg glad for. Forleden var der én der spurgte. Thomas hvorfor gider du deler alle dine historier om hvordan du tænker og arbejder. Jeg svarede: "Fordi jeg håber, at folk ikke vil føle sig ensomme efter at have læst mit blogindlæg." Jeg er sikker på, at der sidder nogen derude, som får lyst til at være endnu mere sig selv, efter at have læst om en lidt anden måde at arbejde på. Det vigtigste er, at vi har det godt og sjovt, når vi er på arbejde, så er jeg sikker på vi skaber de bedste resultater. KH Kantsø


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Lise Kok

Jeg deler ofte erfaringer og snakker om arbejdsprocesser med en arkitekt. Vores arbejdsliv er meget forskelligt, men jeg oplever at vi kan lære og blive inspirerede af hinanden. Vi bliver simpelthen dygtigere når vi forsøger at forstå hinandens processer. Er pointen egentlig ikke blot at være åben og nysgerrig overfor andres måde at gøre noget på, og så i øvrigt lade være med at grine af hinanden?
Ps. jeg elsker Excel - grin alt det I vil!


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Nanna Hauch

Herlig læsning. Jeg tegner og bruger farver, når jeg skal overskue og løse komplekse juridiske spørgsmål. Har oplevet, at kolleger smiler lidt - og beder om en kopi. Det er ikke tosset.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.