]]> ]]>

Djøf blog

Julefrokosten: Knald eller fald

Få en julefrokost-køreplan, der sikrer, at du får det maksimale ud af julefrokosten uden at være den alle taler om mandag morgen.

Af Thomas Graversen

Du kender allerede de gode julefrokost-råd om ikke at drikke dig i hegnet, ikke belære dine chefer om god ledelse eller indvie kopirummet på nye måder. Ret hellere din opmærksomhed mod den gyldne mulighed en julefrokost giver for at spørge til kolleger og chefer og høre lidt om dem, du ikke ser til daglig eller kender endnu.

Min erfaring er, at de fleste i hverdagen er optaget af opgaverne, men til festlige lejligheder som julefrokosten er der mulighed for, at vi ser hinanden.  De fleste kan lide at få en invitation til at fortælle om sig selv, og det er nemt for dig at give den, og særligt som ny har du glæde af at udvide dit netværk og potentielle samarbejdsrelationer.

Sådan gør du

Planen er enkel: Stil nedenstående spørgsmål til fem forskellige mennesker. Start gerne i baren, der kommer alle forbi på et tidspunkt. Indled evt. med at præsentere dig selv, hvis de ikke kender dig.

1. Hvad laver du her i virksomheden?

2. Har du et godt råd til mig som ny medarbejder?

3. Hvad er du særligt optaget af for tiden?

4. Hvordan står det til i din afdeling?

5. Skal vi danse?

Når du har været de fem spørgsmål igennem starter du forfra. Du er velkommen til at skifte spørgsmålene ud med nogle, der er endnu bedre, bare du holder gang i mødet med de andre. Du forstætter til du a) Ikke kan rumme mere, b) Har hilst på alle deltagerne til julefrokosten, eller c) På trods af gode råd og intentioner er blevet for fuld til at gøre et godt indtryk.

 

God fornøjelse og god julefrokost.

thg

Thomas Graversen

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf september 2018

Jeg blogger om, hvordan du kan være engageret, inspireret, dedikeret, motiveret og nærmest lykkelig i dit arbejdsliv.

Jeg kommer med ideer, påhit og påstande om, hvordan organisationer kan skabe plads til trivsel og talent – og glæder mig til din feedback.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.