Djøf blog

Tør du søge et studiejob med ansvar og indflydelse?

Vil du have et studiejob med ansvar og indflydelse? Så søg job i en mindre virksomhed og du vil opleve, at du bliver spurgt til råds og involveret på lige fod med dine andre kollegaer.

Af Sine Dyhre-Petersen

I kampen efter relevante studiejobs er det nemt at glemme, at der er et stort potentiale at hente i de mindre virksomheder. Og det er ikke så mærkeligt. På studiet eksponeres du for de større virksomheder og organisationer og det vil derfor også naturligvis være her, hvor du kan se dig selv arbejde som student. Derfor sorterer du sikkert mere eller mindre ubevidst de ukendte virksomheder fra, når du leder efter dit næste job. Men virkeligheden er, at selv de større virksomheder og organisationer har et begrænset behov for studenteransatte, og derfor bør du overveje, om du kan se dig selv i en mindre virksomhed. Her vil du også opleve, at der ofte er få ansøgere til stillingen, hvorfor du øger dine chancer for at komme i betragtning til jobbet.

What's in it for me?

Som student i en mindre virksomhed vil du typisk opleve, at du får langt mere ansvar og indflydelse end de studiekammerater, som landede jobbet i den der organisation, du ved nok, som du og alle dine medstuderende også drømmer om være en del af. Men der er langt fra idé til handling i en større organisation, hvor du er én ud af mange medarbejdere, hvad enten du arbejder med kommunikation og marketing, jura, økonomi eller noget helt femte. Du skal derfor søge job i en mindre virksomhed, hvis du er klar på at få ansvar og blive involveret i den daglige drift såvel som strategien. Hvis du fx skal arbejde med marketing, så vil du måske være den eneste, som forstår sig på at bruge de sociale medier i markedsføringen, fordi du i forvejen føler dig hjemme på Facebook, Twitter og Instagram modsat din chef og kollegaer, for hvem det ikke er en selvfølge at have forstand på de sociale medier.

Mia oplever tillid og ansvar i sit studiejob

Bliv inspireret af Mia Tjellesen som allerede har taget springet. Hun er student i et mindre IT-firma, hvor hun qua virksomhedens størrelse har indflydelse på processerne og bliver taget med på råd, når hun har ideer og input til forretningen.

sdp

Sine Dyhre-Petersen

Rådgiver

Stoppede i Djøf juli 2015. 

Jeg rådgiver inden for job og karriere, hvor ét fokus er at hjælpe studerende med at træffe kvalificerede valg for at stå stærkt som nyuddannet. Her sparrer jeg med unge djøfere om deres overvejelser og dilemmaer samt rådgiver i løn og ansættelsesforhold. Studielivet vil derfor være i fokus på min blog, hvor jeg også vil hente inspiration fra mit eget studieliv, men intet emne er på forhånd udelukket.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.