Djøf blog

To jobtilbud på samme tid

Det hænder oftere end man skulle tro - pludselig står du med to jobtilbud på hånden.

Af Maria Damm-Hansen

Heldigvis sker det - jagten på jobbet giver bonus. Og hvis du har flere ansøgninger ude på samme tid, kan det hænde, at du pludselig står med flere jobtilbud på hånden. I den situation er der flere forhold, du skal være opmærksom på.

Som det første - og allermest selvfølgelige, skal du være helt skarp på, hvilket job du helst vil have. Her spiller især opgavernes karakter og karrieremuligheder i virksomheden ind, men også din kommende chef kan være af afgørende betydning for dit valg. Spørg også dig selv, hvor du kan lære mest og, hvor du vil trives bedst.

  • Skaf dig ekstra tid. Når du får den ene kontrakt til underskrivelse, så tag imod den og nævn, at du nu læser den igennem i ro og mag og vender tilbage. Hvis du helst vil have det andet job og afventer deres melding, venter du lidt med at returnere kontrakten.
  • Sig evt. til arbejdsgiver nummer to, at du står i denne situation og at du derfor vil sætte pris på, at processen går hurtigt. Spørg, hvornår de kan have en kontrakt klar.
  • Hvis du allerede har takket ja til den første stilling og dermed mundtligt eller skriftligt accepteret, så har du indgået en aftale med arbejdsgiveren. Dette betyder, at hvis du ønsker at springer fra, skal du være opmærksom på, at arbejdsgiveren ifølge Funktionærloven kan kræve, at du betaler ½ månedsløn plus særlige omkostninger. (Det sker heldigvis  relativt sjældent - da alternativet er, at du møder op på den aftalte startdato og siger op).
  • Når du har en kontrakt fra den arbejdsgiver, hvor du helst vil arbejde, skal du have meddelt den første arbejdsgiver, at du må trække dig. Vi anbefaler, at du gør det telefonisk og efterfølgende sender en mail, hvori du igen beklager situationen, men at du trækker din ansøgning tilbage. Gør det umiddelbart efter, at du har den anden kontrakt på plads, så den første arbejdsgiver får så meget tid som muligt til at finde en ny medarbejder.

Du er altid velkommen til at få gennemgået din kontrakt af Djøf, før du skriver under. Send den ind til os på dk¤djoef¤kontrakt¤%Related Link;Tojobtilbudpåsammetid;mailto;0%.

mar

Maria Damm-Hansen

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf den 31. oktober 2014.

Jeg rådgiver dagligt et stort antal djøfere om løn, ansættelsesvilkår, jobsøgning og karriere. Det giver mig en klar føling med, hvad der rører sig på djøfernes arbejdsmarked.

Så læs med på min blog og bliv inspireret, overrasket eller bare klogere.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.