Djøf blog

Frække spørgsmål til samtalen, hvad hulan gør du?

Det kan være en slags test, eller af uvidenhed, hvis du får 'forbudte spørgmål' til samtalen.

Af Maria Damm-Hansen

Ellers nogle større planer de kommende år? Nu er du jo ung, skal du ikke have børn? ….Er der ellers noget, vi skal vide, om familie, sundhed og sygdom?

Der er strenge regler for hvad arbejdsgivere må lægge vægt på, når de vælger en kandidat til en stilling. Ovenstående spørgsmål bør en arbejdsgiver ikke stille til en samtale, da de efterfølgende ikke kan bevise, at svarene ikke har haft betydning for, om de har valgt dig eller en anden kandidat til jobbet. 

Derfor forventer vi som oftest ikke at blive mødt med spørgsmål om familieplanlægning, seksualitet, helbred m.v. til jobsamtalen og det betyder, at vi derfor ikke forbereder os på den type spørgsmål - men spørgsmålene dukker op alligevel – og hvad gør du så? Som så meget andet i forbindelse med jobsamtalen, er kodeordet: forberedelse! Din gennemslagskraft og troværdighed stiger som oftest i takt med din forberedelse.

Der findes mange spørgsmål, som vi helst ikke vil stilles til jobsamtalen – for nogle handler det om en afskedigelse, for andre stress, og for andre igen er det familieplanlægning. Uanset om spørgsmålene må stilles eller ej, risikerer du, at de dukker op før eller siden – og dit svar bliver bedre, jo mere du øver dig på at få dem sagt højt…. Og så er det jo, du skal overveje, om du har lyst til at være i en virksomhed, der lægger vægt på de emner, når de rekrutterer.

Umiddelbart er der to grunde til, at sådanne spørgsmål dukker op. Den første grund er, at arbejdsgiver tester dig (det hører til sjældenhederne)… Den anden grund er, at de rent faktisk gerne vil have et svar, fordi svaret har betydning for, hvilken kandidat de endelig vælger, selv om vægtningen er i strid med ligebehandlingsloven m.fl.

Hvad er det gode svar?

Du har ikke pligt at til at oplyse om din generelle helbredstilstand og din kort- eller langsigtede familieplanlægning (heller ikke selvom du skulle være gravid) eller din religiøse eller seksuelle orientering.  Men du slipper nok ikke helt for at svare – derfor vil jeg anbefale, at du øver dig i afglidningssvar… det kunne være noget i stil med:

  • Det er ikke lige noget, vi er nået til i vores planlægning…. Men…og så fører DU samtalen tilbage på sporet ved at tale om jobindhold, virksomheden osv.
  • Der er meget at se til lige nu med min 2 årige søn, så det skal jeg egentligt ikke lige kunne sige – og som ovenfor – er det nu, du fører samtalen tilbage på sporet ved at tale om jobbet.
  • Nej vi skal ikke have flere børn – lige her er det rent faktisk okay at lyve….
  • Jeg kan ikke lige se, at min seksuelle orientering er relevant for stillingen som controller…..kan du uddybe det? …..
  • Det spørgsmål overrasker mig alligevel lidt – men jeg antager, at det er fordi, du ønsker at teste min reaktion.. og min viden om helbredsoplysningsloven, ligebehandlingsloven etc?

Og så er der jo altid muligheden for det kække modspørgsmål – men sørg for at have stukket en fuldfed finger i jorden – det virker kun, hvis kækhed er en efterspurgt kompetence.

  • Gravid? – synes du, jeg ser tyk ud? 
mar

Maria Damm-Hansen

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf den 31. oktober 2014.

Jeg rådgiver dagligt et stort antal djøfere om løn, ansættelsesvilkår, jobsøgning og karriere. Det giver mig en klar føling med, hvad der rører sig på djøfernes arbejdsmarked.

Så læs med på min blog og bliv inspireret, overrasket eller bare klogere.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.