Djøf blog

7 myter om MUS

MUS - Medarbejder Udviklings Samtalen kan være et god mulighed for at få afstemt forventningerne med din chef.

Af Maria Damm-Hansen

Den kommer før eller siden – den årlige MUS. For mange djøfere er det en rigtig god anledning til både at få vendt opgaver, udviklingsområder, planer og  til at få afstemt forventninger med chefen.

Jeg møder ofte djøfere, der er gået til MUS samtalen med en lidt anden forventning om indhold, form og efterspil end chefen. Dette kan medføre, at forholdet til chefen bliver dårligere end før MUS samtalerne.

Lad mig derfor med det samme slå nogle myter ihjel, så du også har et godt forhold til din chef efter din MUS samtale.

  • MUS er ikke en gensidig udviklingssamtale – det er ikke her, du skal komme med din uforbeholdne mening om chefens fejl, mangler og udviklingsmuligheder.
  • Det er ikke et forum, hvor du har carte blanche til at sige alt, hvad der falder dig ind – vej din ord – og tænk strategisk.
  • MUS handler ikke om dine kolleger – men om dig – bliv på din egen bane
  • MUS er ikke blot en mulighed for at tale uforstyrret med chefen i en times tid. Der er et formål – kend formålet – og forbered dig.
  • MUS materialet er ikke kun til inspiration – brug det – og forbered dig grundigt.
  • Sidste års udviklingsplan er ikke kun lavet for sjov – tjek op på udviklingsmålene for sidste års MUS – og vær klar til en snak om, hvad der er sket siden sidst.
  • Det er ikke kun chefens ansvar at følge op på de aftaler, I indgår

Få gode råd til, hvordan du afstemmer forventninger med din chef. 


mar

Maria Damm-Hansen

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf den 31. oktober 2014.

Jeg rådgiver dagligt et stort antal djøfere om løn, ansættelsesvilkår, jobsøgning og karriere. Det giver mig en klar føling med, hvad der rører sig på djøfernes arbejdsmarked.

Så læs med på min blog og bliv inspireret, overrasket eller bare klogere.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.