Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Det er nu, du skal forhandle løn

Du står solidt lige nu, hvis du vil forhandle dig til mere i løn. Ledigheden er rekordlav, og der er igen luft til at give lønstigninger, viser Djøfs nye lønstatistik. Få fem gode råd til din lønforhandling.

Du er eftertragtet

Dine muligheder for en god lønforhandling bliver næppe bedre. Så enkelt kan det siges, når man spørger Bella Lea Buono, der er chefkonsulent i Djøf og til daglig rådgiver om blandt andet løn og lønforhandling.

Hun peger på to ting, der stiller dig stærkt lige nu. For det første, er der mange flere ledige djøf-job, end arbejdsgiverne kan besætte – og du er derfor en eftertragtet vare, som din chef sandsynligvis gerne vil holde på. For det andet viser Djøfs nye lønstatistik, at der er gang i lønhjulene igen.

”Lønnen blandt privatansatte medlemmer af Djøf steg samlet set med 5,2% sidste år. Det er flot, selvom vi endnu ikke helt har indhentet det reallønstab, som de fleste oplevede i 2022. Så med de rigtige argumenter – og gode resultater i dit job naturligvis – har du fine muligheder for at forhandle en lønstigning. Får du afslag, så husk på, at jobmarkedet er brandvarmt for en som dig. Hvis du har lyst til at skifte job, er det typisk der, du kan hente en lønstigning, der batter,” siger Bella Lea Buono.