Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Artikel
Dit studiejob kan nemt blive stedet, hvor du får dit første fuldtidsjob; sådan er det for utroligt mange Djøf-medlemmer. Så hvordan tager du jobbet på dig og undgår at blive betragtet som student for evigt? Det giver et par tidligere studentermedhjælpere og Djøfs rådgivere dig svaret på i denne artikelserie.
På hjørnet af Third Avenue og 54th Street på Manhattan på 29. etage, sidder Malte Jessen. Han hjælper danske virksomheder til at drive forretning og sælge på det amerikanske marked. Malte forsvarede sit speciale på CBS d. 15. december og arbejdede dengang på DI’s danske kontor.
Han er et af de mange medlemmer, der bliver fuldtidsansat på sin studenterarbejdsplads, og vi har spurgt ham, hvordan han lykkes i overgangen fra student til fuldtid.
- Jeg tror, min debut på arbejdsmarkedet har været så meget nemmere, fordi jeg blev fuldtidsansat der, hvor jeg har været student, forklarer Malte.
Han uddyber, at det kræver en enorm energi at sætte sig ind i et nyt job, og der er det en fordel at kende arbejdspladsen så godt på forhånd:
- Så selv om jeg nu er flyttet til New York, kender jeg systemerne ret godt, jeg kender mange af kollegaerne, vores arbejdsgange, governance-struktur og alt det der.
- Når det bliver kombineret med netværket, jeg har fra min tid som student betyder det, at jeg kan komme i gang med at skabe værdi hurtigt, forklarer Malte.
Som eksempel nævner han den amerikanske Inflation Reduction Act; et stykke lovgivning som blandt andet skal fremskynde den grønne omstilling.
- Det får vi rigtig mange henvendelser om, og når man er ny, er det guld værd at have gode relationer at bygge videre på, så man kan få hjælp og blive selvhjulpet hurtigt.
Malte Jessen forklarer, at chefen, der ansatte ham til DI’s stilling i New York også var den, der ansatte Malte som student for fire år siden:
- Det har givet en stor stabilitet og sikkerhed for mig, at jeg kender min chef så godt, og det har været en rigtig god ramme for mig til at blive dygtigere.
For det kan sagtens være angstprovokerende at træde fagligt i karakter, når man kun har arbejdet som student.
- Når du er student, hjælper du tit den, som står med ansvaret. Og nu er det pludselig dig selv, der har ansvaret for et projekt. Jeg er meget opmærksom på at sætte mig i respekt, samtidig med at jeg gerne vil gå til mine opgaver med en stor ydmyghed. Det er vigtigere at lytte end at snakke, siger Malte.
Han fastslår, at man ikke skal kunne alt fra start.
- Det er godt at huske, når man taler med kollegaer og samarbejdspartnere, som er væsentligt mere senior end én selv: De har selv været der, og alle starter et sted. Det handler om at have nysgerrighed, gåpåmod og en åben indstilling.
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.