Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Guide til uopfordret ansøgning

En uopfordret ansøgning kan være din genvej til drømmejobbet. Brug vores guide til uopfordrede ansøgninger til at finde nye, interessante stillinger, som aldrig bliver slået op på en jobportal.

En ung kvinde med lyst hår taler i telefon

Kom først i køen med en uopfordret ansøgning

En uopfordret ansøgning er din mulighed for at skyde genvej og komme først i køen til stillinger, som aldrig bliver slået op. Du vil ofte være den eneste til at søge jobbet, og du vil have mulighed for at forme stillingen.

Når du søger uopfordret, viser du virksomheden, at du er initiativrig og specielt motiveret for at arbejde for dem. Det vækker automatisk deres interesse. Især hvis du kan slå på, hvad du kan skabe af værdi for dem.

Du skal være opmærksom på, at det tager tid. Du skal undersøge virksomheden for at kunne tale ind i deres behov. Du skal også være opmærksom på, at det kan ende med ingenting, fordi det hele handler om timing.

Brug vores guide til at komme i kontakt med virksomhederne og søge job hos dem.

Sådan skriver du din ansøgning

Vær konkret og målrettet i din ansøgning. Den skal faktisk skrives som en opfordret ansøgning. Det handler om at sige meget konkret, hvad du kan bidrage med i den virksomhed, du søger ind i.

Når du søger uopfordret, beder du om, at modtageren giver dig lidt af sin tid. Det er derfor vigtigt, at du målretter dit materiale og sætter dig ind i virksomhedens konkrete profil og fremtidige udfordringer.

Skriv i din ansøgning:

  • Hvorfor du sender din ansøgning til lige præcis dem.
  • Hvad du kan byde ind med.
  • En kort beskrivelse af dine kompetencer i forhold til opgaver, som er relevante for virksomheden.
  • Tidspunktet for et opfølgende kaffemøde, mail eller telefon.
  • Et målrettet cv.

De har ikke efterspurgt dig, så du skal sælge dig selv. Det gør du ved at kende dine kompetencer, og hvordan du vil bruge dem. Du skal også kende til branchen, kunder, konkurrenter, strategi, økonomi, mission, kultur, værdier og de udfordringer, virksomheden står over for.

Bliv klogere ved at:

  • kigge på gamle jobopslag, hvor du får beskrivelser af hvilke arbejdsopgaver, virksomheden tidligere har efterspurgt medarbejdere til at løse
  • kigge på virksomhedens hjemmeside, virksomhedsprofilen på LinkedIn, Google og dit netværk til at indhente information
  • ringe til virksomheden for at få mere viden.

Eksempel på uopfordret ansøgning

Hej [Virksomhed/navn på chef]

Jeg henvender mig til jer, fordi I sælger nogle spændende produkter, som jeg gerne vil være med til at markedsføre. Og så ligger bæredygtighed mig meget på sinde, hvorfor jeres fokus på grøn omstilling og klima fanger min interesse.

Jeg er uddannet cand.merc. med fokus på forretningsstrategi og markedsanalyse, og jeg tænker, at jeg kan være et relevant match, hvis I står og mangler en forretningsudvikler eller lignende.

Jeg kan på baggrund af mit studiejob og uddannelse byde ind med: viden om business intelligence/dataanalyse analyse af markeds- og produktpotentialer samt eksisterende kunder erfaring med BI-værktøjer såsom X, Y og Z projektarbejde erfaring fra X branche strategisk blik og gode kommunikative evner nyeste akademiske forskning og viden om strategi og forretning.

Jeg kan løse opgaver inden for optimering og strukturering af forretningsgange, processer, projektarbejde og udarbejdelse, analyse og anvendelse af business intelligence. Blandt andet har jeg været med til at designe og opbygge en BI-løsning inkl. visualisering i form af dashboards.

Jeg skaber resultater gennem en analytisk og databaseret tilgang med forretning, strategi og kunder for øje. I mit arbejde tager jeg typisk rollen som den drivende og detaljeorienterede. Jeg kan gode lide at komme i mål med mine opgaver. Derfor arbejder jeg med milepæle, delmål og deadlines.

Mit cv er vedhæftet, så I kan læse mere om min profil, baggrund og mine erfaringer. Jeg er opmærksom på GDPR-reglerne og giver hermed samtykke til, at I behandler mine personoplysninger i forbindelse med min forespørgsel/ansøgning.

Jeg håber på at høre fra jer, og ellers vil jeg følge op på min henvendelse inden for en uge.

Med venlig hilsen

[Navn]

Anbefaling

Vi anbefaler, at du sender din uopfordrede ansøgning på mail til en person, som du på forhånd har lavet en aftale med om at sende en ansøgning. Hvis det ikke er lykkedes dig at få en aftale, kan du fx sende ansøgningen til virksomhedens HR-afdeling. Husk i mailen at give samtykke til, at de jævnfør GDPR-forordningen må behandle dine personoplysninger i forbindelse med din henvendelse.

Hvordan søger jeg job uopfordret?

Lige meget hvilken strategi du vælger, så vær opmærksom på, du er den opsøgende. Du kommer uanmeldt, og ingen venter dig. Det stiller krav til dit materiale. Er dit pitch skarpt nok, og virksomheden ser en værdi i dig, så fortsætter processen helt automatisk. Med den rette strategi øger du chancen for, at det sker.

To mænd taler sammen

Kontakt os

Få feedback på cv og ansøgning

Du er altid velkommen til at booke en tid til feedback på ansøgning og cv. Vores eksperter i jobsøgning sidder klar alle hverdage. Her får du feedback og rådgivning i, hvordan du skærper og målretter din ansøgning, så den skaffer dig en jobsamtale.

En mand kigger på en computer

Få vores guide til, hvordan du skriver en god ansøgning, som skaffer dig en samtale.

En person skriver skriver med en kuglepen

Læs vores guide til det gode cv og få inspiration fra eksempler på andre medlemmers cv’er, som har skaffet dem en jobsamtale.

To kvinder og en mand snakker og drikker kaffe

Få vores gode råd til at netværke og vores guide til LinkedIn.

En mand og en kvinde taler sammen og smiler

Få svar på tre klassiske spørgsmål om jobskifte.