Stift en Djøf-klub, og stå stærkere
Med en Djøf-klub på arbejdspladsen kan I holde klubmøder, hvor I sammen arbejder på at fremme jeres interesser og sikrer jer medbestemmelse på de forhold, der har betydning for jeres arbejdsdag.
Hold klubmøder, og få flere medlemmer
En faglig klub kan både styrke jeres sammenhold og gøre, at I står stærkere overfor ledelsen, når I skal forhandle løn og centrale arbejdsvilkår.
Djøf hjælper dig med at danne en klub og holde klubmøder, hvor du og dine medlemmer kan få ny viden, sparring og gode råd til at håndtere det, der fylder på jeres arbejdsplads. Det kan fx være lønforhandling, kompetenceudvikling, arbejdsmiljø eller noget helt fjerde.
Det er også til klubmøderne, at I beslutter, hvilke emner, holdninger, krav og ønsker, du som tillidsrepræsentant skal tale med ledelsen om.
Sådan stifter du en Djøf-klub
Vi anbefaler, at I danner en Djøf-klub, når I er fem Djøf-medlemmer på arbejdspladsen. Hvis I færre end fem medlemmer af Djøf, men flere end fem akademikere, kan I med fordel danne en AC-klub sammen med de øvrige akademikere.
I sidste ende handler det om, hvorvidt I har sammenfaldende interesser vedrørende løn og andre centrale spørgsmål på arbejdspladsen.
Sådan stifter du en klub
- Indkald alle Djøf-medlemmer (eller alle akademikere, hvis I vil starte en akademikerklub) til en ’stiftende generalforsamling’, hvor I skal beslutte, om I vil danne en klub.
- Hvis der er opbakning til en klub, skal I til mødet vælge en tillidsrepræsentant, en suppleant og evt. en bestyrelse for klubben, hvis det er en stor arbejdsplads
- I skal udarbejde vedtægter for klubben
- Planlæg et antal klubmøder om året, der kan være enten orienterende, have et fagligt emne eller hvor I kan drøfte arbejdsforhold.
Vi har lavet et bud på vedtægter som I kan bruge og eventuelt tilpasse til jeres lokale forhold.
Hent standardvedtægter for AC-klubber - offentlig sektor
Hent standardvedtægter for Djøf-klubber - offentlig sektor
Hent standardvedtægter for klubber - privat sektor
Du er meget velkommen til at kontakte Djøf, hvis du vil vide mere om at starte en Djøf-klub, og hvordan du kommer godt i gang med klubmøder.
Søg økonomisk tilskud til klubmøder
Djøf bidrager økonomisk til jeres klubarrangementer med 400 kr. per Djøf-medlem. I kan bruge pengene til fx foredragsholdere, faglige og sociale arrangementer og netværksaktiviteter.
Tilskud til klubarrangementer i det offentlige
Er du TR i det offentlige, skal du logge ind og søge om tilskud. Når du er logget ind, kan du se, hvor meget I har til rådighed. Hvis I ikke har brugt hele jeres tilskud, overfører vi resten af beløbet til næste år. I skal bruge tilskuddet inden for to år.
Log ind og søg støtte som TR i det offentlige
Hent retningslinjer for tilskud til klubmøder i det offentlige
Tilskud til klubarrangementer i det private
Er du TR i det private, kan du søge om tilskud ved at sende en mail til os på djoef@djoef.dk. Pengene bliver udbetalt efter regning, når arrangementet er overstået.
Book Djøf til klubmøder
Hvis I kan samle 20 Djøf-medlemmer og/eller akademikere til et klubmøde, kommer vi meget gerne ud og holder oplæg og/eller workshops om det emne, der er vigtigt for jer.
Måske oplever I mange forandringer i organisationen, nye arbejdsgange og et øget arbejdspres. Eller måske spekulerer I på, hvordan I kan udvikle jeres kompetencer bedst muligt, så I følger med efterspørgslen på arbejdsmarkedet.
Vi tilpasser naturligvis arrangementet til jeres ønsker og behov. Skal det fx vare 1 eller 3 timer og være med eller uden øvelser og/eller diskussioner. Det er op til jer. I vælger et tema, så designer vi et arrangement sammen med jer og hjælper med det praktiske.
Book et klubmøde
For at booke Djøf til et klubmøde, skal du sende en mail til karriere@djoef.dk med et par ord om jeres ønsker til indhold, tidsramme og hvor i landet I befinder jer.
Forslag til temaer til klubmøder
Temaer til et klubmøde kan fx være:
- Bliv rustet til lønforhandlinger
- Bliv bedre rustet til fremtidens arbejdsmarked
- Styrk din selvledelse – sådan tager du ansvar for din succes i en travl hverdag
- Forebyg og håndter stress
- Social kapital, trivsel og effektivitet
- Få styr på dialogen, og lær at tackle konflikter
- Lær at tackle forandringer og højt arbejdstempo
- Karriere- og kompetenceudvikling – styrk din employability
- Få overblik over arbejdstidsregler for offentligt ansatte.
Eller noget helt andet som I gerne vil have fokus på. I kan eventuelt arrangere, at en ekstern oplægsholder kommer og fortæller om det emne, I gerne vil diskutere.
Husk, at I altid kan kontakte Djøf for at få hjælp til jeres klubmøder. I kan fx få konsulenter fra Djøf til at holde oplæg til jeres klubmøde, eller søge om økonomisk støtte til at få en anden oplægsholder ud på jeres arbejdsplads.
Få hjælp af AI til at arrangere klubmøder
Vi har udviklet en AI-assitent, der kan hjælpe dig med at skabe faglige og relevante klubmøder på din arbejdsplads.
Udvid klubben med nye medlemmer
En Djøf-klub kan styrke sammenholdet mellem akademikerne på jeres arbejdsplads. Ved at have en aktiv klub med mange medlemmer, kan I få større indflydelse i organisationen og styrke samarbejdet med ledelsen.
Så har du nogle kolleger, der ikke er medlem af en fagforening, eller som overvejer at skifte til Djøf, kan du invitere dem med til åbent klubmøde, hvor de kan få en smagsprøve på, hvad de får ud af blive medlem. Husk også at inddrage de studerende på arbejdspladsen, hvor Djøf kan støtte dem i overgangen fra studieliv til arbejdsliv.
Som medlem af Djøf kan dine kolleger bl.a. få adgang til faglige kurser, karriererådgivning og sparring omkring løn og vilkår.
Få hjælp til jeres Djøf-klub
Vil du vide mere om, hvordan du danner en Djøf- eller AC-klub, kan du altid kontakte Djøf. Vi deltager gerne i et møde på jeres arbejdsplads og svarer på spørgsmål, samt faciliterer processen med at danne en klub.
Du kan også kontakte os for at få sparring om klubmøder og inspiration til relevante emner, I kan tage op.
Ring til os på tlf. 33 95 97 00 eller skriv en mail til djoef@djoef.dk.