Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Gode råd til personlighedstest, færdighedstest og case interview

I mange ansættelsesforløb indgår test som en del af rekrutteringsprocessen. Få vores gode råd til, hvordan du forbereder dig og tackler de mest anvendte typer af test.

Sådan skal du forholde dig til en test

Chefkonsulent Bella Lea Buono giver dig gode råd til, hvordan du skal forholde dig til en test.

Test i forbindelse med en jobsamtale

Test er helt normalt på det danske arbejdsmarked. Den eneste forskel er, hvilke test man bruger til at blive klogere på dine personlige og faglige kompetencer.

Her gennemgår vi de mest anvendte typer af test. Du får ikke en facitliste, men vi håber, at du føler dig bedre klædt på til din næste jobsøgningsproces, hvor rekrutteringsforløbet involverer brug af test.

De forskellige test kan komme tidligt i rekrutteringsforløbet eller undervejs i udvælgelsen.  De mest anvendte test er:

  • Personlighedstest
  • Færdighedstest
  • Case-interview

Du vil ofte møde dine testresultater i forbindelse med selve jobsamtalen. Her får du mulighed for at kommentere og drøfte dine resultater med et ansættelsesudvalg.

Forbered dig på testen

Hvis du bliver oplyst om, at test indgår som en del af rekrutteringsprocessen, så skal du forberede dig bedst muligt. Spørg ind til testen og testforløbet. Opsøg viden om den konkrete test, og øv dig på lignende test.

Sæt god tid af til at udfylde testen. Skab ro og rum omkring dig, når du udfylder eller forbereder dig på testen. Læs og forstå instruktion og vejledning, inden du går i gang.

Besvar intuitivt og ærligt. Det er en kortlægning af dig i en professionel rammesætning. Du skal kunne leve op til dine svar. Så der er ingen grund til at lyve eller svare anderledes.

Vær åben og ærlig, når du får din feedback. Vær nysgerrig, reflekterende og undersøgende på det uventede resultat. Din kommende arbejdsgiver er interesseret i din måde at forholde dig til testresultatet på. Vis derfor, hvem du er, og forklar det bagefter, når de spørger til resultaterne. Med andre ord vær dig selv.

Tag det i øvrigt som en oplevelse. En mulighed for at gå på opdagelse hos dig selv for 0 kr. Du kan sikkert bruge det senere i dit arbejdsliv.

De 3 mest almindelige test