Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Modul 3 – Du lærer at forstå og håndtere ledelsesmæssige, organisatoriske og strategiske udfordringer og at arbejde med forandringer, der skaber værdi for organisationen.
6 dage
Alle dage 09.00-16.00
Modulet er en del af Diplomuddannelsen i ledelse
Du er leder eller uformel leder og har brug for en solid indføring i strategi- og organisationsforståelse. Du ønsker at udvikle dine evner til at igangsætte og vurdere styringsmæssige og strategiske tiltag i din organisation.
Du kan tage ’Organisation, udvikling og samskabelse’ som en del af Diplomuddannelsen i ledelse, men du kan også tage modulet alene.
Din arbejdsplads får en leder, der:
På ’Organisation, udvikling og samskabelse’ arbejder du reflekteret med samspillet mellem ledelse, organisation, samskabelse, styring og strategier for at kunne realisere målsætninger i din organisation.
Du får et bredt samfunds- og videnskabsteoretisk grundlag med forskellige organisationsforståelser og -teorier. Du lærer, hvordan du tilfører mening på forskellig vis til centrale organisatoriske udfordringer i din organisation, og hvordan du kan handle i egen ledelsespraksis.
Du får indblik i temaerne:
Opbygning
Djøf og DTU samarbejder om Diplomuddannelsen i ledelse. Uddannelsen udbydes af DTU, som varetager undervisning og eksamen. Få et overblik over Diplomuddannelsen i ledelse.
Før start
Det skal du gøre før start
Du skal medbringe et opdateret organisationsdiagram fra egen organisation på den første dag.
6. februar 2025, 9.00-16.00
Dag 1
Organisation, organisering og struktur
På den første dag arbejder du med begreberne organisation og ledelse, og du får indblik i både traditionelle og mere moderne tilgange til organisering og ledelse.
Du får en introduktion til forskellige videnskabsteorier og til fire perspektiver på ledelses- og organisationsudfordringer, som danner rammen for de første tre dage på modulet. Du arbejder med de fire ledelsesmæssige perspektiver i konkrete cases.
Teorier og metoder bliver præsenteret gennem bl.a. historiefortælling, test, gruppearbejde, plenumdrøftelser og casearbejde.
Dagen giver dig:
Som forberedelse til dag 2 afprøver du en perspektivanalyse i egen organisation.
20. februar 2025, 9.00-16.00
Dag 2
Det symbolske og kulturelle perspektiv og forandringer
Dag 2 går i dybden med, hvordan du kan få øje på og agere i forhold til det kulturelle i din organisation. Du arbejder med, hvordan det symbolske perspektiv giver helt nye muligheder for at bedrive ledelse på i organisationen.
Fokus er særligt på meningsskabelse og på, hvordan du kan arbejde med at forankre forandringer.
Dagen giver dig:
Du forbereder dig til dag 3 ved at eksperimentere med elementer fra dagens emner. Dine observationer tager du med på dag 3.
6. marts 2025, 9.00-16.00
Dag 3
Det humanistiske og det politiske perspektiv og beslutningsprocesser
På dag 3 er omdrejningspunktet de to store perspektiver: det humanistiske og det politiske perspektiv. Du får indblik i, hvad du kan få øje på ud fra de to perspektiver, og hvordan du kan agere.
Du bliver præsenteret for forskellige typer af beslutningsprocesser, og hvordan du bruger dem. Du får også en introduktion til at forstå etik i organisationer og konkrete værktøjer til at arbejde med etiske hensyn.
I løbet af dagen arbejder du med cases og med dine egne erfaringer, og som afrunding afprøver du perspektiverne på en større case.
Dagen giver dig:
Til dag 4 skal du medbringe mission, vision og strategi for din organisation eller enhed.
20. marts 2025, 9.00-16.00
Dag 4
Strategi og strategisering
Dag 4 går i dybden med strategibegrebet og de mange måder at tænke strategi på. Du får en introduktion til forskellige strategimodeller, og du får indblik i, hvor bredt du kan tænke strategi.
Du bliver præsenteret for begrebet legitimitet og dets centrale betydning i forhold til ledelse og strategi, og du arbejder med forskellige ledelses- og styringskoncepter.
Dagen igennem arbejder du med forskellige metoder, bl.a. test, cases, video og gruppedrøftelser.
Dagen giver dig:
Som forberedelse til dag 5 har du en dialog om strategi med din chef – med udgangspunkt i dagens emner.
3. april 2025, 9.00-16.00
Dag 5
Strategiske arenaer og samskabelse
På dag 5 arbejder du med otte forskellige strategiske arenaer og med forskellige former for samskabelse/co-creation. Du får konkret indblik i, hvordan du tilrettelægger samskabelsesforløb med brugerdreven innovation.
Dagens metoder er videoklip, dine egne cases, oplæg, gruppearbejde og fælles opsamlinger.
Dagen giver dig:
Mulighederne for at bedrive samskabelse i egen organisation undersøges frem mod sidste undervisningsgang.
25. april 2025, 9.00-16.00
Dag 6
Styring i organisationer – implementering og oversættelse af strategi
På modulets sidste dag arbejder du med forskellige teorier om styring og styringens betydning for arbejdet i organisationer. Du får indblik i, hvordan du implementerer strategier, og hvordan du bruger forskellige oversættelsesteknikker i strategiarbejdet.
Du bliver præsenteret for oplæg, cases og øvelser, der belyser udfordringerne med at få strategi til at leve i dagligdagen.
Dagen giver dig:
Eksamen
Sådan går du til eksamen
Du afslutter ’Organisation, udvikling og samskabelse’ med en mundtlig eksamen på baggrund af en skriftlig opgave. Med udgangspunkt i en valgt problemstilling inden for det organisatoriske/ledelsesmæssige/strategiske analyserer du den pågældende udfordring og opstiller handleforslag. Eksamensopgaven indeholder desuden en konkret afprøvning i egen organisation. Her skal det konkrete eksperiment beskrives, og der reflekteres herover i opgaven.
Du kan gennemføre eksamen individuelt eller i en gruppe på to, tre eller fire studerende. Bedømmelsen sker ud fra modulets læringsmål og den gældende eksamensbekendtgørelse.
Eksamensdatoer vil blive udmeldt ved modulets start.
Hvem møder du?
Troels Schmitto
Lektor i strategi og ledelsesudvikling, DTU
Troels Schmitto
Lektor i strategi og ledelsesudvikling, DTU
Diplomuddannelsen i ledelse har et stærkt fokus på at skabe transformativ læring gennem aktionslæring. Ny forskningsbaseret teori bliver kombineret med øvelser i at praktisere lederskab og evnen til at eksperimentere med lederskabet i egen praksis.
Resultatet er et bæredygtigt grundlag for at anvende det lærte i egen organisation. Eksamen er en del af den transformative læringsproces, hvor du også bedømmes på dine kompetencer i praksis. Eksamen involverer derfor eksperimenter fra din egen organisation, der gør det muligt at vurdere, hvad du kan, og ikke kun, hvad du ved.
Undervisningen på ’Organisation, udvikling og samskabelse’ består af en løbende vekselvirkning mellem teori og praksis gennem forelæsninger, øvelser og eksperimenter. Du arbejder i en studiegruppe efter din ledelsesmæssige stil fra begyndelsen, men bliver senere blandet med andre, så du får indblik i forskellighederne i kommunikation og diskurser. Det øger din bevidsthed om blinde pletter, og du bliver bedre til at se de mange nuancers muligheder.
Du inddrager problemstillinger, erfaringer og fortællinger fra egen organisation til refleksion og til at forankre din læring og ledelsesudvikling. Dine problemstillinger, erfaringer og fortællinger med refleksioner kan indgå i eksamensprojektet. Derfor får du i løbet af modulet øvelser mellem undervisningsdagene, som fokuserer på at observere og indsamle data, du kan bruge til eksamen.
Det siger tidligere deltagere
Gennemsnitlig tilfredshed
4
80 bedømmelser
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til at deltage i 1,5 times gratis læringsworkshop.
På workshoppen ’100% læring’ får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du kan også supplere workshoppen med vores gratis onlinelæringskursus på Djøfs læringsportal.
Det er Djøfs bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurser6. februar 2025
20. februar 2025
6. marts 2025
20. marts 2025
3. april 2025
25. april 2025
Både medlemmer og ikke-medlemmer
22.490 kr. momsfrit
Prisen er inkl. eksamen og forplejning, men ekskl. bøger (ca. 1.500 kr.).
Du har mulighed for at vælge forplejning fra. Fravælger du forplejning, trækker vi 120 kr. pr. undervisningsdag fra den samlede pris. Dit valg er bindende hele forløbet.
Medbragt mad må ikke spises på kursusstedet.
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.