Dansk Kriminalistforening stiller skarpt på, hvilken betydning lovfæstningen for tilståelsesrabat kan få, når en dommer, en anklager og en forsvarer deler deres perspektiv på bestemmelsen.
2 timer
17.00-19.00
På dette arrangement ser vi nærmere på straffelovens § 82, stk. 1, nr. 9, som blev nyaffattet i 2024. Bestemmelsen fastslår, at en tilståelse i almindelighed skal ses som en formildende omstændighed ved strafudmålingen.
I forarbejderne til bestemmelsen står der, at den lovfæster gældende praksis. Alligevel har den affødt grundige overvejelser om betydningen af tilståelser i praksis – både hos anklagemyndigheden og i domstolene. Og i 2025 opstillede Højesteret nogle kategorier, der sætter rammen for, hvordan tilståelsesrabatten skal vurderes.
Til mødet får du tre perspektiver på bestemmelsen og dens betydning. En dommer, en anklager og en forsvarer giver hver deres bud på, hvad ændringen har ført med sig – både for sagens gang og for den tiltaltes retssikkerhed.
Alle tre oplægsholdere vil give deres bud på hvad nyaffattelsen har betydet, herunder for den tiltaltes retssikkerhed og formålet med lovforslaget om smidiggørelse af retsplejen.
Alle er velkomne til gå hjem-møderne Idépuljen laver i samarbejde med Dansk Kriminalistforening.
Oplæg ved Jan Reckendorf
Oplæg ved Mette Lyster Knudsen
Oplæg ved Kåre Pihlmann
Pause med en sandwich
Spørgsmål og debat
Tak for i dag
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.