]]>

Selvstændig

Du er selvstændig og vil gerne udvikle din forretning. Sammen med en erfaren virksomhedsejer kan du få sparring om, hvordan du tager din virksomhed til et nyt niveau, og udvikler dig i rollen som selvstændig. Forløbet varer et år.

Hvorfor få en mentor?

Som mentee har du mulighed for at vende dine faglige og personlige udfordringer med en erfaren virksomhedsejer. Du får et rum, hvor der er tid og plads til at reflektere over din forretning, og hvor du får målrettet input til at udvikle dig selv og din virksomhed.

Kan jeg blive mentee?

Ja, hvis du er selvstændig, og har været det i minimum et halvt til et helt år, og gerne vil udvikle din forretning. Sammen med en erfaren virksomhedsejer kan du få sparring om, hvordan du tager din virksomhed til et nyt niveau, og udvikler dig i rollen som selvstændig.

Er du studerende og selvstændig?

Denne mentorordning henvender sig primært til færdiguddannede og etablerede selvstændige. Er du på vej til at dimittere og har en veletableret virksomhed gennem mere end 2 år er du velkommen til at skrive eller ringe til os for at drøfte dine muligheder for at få en selvstændig mentor. Skriv til mentor@djoef.dk 

Hvem er mentor?

Mentorer i Djøf er karakteriseret ved at de frivilligt stiller deres tid og erfaringer til rådighed for andre djøfere, og at de motiveres af at se mentee udvikle sig og finde en vej igennem faglige og personlige udfordringer.

Når du får oplysninger om din mentor, så forhold dig åbent til, at mentors uddannelse og karriere som selvstændig kan være vidt forskellig fra din egen. Det viser sig nemlig oftest at være en fordel for begge parter. Vores erfaring er, at de bedste match går på tværs af fag og branche.

Hvad kan jeg tale med en mentor om?

Det er op til dig at foreslå emner, som du gerne vil tale med en mentor om. Fx:

 • Hvordan håndterer jeg, at min virksomhed vokser?
 • Hvordan går jeg fra at være alene i firmaet til at have medarbejdere?
 • Freelancer; skal jeg fortsætte eller opgive?
 • Hvordan udvider jeg min forretning?
 • Hvordan samarbejder jeg med medejer/bestyrelse?
 • Hvordan opnår jeg bedre balance mellem arbejde og privatliv?

Hvad er rammerne om forløbet?

 • Forløbet er gratis og strækker sig over et år. I mødes 4-5 gange. Hvert møde varer cirka 1-1½ time
 • Du kontakter din mentor, for at aftale tid og sted for første møde
 • Det er dit ansvar at sende en liste med emner/en dagsorden til din mentor før møderne
 • Det er også dit ansvar at drive processen, dvs. følge op på udbyttet af møderne, handle på nye ideer og tage initiativ til nye møder
 • I guiden rammer og spilleregler får du gode råd til at komme igang med dit mentorforløb. Brug guiden til at afstemme forventningerne mellem jer i rollerne som mentor og mentee.

Kom godt fra start i dit forløb

Din egen forberedelse er dit afsæt for at få det bedste ud af samtalerne med din mentor. Kom godt fra start med dette læringsrum, der giver dig en hurtig introduktion til, hvad du skal overveje før og undervejs i dit forløb med mentor.

Djøf Business Community

Mentorforløbet i Djøf er forbeholdt dig, der allerede har en veletableret virksomhed og arbejder som selvstændig enten på fuld tid eller deltid. Er du på kanten til at starte op finder du gode råd og vejledninger her.