Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Privatlivspolitik for Djøfs sociale medier

Djøfs privatlivspolitik for sociale medier gælder for Djøfs behandling af personoplysninger indsamlet via Djøfs profiler eller sider på sociale medier.

Djøfs privatpolitik SoMe

Djøf har profiler eller sider på følgende sociale medier:

Facebook (Meta Platforms, Inc.)

Facebooks privatlivspolitik er tilgængelig her

Du kan læse aftalen om fælles dataansvar her

Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på Facebook her

Du kan udøve dine rettigheder her                                  

LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company)

LinkedIns privatlivspolitik er tilgængelig her

Du kan læse aftalen om fælles dataansvar her

Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på LinkedIn her

Du kan udøve dine rettigheder her

Instagram (Meta Platforms, Inc.)

Instagrams privatlivspolitik er tilgængelig her

Du kan læse aftalen om fælles dataansvar her

Du kan tilpasse dine privatlivsindstillinger på Instagram her

Du kan udøve dine rettigheder her

Fælles dataansvar

Djøf og hver enkel udbyder af det sociale medier er fælles dataansvarlige for behandlingen af personoplysninger indsamlet i forbindelse med dit besøg på Djøfs profil eller side på det enkelte sociale medie. Djøf overholder Datatilsynets retningslinjer om fælles dataansvar og forsøger bedst muligt at sikre, at du modtager behørig information om behandlingen af dine personoplysninger, når du besøger Djøfs profiler eller sider på sociale medier. 

Indsamling af personoplysninger

Når du besøger eller interagerer med vores profiler på sociale medier, kan Djøf og udbyderen af det pågældende sociale medie indsamle, behandle og opbevare følgende typer af personoplysninger om dig:                 

 • Oplysninger, der er tilgængelige på din profil, herunder dit navn, alder, telefonnummer, køn, civilstatus, arbejdsplads, interesser, joberfaring, venner, billede og din by.
 • Om du ”synes godt om” eller har anvendt andre reaktioner på vores profil eller side.
 • Kommentarer du efterlader på vores opslag eller via livevideoer.
 • At du har besøgt vores profil.
 • Oplysning om deltagelse i konkurrencer.
 • I særlige tilfælde oplysninger om dit fagforeningsmæssige tilhørsforhold.

Formålene med behandlingen

Djøf behandler dine personoplysninger til følgende formål:                      

 • Forbedring af vores produkter og services, herunder vores profiler og sider på sociale medier.
 • Statistik og analyse.
 • For at kunne kommunikere med dig, hvis du kommenterer på et opslag, laver en anmeldelse eller sender os en besked.
 • Markedsføring generelt.
 • Udkåre dig som vinder af en konkurrence.
 • Give dig rådgivning og besvare dine spørgsmål enten direkte via profilen eller via e-mail.
 • Anmode dig om, hvorvidt vi må bruge din kommentar, dit billede eller anden information, som du efterlader.
 • Tagge dig, når markedsføringsloven tillader det.

Udbyderne af de sociale medier behandler navnlig dine personoplysninger til følgende formål:

 • Forbedring af deres annoncesystem.
 • For at give Djøf statistikker, som udbyderne af de sociale medier blandt andet udarbejder på grundlag af dit besøg på vores profiler og sider.
 • Annoncering og tilpasning af aktiviteterne på siden.

Behandlingsgrundlag

Behandlingen af dine personoplysninger er baseret på nedenstående grundlag:

Legitime interesser

Djøf baserer behandlingen af dine personoplysninger på vores legitime interesser i at kunne kommunikere med og markedsføre os over for dig på vores profiler på sociale medier, legitime interesse i at kåre dig som vinder af en konkurrence samt vores legitime interesse i at forbedre vores produkter og services (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

Udbyderne af de sociale medier baserer behandlingen af dine personoplysninger på deres legitime interesser, herunder deres interesse i at forbedre deres annoncesystem og levere statistikker til Djøf, som udbyderen af det sociale medie fx udarbejder på baggrund af dit besøg på Djøfs profil eller side på det sociale medie. Derudover har udbyderne af de sociale medier en legitim interesse i at levere en innovativ, individuelt tilpasset, sikker og rentabel tjeneste (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f).

Samtykke

I særlige tilfælde behandler Djøf dine personoplysninger i form af dit billede eller video af dig på baggrund af et forudgående samtykke, herunder til brug for markedsføring samt når billedet eller videoen viser oplysninger om dit fagforeningsmæssige tilhørsforhold (databeskyttelsesforordningen artikel 6, stk. 1, litra a og databeskyttelsesforordningens artikel 9, stk. 2, litra a). Du kan altid kontakte Djøf for at tilbagekalde dit samtykke via kontaktoplysningerne nedenfor.

Udbyderne af de sociale medier behandler visse af dine personoplysninger i overensstemmelse med dit samtykke, som du kan trække tilbage på et hvilket som helst tidspunkt via dine privatlivsindstillinger på det sociale medie (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a).     

Offentliggørelse

Djøf kan behandle oplysninger om dit fagforeningsmæssige tilhørsforhold, såfremt du tydeligt har offentliggjort disse oplysninger via et af de sociale medier (databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f og databeskyttelsesforordningens artikel 9, stk. 2, litra e).

Modtagere

Udbyderne af sociale medier kan blandt andet dele dine personoplysninger med følgende kategorier af modtagere:

 • Andre enheder i den koncern udbyderen af det sociale medie er en del af.
 • Eksterne samarbejdspartnere, der leverer analyse- og undersøgelsesservices.
 • Annoncører.
 • Andre individer, der besøger vores profil eller side på det sociale medie (i det omfang dine oplysninger er offentligt tilgængelige).
 • Forskere og andre akademikere.

Du kan finde mere information om, hvem udbyderne af de sociale medier deler dine personoplysninger med i de enkelte udbyderes privatlivspolitik.

Udbyderne af de sociale medier kan overføre dine personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Du kan læse mere i de enkelte udbyderes privatlivspolitikker.

Djøf deler som det helt klare udgangspunkt ikke dine personoplysninger med tredjeparter uden din forudgående tilladelse. Det kan dog under visse omstændigheder og i henhold til lovgivningen eller for at etablere et retskrav være nødvendigt at videregive dine personoplysninger til fx politiet, advokat eller domstole.

Rettigheder

Efter databeskyttelseslovgivningen har du en række rettigheder:

Kontakt

Hvis du ønsker at udøve ovenstående rettigheder, opfordrer vi dig til at kontakte det sociale medie. Det skyldes, at det kun er det sociale medie, der rent funktionelt er i stand til at foretage de nødvendige tiltag for at imødekomme de fleste af dine rettighedsanmodninger.

Hvis du dog mener, at Djøf kan imødekomme din anmodning bedre end det sociale medie, er du selvfølgelig altid meget velkommen til at kontakte os via djoef@djoef.dk eller dpo@djoef.dk. Hvis du kontakter os, gælder Djøfs generelle privatlivspolitik.    

Du har også ret til at klage til Datatilsynet. Du kan læse mere om denne mulighed via Datatilsynets hjemmeside.