Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.

Bedst over 60

Vi skal være bedre til at hylde de erfarne på arbejdsmarkedet. Derfor har Djøf taget initiativ til kåringen Bedst over 60, som hædrer 60 personer over 60, der fortjener en hyldest for et flot arbejdsliv. Du kan se alle vinderne her og samtidig læse om, hvordan Djøf mener, vi skaber et bedre arbejdsmarked for dem med mest erfaring.

Bedst over 60

I perioden fra 30. august til 21. oktober 2022 har det været muligt at nominere personer til Bedst over 60. Man kunne nominere personer, som fortjener en hyldest for sit arbejdsliv.

For eksempel fordi personen har gjort en stor forskel for sine kolleger. Fordi personen har skabt en god kultur på arbejdspladsen, foretaget et inspirerende karriereskifte eller fordi personen har leveret en flot indsats over et langt arbejdsliv og fortsætter med det.

Det eneste krav til de nominerede var, at de var over 60 og en del af arbejdsmarkedet. Juryen har udvalgt vinderne med vægt på mangfoldighed, inspirerende historier, gode rollemodeller og geografisk og faglig spredning

Vindere fra Fyn og Jylland

Elin Bro

Bibliotekar hos Center for Kultur og Borgerservice i Frederikshavn Kommune.
Elin Bro er 'bedst over 60', fordi hun er en fantastisk kollega og et omvandrende opslagsværk, som gerne deler ud af både sit gode humør og sin store viden. For Elin er det vigtigt, at biblioteket er for alle, og hun har igennem sit arbejdsliv sat en ære i at finde læsestof og bringe litteraturen ud til de lånere, som ikke selv har mulighed for at komme på biblioteket.

Karin Bergen

Fagdirektør hos Skattestyrelsen
Karin Bergen er 'bedst over 60', fordi hun frem for at drosle ned har sat farten op, når hun hver dag løser og udvikler Skattestyrelsens kerneopgave med stort engagement. I Skattestyrelsens direktion er Karin en afholdt kollega og en kæmpe kapacitet med både faglig og ledelsesmæssig indsigt og kompetence.

Lorenz Festersen

Procurement Manager hos Better Energy A/S
Lorenz Festersen er 'bedst over 60', fordi han med sin faglighed, erfaring, empati og humor er en højt vellidt og respekteret medarbejder. Lorenz har efter 35 års virke i Kina returneret til det danske arbejdsmarked. Han er en inspiration for, hvordan man kan skabe en balanceret hverdag med stor arbejdsglæde.

Annedorte Legaard Jensen

Konsulent inden for beskæftigelse
Anne-Dorte Legaard Jensen er 'bedst over 60', fordi hun er dygtig til at udvide og udvikle sit arbejde ved at opsnuse nye muligheder, forbindelser og spændende projekter. Derudover er Anne-Dorte generøs med videndeling, netværk og gode positive inputs.

Lone Frandsen

Specialeansvarlig sygeplejerske hos Aarhus Universitetshospital
Lone Frandsen er 'bedst over 60', fordi hun med sit positive sind hjælper, støtter og yder omsorg for patienter, som er kommet galt afsted eller oplever smerter. Lone har en personlighed og faglighed, som gør patienterne trygge. Derudover bidrager Lone til udviklingen på sundhedsområdet og ift. teknologien ved at gå forrest i digitaliseringen af patientinformation.

John Jansen

Direktør hos Jansens Rengørings Service
John Jansen er 'bedst over 60', fordi han tager et socialt ansvar og gør en forskel for andre gennem hans job som selvstændig og arbejdsgiver. John formår med sin åbenhed og empati at løfte og udvikle sine medarbejdere.

Janne Hallum

Senior HR Consultant hos DLA Piper
Janne Hallum er 'bedst over 60', fordi hun ikke har ladet sig slå ud af kurs af afvisninger fra arbejdsmarkedet, men med tålmodighed, vedholdenhed og mental styrke har fået drømmejobbet hos advokatvirksomheden DLA Piper. Janne skal hyldes for ikke at blive en del af den kedelige statistik af seniorer, der ufrivilligt bliver nødt til at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, før hun selv var klar til det.

Morten Larsen

Folkeskolelærer hos Nydamskolen i Vester Sottrup
Morten Larsen er 'bedst over 60', fordi han har en stor empati og kæmpe engagement for lærerfaget og hans elever. For Morten er lærerfaget mere end et arbejde, og han er altid opdateret, velforberedt og på pletten, når der er brug for ham.

Margrethe Bak

Selvstændig konsulent i Karlbak
Margrete Bak er 'bedst over 60', fordi hun gennem en lang karriere har rådgivet og undervist flere tusinde iværksættere og hjulpet dem med at træde de første skridt ud i en selvstændig tilværelse.

Alma Saxen

Ergoterapeut/konsulent hos Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Tønder Kommune
Alma Saxen Luff er 'bedst over 60', fordi hun med sin arbejdserfaring, viden og ekspertise kender til næsten alle problemstillinger. Alma er altid klar til at hjælpe sine kollegaer og dele ud af sin viden.

Dorte Snitgaard

Bogholder hos Contiga A/S
Dorte Snitgaard er 'bedst over 60', fordi hun har oparbejdet en uvurderlig viden gennem 40 år hos Contiga A/S og viser, at man ikke behøver lave vilde karriereskift. Dorte bringer smil og glæde på kontoret og er altid klar til at svare på et spørgsmål, fortælle en anekdote eller en sjov historie.

Birgitte Nauntofte

Professor emerita og bestyrelsesformand hos Aarhus Universitet
Birgitte Nauntofte er 'bedst over 60', fordi hun har arbejdet sig opad gennem sin karriere og har, ved siden af sit høje faglige niveau og status, altid bevaret fødderne på jorden og sin joviale facon. Birgitte kan derudover tale med alle - høj og lav - og er en stor inspiration for kvinder på arbejdsmarkedet.

Mogens Ensig Karup

Chefstrateg hos It-afdelingen, Region Midtjylland
Mogens Engsig-Karup er 'bedst over 60', fordi han finder løsninger på de udfordringer, han møder og skærer igennem tågen og holder fokus på bolden når alle andre er forvirrede. Mogens er en uvurderlig støtte for både erfarne og uerfarne kolleger og han er altid klar til at hjælpe sine kollegaer.

Evald Jensen

Landmand på Stubdrupgård
Evald Jensen er 'bedst over 60', fordi han ikke bare har et arbejde, men er sit arbejde. Evald er en inspiration for selvstændige, da han med sin opfindsomhed, snilde og ro viser, hvordan der er en tid til alt - i livet - og på markerne.

Kim Rietzschel Larsen

Vagt hos G4S
Kim Rietzschel Larsen er 'bedst over 60', fordi han gennem et langt arbejdsliv har turde finde nye veje og kaste sig ud i et karriereskift. Efter knap 40 år som "IT-mand", har Kim taget en uddannelse til at blive vagt, som han i dag arbejder som.

Karen Søndergaard

Fysioterapeut hos Holstebro Kommune
Karen Søndergaard er 'bedst over 60', fordi hun er en sej og inspirerende kollega, der altid er glad og smilende. Derudover er Karen initiativrig og har bl.a. igangsat ugentlig motion blandt kollegaerne.

Jette Wiatr

Receptionist hos Bunker Holding Group
Jette Wiatr er 'bedst over 60', fordi hun er en kulturbærer, der har en ekstrem positiv indflydelse på sine omgivelser og arbejdsklimaet. Jette er pligtopfyldende og hjælpsom, og så giver hun alle en varm og hjertelig modtagelse.

Elna Heiselberg

Specialpædagog på Valdemarskolen, Herning Kommune
Elna Heiselberg er 'bedst over 60', fordi hun er en dygtig specialpædagog, som formår at møde sine elever i øjenhøjde. Hun besidder en naturlig forståelse for sin elevers situation og deres behov, som kommer fra mange års erfaring fra et langt arbejdsliv, men også fordi hun har en personlighed, som er åben, empatisk og fordomsfri.

Inge Juul

Fællesskabsformidler hos Klostergadecenteret
Inge Juul er 'bedst over 60', fordi hun er en fællesskabsformidler af format, der spreder glæde og varme omkring sig. Inge er en inspiration, da hun med sin positivitet og anerkendende tilgang tager ensomme i hånden og hjælper dem i gang med diverse aktiviteter.

Ole Nielsen

Erhvervskonsulent hos Falck
Ole G. Nielsen er 'bedst over 60', fordi han trofast har arbejdet hos Falck i flere årtier. Ole er en virkelig god og behagelig kollega, som har en god relation til både kunder og yngre kollegaer.

Rie Nielsen

Kvalitetschef hos Professionshøjskolen UCN
Rie Nielsen er 'bedst over 60', fordi hun på grund af en lang karriere inden for flere forskellige IT- og tekniske områder kan tale ind i konkrete udfordringer og vilkår på forskellige niveauer og både har blik for detaljen og helheden. Rie er en rollemodel, da hun har turdet at gå forrest og gribe de muligheder, der er opstået undervejs i hendes karriere samtidig med, at hun har banet vej for kvinder i IT og de tekniske fag. Derudover er Rie en loyal og omsorgsfuld kollega og chef, der er en værdifuld og eftertragtet sparringspartner for både tidligere og nuværende kollegaer.

Helle Birte Jensen

Jurist hos Energinet
Helle Birte Jensen er 'bedst over 60', fordi hun brænder for sit arbejde og velvilligt deler ud af sin viden og erfaring. Hun er en vejledende rollemodel, der med stor empati også er villig til at hjælpe inden for områder, der ligger udenfor hendes spidskompetencer.

Jens Svenningsen

Beskæftigelsesrådgiver hos Jobcenter Esbjerg
Jens Svenningsen er 'bedst over 60', fordi han med sin store viden altid hjælper kollegaer og borgere. Jens har en fantastisk evne til ikke at se begrænsninger og bruger gerne tid på at finde utraditionelle løsninger.

Vindere fra Sjælland

Abelone Glahn

Selvstændig forfatter og kommunikationsrådgiver
Abelone Glahn er 'bedst over 60', fordi hun har et fantastisk drive. Abelone sætter fokus på at 60+-årige sagtens kan være selvstændige. Både gennem sit arbejde, men også med sit eget arbejdsliv som lysende eksempel.

Kurt Kristensen

Revisor, økonomi- og skattekonsulent, Agrovi
Kurt Kristensen er 'bedst over 60', fordi han med sin enorme viden, erfaring og analytiske tilgang kan løse selv de mest komplekse og tekniske problemstillinger. Kurt er et fagligt fyrtårn, der har oparbejdet en enorm viden gennem hans uddannelse som både landmand, regnskabstekniker, revisor og skattespecialist. Blandt kunder og kollegaer er Kurt med sin hjælpsomme, arbejdsomme og positive tilgang en skattet medarbejder og kollega, som får tingene til at glide. 

Jesper Kjærulff

Konsulent hos Vordingborg Kommune
Jesper Kjærulff er 'bedst over 60', fordi han gennem sit lange arbejdsliv ikke har været bange for et karriereskift. Jesper har både været arbejdsmand, været med til at starte en idrætsefterskole og der arbejdet som lærer, ligesom han har arbejdet som kommunal chef. Jesper er idérig og en mester til at få idéerne til at lykkes. Herudover har han en særlig evne for at få mennesker til at samarbejde.

Hjarn

Underviser hos LIFE Fonden
Aff Hjarnø er 'bedst over 60', fordi hun er en dygtig underviser og et omsorgsfuldt og indsigtsfuldt menneske, der rækker ud til alle i sin omgangskreds, når de har det svært. Derudover har Aff tillidshverv og er ofte i front ved forskellige sociale arrangementer for hele arbejdspladsen.

Dorte Saabye

Direktør for Social-, sundhed- og fritidsområdet hos Solrød Kommune
Dorte Saabye er 'bedst over 60', fordi hun er dygtig, udviklingsparat, engageret og en leder med stærke menneskelige værdier, som hun ikke går på kompromis med. Derudover er Dorte en fantastisk kollega.

Ane Jægersborg

Administrerende direktør hos The Leading Culture ApS
Ane Jægersborg er 'bedst over 60', fordi hun er en rollemodel og mentor for nuværende ledere og for unge, der drømmer om selv at blive leder en dag. Ane stiller derudover altid op, når der er behov for hendes hjælp til at fortælle historier eller facilitere events. Ane har samtidig lavet et inspirerende skifte fra ledelse til livet som selvstændig.

Eva Borg

Centerchef for Voksne og Sundhed i Ballerup Kommune
Eva Borg er 'bedst over 60', fordi hun formår at lytte og tale med borgerne samtidig med at hendes faglige integritet skaber politisk respekt for det leverede arbejde. Eva har et stort fokus på trivsel og samarbejde og rummer stor varme og empati samtidig med, at hun er dygtig til på balanceret vis at minde om de etiske og moralske dele af den offentlige sektors arbejde ift. ulighed i sundhed.

Joan Hansen

Administrativ medarbejder hos Ellen Mariehjemmet
Joan Hansen er 'bedst over 60', fordi hun hjælper kollegaer og beboere med både små og store problemer samtidig med at hun styrer plejehjemmets økonomi og indkøb. Joan stiller altid op, når der er brug for hende, uanset problemets omfang.

Asger Lyngs

Dataanalytiker/løsningsarkitekt hos Gigtforeningen
Asger Lyngsø er 'bedst over 60', fordi han med sin høje IT-tekniske faglighed kombineret med stærke samarbejdsevner har forbedret interne processer og kvalitetsniveauet på løste opgaver. Asger er altid smilende og venlig, og man forlader oftest Asgers kontor med et lille grin.

Michael Anker Jensen

Vicevært hos Eigiss A/S
Michael Anker Jensen er 'bedst over 60', fordi han er et fantastisk eksempel på, at man over et langt liv kan få flere flotte karrierer. Michael er udlært tømrer, uddannet låsesmed, og har været over 40 år i tjeneste i Politiet, og er i dag vicevært i sidste del af karrieren. Udover at være dygtig til sit arbejde er Anker også en utrolig vellidt kollega.

Vinni Hansen

SOSU-hjælper hos Nørremarkens plejehjem
Vinni Hansen er 'bedst over 60', fordi hun altid går på arbejde med en glæde og smil, som smitter af på alle andre. Vinni har på imponerende vis arbejdet på plejehjemmet Nørremarken i snart 50 år. Derudover er Vinni altid opdateret med nye kurser.

Pernille Skærbæk

Analysekonsulent hos Køge Kommune
Pernille Skærbæk er 'bedst over 60', fordi hun formår at finde frem til de gode løsninger ved brug af sit skarpe analytiske blik, gode fornemmelse for organisationen samt med sin evne til at samarbejde på tværs. Pernille er altid opdateret og kan let skifte mellem forskellige fag- og stofområder samtidig med, at hun er dygtig til at formidle sin viden. Derudover er Pernille en fantastisk kollega, der stiller op, når der er brug for hendes hjælp.

Maurice Lehde Tillman

Underviser hos SOSU H Herlev
Maurice Tillman er 'bedst over 60', fordi han besidder en enorm viden på sit felt samtidig med, at han stadig er nysgerrig og åben for at lære mere. Maurice er et varmt og humoristisk menneske, som er meget vellidt af både kollegaer og elever.

Jan Christensen

Salgsbackup hos Zwilling J. A. Henckels A/S
Jan Christensen er 'bedst over 60', fordi han med sit fantastiske humør kan afmontere en svær situation eller få sat kolleger i gear. Jan er en stor inspiration for sine kollegaer og utrolig vellidt blandt både kunder og kollegaer.

Elena Iversen

Kirkeorganist hos Marvede, Hyllinge og Vallensved Sogn
Elena Iversen er 'bedst over 60', fordi hun er en rollemodel for både kvinder over 60 og immigranter. Elena har siden hun kom til Danmark for 21 år siden arbejdet som kirkeorganist, hvor hun bringer et smil på alles læber.

Susanne Westh

Senior Exhibition og Event Consultant hos Ørsted
Susanne Westh er 'bedst over 60', fordi hun er med helt fremme, når det gælder udvikling, forandringsparathed og nytænkning, og derudover ikke er bange for at gå foran, når et nyt projekt skal drives. Susanne er respekteret af alle for sin positive tilgang, ærlige meninger og måde hun spiller sine kolleger bedre på.

Carsten Vest Rasmussen

Projektleder hos Vestforbrænding
Carsten Vest Rasmussen er 'bedst over 60', fordi han er en vidensbank, der er dygtig til at skabe rum for vidensdeling og netværk på tværs af branchen. Han bidrager til at skabe gode løsninger for både borgere, virksomheder og det offentlige. Derudover er Carsten en fantastisk kollega, som er vellidt af alle. 

Lennart Andreasen

Spildevandoperatør hos Kalundborg Forsyning
Lennart Andreasen er 'bedst over 60', fordi han gennem mange år på arbejdsmarkedet har opnået en erfaring, som man ikke kan læse sig til. Lennart er en fornøjelse at arbejde sammen med, og han er altid klar til at hjælpe med at løse de udfordringer, der opstår.

Lars Siefert

Tjenestemand og krigsveteran ansat i Forsvaret
Lars Siefert er 'bedst over 60', fordi han med sin viljestyrke, ihærdighed og hårde arbejde beviser, at han kan følge med de yngre kollegaer både fysisk og mentalt. Gennem et langt arbejdsliv har Lars gjort aktiv tjeneste i Forsvaret og været sikkerhedsrådgiver for FN. Lars’ vilje til at holde sig i gang på arbejdsmarkedet er imponerende, og han har senest taget et vikariat som hotelmedarbejder på Grønland for at bevise, at han stadig har en masse at byde på. 

Vindere fra København

Jens Frederik Larsen

Pædagog hos Vuggestuen Carl Nielsen
Jens Frederik Larsen er 'bedst over 60', fordi han med en faglig og personlig tyngde og ro skaber en enorm tryghed blandt børn, forældre og kollegaer. Jens er en rollemodel for, hvordan man kan blive ved med at udvikle sig gennem et arbejdsliv. Jens tager udgangspunkt sine mange års erfaring med hvordan man plejer at gøre, og bruger det som en kontekst for at forstå nye udviklinger i sit fag.

Aslan Asghari

Apoteker og ejer af Vanløse Løve Apoteket og Grøndalsapoteket
Aslan Asghari er 'bedst over 60', fordi han bruger sin erfaring til at give sine kunder en meget nærværende og professionel betjening. Aslan har startet sin karriere som landmåler i Iran og har derefter været lægemiddelkonsulent indtil han i 2005 blev den første udnævnte apoteker med flygtningebaggrund. Aslan ankom som 25-årig til Danmark som politisk flygtning. 

Karen Gahrn

Redaktør hos OTW
Karen Gahrn er 'bedst over 60', fordi hun har et højt fagligt niveau og altid er positiv, nysgerrig og klar på nye spændende projekter. Karen er utrolig vellidt blandt kollegaer og kunder, da hendes energi og faglighed altid smitter af på dem, hun arbejder sammen med. I en bureaubranche som ofte hylder unge talenter fortjener Karen i særdeleshed en hyldest.

Per Jacobsen

Viceberedskabschef og byggesagsbehandler hos Tårnby Kommune
Per Jacobsen er 'bedst over 60', fordi han er dybt engageret i sit arbejde og er en ledestjerne for de yngre byggesagsbehandlere. Per kommer derudover altid på arbejde med godt humør, uanset om nattesøvnen har været forstyrret af brandalarmer.

Anja Svane Breum

Juridisk chefkonsulent hos Banedanmark
Anja Svane Breum er 'bedst over 60', fordi hun er en inspirerende kollega, der både har fagligt gåpåmod, livsvisdom og menneskelig ydmyghed. Derudover er Anja er et nysgerrigt og målrettet menneske, der efter egne ønsker og behov har turde udvikle nye kompetencer og sadle om gennem sin karriere.

Claus Adam Gjerulff

Forretningsanalytiker hos Økonomistyrelsen
Claus Adam Gjerulff er 'bedst over 60', fordi han har en stor faglig viden, som kollegaerne ofte drager fordel af. Claus er en inspiration, som har lavet flere karriereskift gennem sit arbejdsliv og førhen været både taxachauffør, vinduespudser og postbud.

Ghita Vejlebo

Direktør hos Copenhagen Coaching Center
Ghita Vejlebo er 'bedst over 60', fordi hun med visdom og vovemod er en driftssikker arbejdskapacitet, der ikke er bange for at prøve nye idéer af. Ghita har en stærk relationskraft, emmer af tillid til sine kolleger og er ikke bange for at vise sig sårbar.

Lilian Mogensen

Formand for IT-tilsynet i Skatteforvaltningen
Lilian Mogensen er 'bedst over 60', fordi hun med sit imponerende CV og kloge betragtninger om ligestilling er en stor rollemodel. Lilian gør sig umage for at være en god chef og for at få sine medarbejdere til at blomstre frem for at tænke på egen vinding.

Gunvor Bjerre

Freelancer journalist, forfatter, filminstruktør, podcaster m.m.
Gunvor Bjerre er 'bedst over 60', fordi hun gennem et langt arbejdsliv har bidraget til den danske kultur – ikke mindst for børn og unge - gennem alt fra skrift, tv og radio både foran og bag kameraet. Gunvor har gennem sit liv tilegnet sig nye kompetencer bl.a. som podcaster. 

Thorkild Thejsen

Folkeskolelærer, Chefredaktør, Forfatter og Mentor hos bl.a. Lærerprofessionen.dk og Folkeskolen.dk
Thorkild Thejsen er 'bedst over 60', fordi han udover at være redaktør, foredragsholder, forfatter, blogger mv. også tager sig tid til at være mentor for sine tidligere elever. Thorkild insisterer på at gøre en forskel, og han blander sig gerne i debatten om folkeskolen, hvor han bidrager med patina, viden og nysgerrighed.

Lene Bonde

Office Manager hos Carlsberg Breweries A/S
Lene Bonde er 'bedst over 60', fordi hun er en positiv kulturbærer, der altid er i overensstemmelse med missionen og værdierne. Lene bidrager med høj faglighed, entusiasme og god energi.  Lene holder styr på 'sit hus' med stolthed og glæde.

Søren Pedersen

Director Energy & Aviation, Partner hos Wilke
Søren Pedersen er 'bedst over 60', fordi han er nysgerrig og omstillingsparat og har en ufattelig høj arbejdsmoral. Søren er den fødte mentor og et forbillede - ikke kun pga. hans punktlighed, men også pga. hans kærlige sind og venlighed overfor andre.

Claus Walther

Presserådgiver hos FOA
Claus Walther er 'bedst over 60', fordi han gennem et langt arbejdsliv har formået at udforske nye sider af sin faglighed. Claus har derudover utrætteligt og med stor entusiasme oplært et hav af unge journalister. 

Flemming Hansen

IT-konsulent hos Dansk almennyttigt Boligselskab
Flemming G. Hansen er 'bedst over 60', fordi han er en nytænkende ildsjæl, der formår at udvikle en løsning til ethvert problem. Flemming er med hans indsats, indsigt og humor et kæmpe aktiv for Dansk almennyttigt Boligselskab.

Timm Mehrens

Partner hos theView
Timm Mehrens er 'bedst over 60', fordi han er en fantastisk kollega, der med sit gode humør og store arsenal af historier fra et langt og spændende arbejdsliv som blandt andet skuespiller, ufortrødent fortsætter med at møde ind på arbejde hver morgen, for at dele ud af alt hvad han har. Selvom Timm har travlt, så sørger han altid for, at hans kollegaer bliver i godt humør.

Flemming Astrup

Økonomikonsulent hos WeShelter
Flemming Astrup er 'bedst over 60', fordi han med sin erfaring, kompetencer, lune humor og gode temperament er inspiration for sine kollegaer. Flemming leverer resultater af høj faglig kvalitet samtidig med, at han skaber en god stemning på arbejdspladsen. 

Jens Andersen

Senior Advisor hos Rud Pedersen
Jens Andersen er 'bedst over 60', fordi han med sin enorme viden og gode humør er en kæmpe gevinst for både kunder og kollegaer. Efter mange år som topleder i det offentlige har Jens lavet et skifte til det private, hvor han generøst deler ud af sin viden til både ung og gammel - uden nøkker og med et kæmpe humør.

Carl Erik Johansen

Kontorchef i Medarbejder – og Kompetencestyrelsen
Carl Erik Johansen er 'bedst over 60', fordi han er et fagligt fyrtårn, der besidder uvurderlig viden, som han har oparbejdet gennem sine mange års erfaring, og som han meget gerne deler med sine kollegaer. Carl Erik er derudover en yderst hjertevarm person, der altid er klar til at hjælpe sine kollegaer med stort og småt. Carl Erik er en inspiration og er anerkendt og værdsat - både af sine kollegaer og af eksterne parter.

Hvad er bedst over 60?

Bedst over 60 er en hyldest til de erfarne på arbejdsmarkedet. Fra 30. august til 21. oktober kan du nominere dine kolleger eller folk du kender over 60, som du synes fortjener en ekstra anerkendelse for deres indsats på arbejdsmarkedet. I december offentliggøres her på siden den endelige kåring af alle dem, der i 2022 er Bedst over 60.

Der er ikke én vinder af Bedst over 60. Bedst over 60 er en samlet hyldest til alle de, der bliver en del af den endelige kåring. Den endelige liste udgøres af 60 personer.

Fakta og løsninger

Danmark halter efter Norge og Sverige

Selvom det i 2022 går virkelig godt med beskæftigelsen i Danmark, er der stadig meget at komme efter, når det handler om de erfarne på arbejdsmarkedet. Især hvis vi sammenligner os med vores naboer i Sverige og Norge.  

I Danmark er beskæftigelsesfrekvensen for de 60-64-årige 62%. Modsat i Norge og Sverige, hvor den er 68%. For de 65-69-årige er beskæftigelsesfrekvensen i Danmark 21% mod Norges 30%, som er højest i norden. I Danmark er 62%. af de 60-64-årige i beskæftigelse modsat i Norge og Sverige, hvor den er 68%. 

For de 65-69-årige er 21% i beskæftigelse i Danmark mod Norges 30%, som er højest i norden. (Kilde: Eurostat, 2021) 

De erfarne føler sig forskelsbehandlet 

Jo ældre du er, jo mere oplever du forskelsbehandling. Når du er meget erfaren, bliver du oftere forskelsbehandlet. Faktisk viser en analyse fra 2022, at hver sjette Djøf-medlem over 55 år har oplevet negativ forskelsbehandling på grund af alder. (Kilde: Djøf forskelsbehandlingsundersøgelse, 2022) 

Djøf mener: Behov for national handlingsplan 

I Djøf oplever vi medlemmer, som egentlig ønsker at fortsætte, men et arbejdsmarked og system, der ikke er gearet til at fastholde de erfarne. Det er en skam – både menneskeligt og samfundsøkonomisk.  

Djøf anbefaler, at man fra politisk side tager initiativ til en national handlingsplan for at sikre at flere får så langt et arbejdsliv, som de ønsker. Målsætningen med handlingsplanen skal være at indhente beskæftigelsesgraden for Norge og Sverige.  

En handlingsplan bør have fokus på: 

  • Virkningsfulde virksomhedsnære indsatser. Fx større udbredelse af seniorsamtaler, implementering af fleksible tilbagetrækningsaftaler med videre. 
  • Skabelse af viden og nedbrydelse af fordomme. Fx med oprettelse af nationalt videnscenter med inspiration fra det norske Senter for Seniorpolitik 
  • Tiltag der sikrer kompetencer gennem hele livet. Fx med målrettede tiltag, der sikrer kompetenceløft til de erfarne på arbejdsmarkedet.  
  • Tiltag, der sikrer et velfungerende jobmarked og mobilitet for de erfarne. Fx ved at man både i den private og offentlige sektor iværksætter et målrettet arbejde på at sikre øget aldersdiversitet på alle niveauer. I staten bør man indføre mål om større mangfoldighed i resultatkontrakter for ledere med henblik på at fremme nødvendig forandring.