Laura går på RUC: Sådan bruger jeg AI på uni, og her er mine tips til dig

Laura Bork Bjerregaard

Læsetid 2 min.

Kopier link

- Jeg hedder Laura Bork Bjerregaard, og jeg læser kommunikation på RUC. Mine medstuderende og jeg oplevede forvirring på universitetet, fordi vi i starten blev fortalt, at vi ikke måtte bruge AI. Det gjorde vi alligevel, da vi fandt ud af, at AI er et ret genialt studieværktøj. Først senere fik vi grønt lys til at bruge AI i studiet. Derfor vil jeg gerne dele mine do's and dont's til brugen af AI, for at undgå at blive anklaget for snyd.

Hvem er Laura?

 

Laura læser Cand.comm i kommunikation på RUC på 2. semester af kandidaten.

Hun er 25 år gammel og arbejder som kommunikationsstudent hos Djøf.

 

Mine do’s and dont’s til brugen af AI, for at undgå anklager om snyd

  1. - Skriv altid selv opgaver og eksaminer. AI er god til mange eksamensrelaterede ting, men ikke til at skrive hele afsnit. AI formulerer sig nemlig på en særlig måde, der let kan give indikationen af snyd. 
  2. - Læs korrektur selv først, og derefter et AI-check. Min erfaring er, at AI ikke altid er helt præcis med grammatik, så brug hellere dine egne evner først. En god tommelfingerregel er at bruge AI, som et grammatisk dobbelttjek. 
  3. - AI er et godt redskab til at formidle svær litteratur til et lettere forståeligt sprog. Det kan derfor være en god idé at bruge værktøjet som formidler for bedre at forstå det, der arbejdes med. 
  4. - Brug AI til brainstorming og strukturering af opgaver.
  5. - Hvis det er nødvendigt at bruge AI-genereret viden i en eksamen eller lignende, så skriv altid en reference og angiv, at det er taget fra AI. 
  6. - Vær altid kritisk ved brugen af AI.