Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Serie
Benedicte Christiansen arbejder som konsulent hos Djøf og blev færdiguddannet i sommeren 2023.
Dit studiejob kan nemt blive stedet, hvor du får dit første fuldtidsjob; Sådan er det for utroligt mange Djøf-medlemmer. Så hvordan tager du jobbet på dig og undgår at blive betragtet som student for evigt?
Mød Benedicte, der er startet fuldtid på sin tidligere studenterarbejdsplads.
Over Nørreport Station i København, på fjerde sal, sidder Benedicte Christiansen. Hun er konsulent hos Djøf, hvor hun arbejder med nyuddannede ligesom hende selv. Hun arbejdede som student i en anden afdeling i Djøf i halvandet år, inden hun blev fuldtidsansat i juni 2023.
- Jeg var opmærksom på, at der kunne komme en del opgaver fra min tidligere studenterstilling, men jeg blev virkelig positivt overrasket.
Benedicte forklarer, at hendes tidligere chef tog ansvar for at opgaverne i hendes studenterstilling gik til nogle andre, og så forventningsafstemte hun med sin nye chef:
- Jeg snakkede med min nye chef om, at ville være en fordel for afdelingen, hvis vi sammen kunne fokusere på at lave lidt et clean cut. Det blev min nye chef kun glad for, at jeg havde tænkt over. Så den dialog var mega brugbar for både mig og min nye afdeling.
Benedicte fortæller, at al hendes viden fra studiejobbet og kendskabet til systemerne og kollegaerne på jobbet betød, at hun hurtigere kunne tage initiativ:
- Jeg skulle have været projektdeltager i noget arbejde, hvor jeg i stedet fik muligheden for at være projektleder, fordi jeg havde et godt kendskab til opgaven i forvejen. Det ville jeg rigtig gerne, og så fik jeg lov til det.
Hvad ville du ønske, du havde vidst som nyudddannet?
- Jeg arbejder altid på at finde den gode balance i at være en kollega, der hjælper de andre, uden at man kommer til at løse andres opgaver. Der kunne jeg i starten godt tænke ’det her er ikke mit ansvar’, og der har det været en hjælp at gå mere nysgerrigt til værks. Så kan man spørge opgavestilleren: ’Jeg kan se, du har sendt den her opgave til mig, må jeg prøve at forstå den bredere ramme?’ Det er en bedre måde at få en god dialog om, hvem der egentlig ejer opgaven, hvis man selv eller kollegaen er i tvivl.
Benedicte uddyber også og siger, at man jo altid kan vende med chefen, hvis man er i tvivl om, hvor ansvaret ligger – det har hun allerede gode erfaringer med fra sit første halve år i jobbet.
Hvordan skaber du en god relation til din chef?
- Det afgørende for min gode relation til chefen er, at jeg rakte ud til ham, inden mit job eksisterede. Jeg sagde, han havde en spændende afdeling og spurgte, om han havde lyst til at mødes. Den gang havde han en stilling, som ikke passede til mig, men jeg var nysgerrig og han inviterede mig på kaffe, og så byggede vi en relation, inden mit nuværende job fandtes. Dét tror jeg betød meget for, at jeg fik jobbet. Benedicte afslutte
Ræk ud, hvis der er en chef eller et område, du synes er spændende, uanset om det er på LinkedIn eller på dit studiejob. Man bliver altid taget godt imod, når man kommer med sin personlige interesse.
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.