Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Få rådgivning om løn og ansættelsesvilkår på hverdage mellem 9.00-14.30.
Bemærk: Vi holder lukket den 1. maj.
Få indblik i sundhedsretten og de mange aktører. Du lærer om de juridiske rammer og sagsgange, og du får overblik over samspillet mellem forskellige regler på sundhedsområdet.
1 dag
9.00-16.00
Du beskæftiger dig med sundhedsfaglige spørgsmål i en offentlig myndighed, fx en region, en kommune eller en statslig styrelse. Du kan også arbejde i en interesseorganisation, eller måske løser du sundhedsfaglige opgaver i fx en privat virksomhed eller på et privathospital.
Du er velkommen uanset din faglige baggrund, men vi anbefaler, at du har en grundlæggende indsigt i almindelig forvaltningsret.
Din arbejdsplads får en medarbejder, der:
Sundhedsretten er et juridisk område, der får større og større opmærksomhed som et af velfærdssamfundets hurtigst voksende områder og med et stort politisk og økonomisk fokus.
Det er samtidig et område påvirket af samspillet med en række andre retsområder, fx forvaltningsretten.
Kurset ’Sundhedsret – sagsgange og aktører’ giver dig indblik i de centrale områder i den sundhedsretlige lovgivning og sundhedsvæsenets mange aktører. Du bliver klædt på til at navigere sikkert i væsentlige problemstillinger inden for sundhedslovgivningen.
Du får praktiske værktøjer til at håndtere en lang række af de særlige problemstillinger, der kan opstå, når du arbejder med helbredsoplysninger, fx i forvaltningen og sagsbehandlingen, ved tilsyn og kontrol og ikke mindst i forbindelse med kvalitets- og forskningsprojekter.
Før start
Det skal du gøre før kurset
Før kursusstart har du mulighed for at deltage i en survey om dine erfaringer og udfordringer med forhold inden for sundhedsret og sammenhængen med anden lovgivning på sundhedsområdet. Surveyen bidrager til dine egne refleksioner over dit arbejde og dine udfordringer på området. Den hjælper samtidig underviseren med at tilpasse kurset til dine og de andre deltageres behov.
27. oktober 2025, 9.00-16.00
Dagens opbygning
Sundhedsvæsenet – juridiske rammer, aktører og organisering
På kursusdagen får du overblik over sundhedsvæsenets organisering, økonomi og prioriteringer. Vi ser også på planlægning ud fra de enkelte aktører og myndigheder og deres respektive forpligtelser, og du får indblik i reglerne for håndtering af helbredsoplysninger. Du kommer igennem de grundlæggende patientrettigheder, og hvordan de skal håndteres i samspil med andre relevante hensyn. Du arbejder med de væsentligste retlige problemstillinger, når patienten møder sundhedsvæsenet.
Dagen giver dig indsigt i:
Spørgesession
Onlinespørgesession: Del dine erfaringer, og få svar på spørgsmål
Ca. to måneder efter kurset kan du deltage i en onlinespørgesession, hvor du sammen med de øvrige deltagere får mulighed for at stille spørgsmål til underviseren, både ud fra det, du har lært på kurset, og det, du har erfaret siden sidst. Underviseren vil også uddybe evt. pointer, som kan være opstået på baggrund af fx ny praksis.
Sessionen foregår via platformen Zoom og har en varighed af ca. 30 min.
Anna Murphy
Sundheds-, forvaltnings- og databeskyttelsesretlig konsulent
Hvem møder du?
Anna Murphy
Sundheds-, forvaltnings- og databeskyttelsesretlig konsulent
Anna har arbejdet inden for sundhedsområdet siden 1998. I centraladministrationen har hun behandlet klager fra patienterne, og hun har været med til at udarbejde en del af den gældende lovgivning inden for sundhedsområdet. Hun har i Region Hovedstaden været ansvarlig for det sundhedsjuridiske område og har været med til at implementere de databeskyttelsesretlige regler. Hun har flere års erfaring med at undervise, bl.a. på Københavns Universitet, og hun sætter en ære i at formidle svært juridisk stof på en enkel og pragmatisk måde.
Undervisningen på ’Sundhedsret – sagsgange og aktører’ består både af oplæg, opgaver og casearbejde og gerne cases spillet ind af dig som deltager. Formålet med casearbejdet er at ruste dig til selv at identificere problemstillinger og finde løsninger. Vi bruger også praksis fra aktørerne inden for sundhedsvæsenet til at give dig en forståelse for problemerne og udfordringerne. Formålet er at give dig en større forståelse for de forskellige hensyn og interesser, der er i spil.
Undervejs på kurset forstærker Djøfs digitale læringsportal din læring med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. Log på portalen fra en browser, lige når du har brug for det, og lær de andre deltagere og underviseren at kende allerede før kurset.
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til onlineworkshoppen ’100% læring’.
På 1,5 time får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du får også fri adgang til et onlinekursus om læring på Djøfs læringsportal.
Det er vores ekstra bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Sammen med kurset får du fri adgang til ’Jurabibliotek Lovgivning’ i et år fra den første kursusdag.
’Jurabibliotek Lovgivning’ giver dig adgang til:
Med AI-assistenten får du hurtigt svar på juridiske spørgsmål og links til de steder i lovgivningen og litteraturen, som svaret bygger på. AI’en er udarbejdet af Djøf Forlags juridiske eksperter, og dens besvarelser er udelukkende baseret på forlagets udgivelser og konsolideret lovgivning.
Et års abonnement til ’Jurabibliotek Lovgivning’ har en værdi af 6.552 kr. ekskl. moms.
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurserSe alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Få rådgivning om løn og ansættelsesvilkår på hverdage mellem 9.00-14.30.
Bemærk: Vi holder lukket den 1. maj.