Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Valgfrit modul – Lær at lede og forankre en bæredygtighedsforståelse, som kan bidrage til en bæredygtig udvikling af forretningen og organisationen.
3 dage
Alle dage 9.00-16.00
Modulet er en del af Diplomuddannelsen i ledelse
Du er leder eller uformel leder, og du ønsker at se udviklingsmuligheder og lede en bæredygtig omstilling i din organisation.
Du vil forankre det bæredygtige mindset i forretningsmodellen og kerneopgaverne.
Du kan tage ’Ledelse og bæredygtighed’ som en del af Diplomuddannelsen i ledelse, men du kan også tage modulet alene.
Din arbejdsplads får en leder, der:
På ’Ledelse og bæredygtighed’ bliver du klædt på til at lede og udvikle din ledelsesopgave ud fra en overordnet bæredygtighedsforståelse. Du lærer at anvende og formidle bæredygtighedsforståelsen i din organisation og for eksterne partnere.
Du får indblik i temaerne:
Opbygning
Djøf og DTU samarbejder om Diplomuddannelsen i ledelse. Uddannelsen udbydes af DTU, som varetager undervisning og eksamen. Få et overblik over Diplomuddannelsen i ledelse.
Før start
Det skal du gøre inden start
Inden første dag udarbejder du en forretningsmodel ud fra Business Model Canvas med udgangspunkt i din egen organisatoriske kontekst. På forhånd udvælger du også specifikke verdensmål eller områder, som du allerede arbejder med, eller som du vil arbejde med gennem modulet.
10. april 2025, 9.00-16.00
Dag 1
Fra silotænkning til bæredygtig helhedstænkning
På den første dag formulerer du den organisatoriske problemstilling, du vil arbejde med på modulet. Du ser nærmere på, hvordan du kan transformere din problemstilling til et bæredygtighedsperspektiv, og hvordan du kan involvere organisationen og eksterne partnere i processen.
Fokus er også på, hvordan du sammen med andre kan skabe en platform for bæredygtige handlinger.
Dagen giver dig:
24. april 2025, 9.00-16.00
Dag 2
Mobilisering af ressourcer på tværs
Du arbejder videre med, hvordan du kan mobilisere organisationen og eksterne partnere i forhold til en bæredygtig tilgang til kerneopgaven og forretningen.
Dagen giver dig:
8. maj 2025, 9.00-16.00
Dag 3
Værdiskabelse på flere bundlinjer
Du bliver trænet i at synliggøre, at bæredygtig ledelse skaber værdi på flere bundlinjer. Du får indblik i, hvordan du kan arbejde med at mobilisere ressourcer ud fra en helhedstankegang.
Med udgangspunkt i de verdensmål, du arbejder eller vil arbejde med, bliver du trænet i at formidle værdiskabelse i forskellige systemer og/eller til forskellige interne og eksterne partnere.
Dagen giver dig:
Eksamen
Sådan går du til eksamen
Din eksamen er en kombinationsprøve med en mundtlig eksamen ud fra et produkt, fx en prototype, et koncept, en poster eller en video af 3 minutters varighed. Med udgangspunkt i et valgt fokusområde inden for den globale bæredygtighedsagenda, verdensmålene og dit eget ledelsesrum analyserer du problemfeltet og dine handlemuligheder, og du skaber en prototype af et produkt eller af en proces, fx et koncept eller en video.
Du kan gennemføre eksamen individuelt eller i en gruppe på to-fire personer. Bedømmelsen sker ud fra modulets læringsmål og den gældende eksamensbekendtgørelse.
Eksamensdatoer vil blive udmeldt ved modulets start.
Hvem møder du?
Christa Amhøj
Ph.d. i velfærdsledelse og teknologi, cand.mag. i psykologi og kommunikation
Hvem møder du?
Christa Amhøj
Ph.d. i velfærdsledelse og teknologi, cand.mag. i psykologi og kommunikation
Diplomuddannelsen i ledelse har et stærkt fokus på at skabe transformativ læring gennem aktionslæring. Ny forskningsbaseret teori bliver kombineret med øvelser i at praktisere lederskab og evnen til at eksperimentere med lederskabet i egen praksis.
Resultatet er et bæredygtigt grundlag for at anvende det lærte i egen organisation. Også eksamen er en del af den transformative læringsproces, hvor du også bedømmes på dine kompetencer i praksis. Eksamen involverer derfor eksperimenter fra din egen organisation, der gør det muligt at vurdere, hvad du kan, og ikke kun, hvad du ved.
På ’Ledelse og bæredygtighed’ tager undervisningen udgangspunkt i forretningsmodellen og de kerneopgaver, der gælder for den organisatoriske kontekst, du har indflydelse på. Modulet tager også fat i specifikke verdensmål eller områder, som du allerede arbejder med, eller som du gerne vil arbejde med gennem modulet.
Du får mulighed for at eksperimentere i det små og foretage prøvehandlinger i din egen organisation. Målet er at udvide dit erfaringsgrundlag, så du bliver bedre til at lede og forankre en bæredygtighedsforståelse og til at afklare din og organisationens kompetenceudviklingsbehov.
Det siger tidligere deltagere
Gennemsnitlig tilfredshed
4
24 bedømmelser
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til at deltage i 1,5 times gratis læringsworkshop.
På workshoppen ’100% læring’ får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du kan også supplere workshoppen med vores gratis onlinelæringskursus på Djøfs læringsportal.
Det er Djøfs bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurser10. april 2025
24. april 2025
8. maj 2025
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.