Velkommen til vores nye website! Nogle steder vil du stadig se vores gamle site - lidt endnu.
Kursus

Ledelse med data

Valgfrit modul – Lær at vurdere og anvende data og dokumentation til at kvalificere ledelsesmæssige beslutninger, der støtter op om kerneopgaverne.

Hvem kan deltage?
Både for medlemmer og ikke-medlemmer
Pris
13.950 kr. ekskl. moms for både medlemmer og ikke-medlemmer
Se alle priser
Varighed

3 dage

Alle dage 9.00-16.00

Modulet er en del af Diplomuddannelsen i ledelse

Er modulet for dig?

Du ønsker at kunne anvende data og dokumentation til at kvalificere ledelsesmæssige beslutninger i forbindelse med udviklingen af din organisations kerneopgaver. Du er chef eller mellemleder for fx et team, en afdeling, en enhed eller en organisation. Du kan også være kommende leder, konsulent eller projektleder.

Du kan tage ’Ledelse med data’ som en del af Diplomuddannelsen i ledelse, men du kan også tage modulet alene.

Det får du

  • kompetencer til at arbejde systematisk med udvikling af organisationens kerneopgaver ved hjælp af en datainformeret ledelsespraksis
  • indsigt i metoder til etablering af datagrundlag til empirisk viden og dokumentation
  • færdigheder til at planlægge indsamling og bearbejdning af relevante data til dokumentation og begrundelse for ledelsesmæssige tiltag
  • færdigheder til at vurdere, begrunde og formidle anvendelsen af forskellige datatyper, og hvordan de kan skabe værdi i organisationen.

Det får din arbejdsplads

Din arbejdsplads får en leder, der:

  • har effektive metoder til at indsamle og analysere data både i og uden for organisationen
  • kan skabe solide datagrundlag for ledelsesbeslutninger
  • kan vurdere og formidle forskellige data, så de bidrager til bedre beslutninger, planlægning og værdiskabelse
  • kan arbejde struktureret med store datamængder til fx kvalitetssikring, strategiudvikling eller ressourceplanlægning.

Modulets indhold og forløb

På ’Ledelse med data’ bliver du i stand til at anvende data og dokumentation til at skabe afsæt for ledelsesmæssige beslutningsprocesser og til at arbejde systematisk med udvikling af din organisations kerneopgaver med fokus på kvalitet, service og trivsel.

Du lærer at arbejde systematisk med dataindsamling og databearbejdning med kvalitetsudvikling af organisationens kerneopgaver for øje. Du bliver klædt på til at gå i dialog med andre både inden for og uden for organisationen for at kunne træffe kvalificerede og dataunderstøttede beslutninger. Du lærer at skabe et overblik over de mange tilgængelige data, og du får indsigt i at vælge de data, der skal indgå i vejen mod de strategiske mål.

Du får indblik i temaerne:

  • Data, viden og dokumentation
  • Dataindsamlingsmetoder og datadesign
  • Databaseret kvalitetsudvikling
  • Big data.

Opbygning

  • Undervisningsdage: 3 dage
  • ECTS-point: 5 ECTS-point

Djøf og DTU samarbejder om Diplomuddannelsen i ledelse. Uddannelsen udbydes af DTU, som varetager undervisning og eksamen. Få et overblik over Diplomuddannelsen i ledelse.

  • 4. februar 2025, 9.00-16.00

  • 18. februar 2025, 9.00-16.00

  • 4. marts 2025, 9.00-16.00

Hvem møder du?

Hjarn von Zernichow Borberg

Cand.polit., ekstern lektor, forfatter og partner i Cphfacilitation

Modulets form

På valgmodulet ’Ledelse med data’ arbejder vi med samspillet mellem dokumentation, udvikling af kerneopgaver, viden og ønskede data. Historisk set har databehandling haft sit udspring i det positivistiske paradigme, som bygger på antagelsen om, at beslutninger træffes på baggrund af givne facts, og at der eksisterer en linearitet mellem aktioner og effekt. Med udgangspunkt i det konstruktivistiske paradigme lægger vi i undervisningen op til, at de såkaldte hårde facts fra det positivistiske paradigme skabes, og at databaserede beslutninger i relation til kvalitetsudviklingen af kerneopgaver kun kan gennemføres, hvis de giver mening for de involverede parter.

Undervisningen er tilrettelagt, så både undervisers og deltagernes faglighed og praksis kommer i spil. Det sker gennem teoretiske bidrag, cases, deltagernes praksisfortællinger, egne refleksioner over daglige udfordringer set i lyset af de teoretiske bidrag og gennem samspillet med de øvrige deltagere.

Gratis Læringsworkshop

Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til at deltage i 1,5 times gratis læringsworkshop.

På workshoppen ’100% læring’ får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du kan også supplere workshoppen med vores gratis onlinelæringskursus på Djøfs læringsportal.

Det er Djøfs bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.

Fortæl mig mere om ’100% læring’

Praktisk information

Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.

Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurser

Få ny viden og inspiration


I Djøfs kalender kan du finde en lang række af faglige og sociale arrangementer, kurser og netværksgrupper, der handler om alt fra personlig udvikling, aktuelle samfundsemner, lovændringer, ledelse, trivsel og meget mere. Skal du med?